در این مطلب به موضوع آیا استفاده از فیلترشکن( vpn) جرم محسوب می شود یا خیر؟ اشاره شده است. شما می توانید در صورت نیاز به مشاوره حقوقی رایگان از طریق راههای ارتباطی با ما در تماس باشید.
ممکن است تصور شود که استفاده از فیلترشکن، مصداق جرم دسترسی غیر مجاز به سامانه های رایانه ای است. چرا که دولتها با تدابیر امنیتی دسترسی کاربران را به برخی صفحات و محتویات فضای مجازی قطع مینمایند و استفاده از فیلترشکن موجب نقض این تدابیر امنیتی می گردد. در این پاسخ بایستی اندکی تأمل نمود؛ کاربرد فیلترشکن، دور زدن و عبور از فیلترینگ فضای مجازی است. در حقیقت دولت ها با لحاظ مصالحی اقدام به مسدود سازی برخی صفحات فضای مجازی (فیلترینگ برخی نشانی های اینترنتی خاص) و یا مسدود سازی برخی محتویات مجرمانه (فیلترینگ هوشمند) مینمایند. در حقیقت فیلترینگ، تدبیری امنیتی از سوی صاحبان صفحات اینترنتی برای عدم دسترسی کاربران به محتویات آن نیست بلکه تدبیر حکومت ها برای عدم دسترسی کاربران به برخی محتویات فضای مجازی است.
در صورت نیاز به مشاوره حقوقی می توانید در هر ساعت از شبانه روز با موسسه تهران وکیل تماس حاصل فرمایید. همچنین می توانید به منظور دریافت مشاوره حقوقی رایگان در ساعات غیر اداری از طریق راه های ارتباطی موجود در وب سایت اقدام فرمایید. همچنین می توانید در صورت نیاز نسبت به دریافت مشاوره حقوقی ار طریق واتساپ نیز اقدام فرمایید.
مضاف بر اینکه مفهوم «حفاظت» در ماده ۷۲۹ قانون تعزیرات با مفهوم فیلتر یا مسدود نمودن متفاوت است چرا که حفاظت کردن، به منظور جلوگیری از دسترسی افراد غیر مجاز به داده های با ارزش است در حالی که مسدود کردن به مفهوم جلوگیری از دسترسی همه کاربران به داده های دارای ارزش مجرمانه است لذا بایستی بین داده های حفاظت شده و داده های مسدود شده فرق گذاشت. با این وصف صرف استفاده کاربران از فیلترشکن، مصداق دسترسی غیر مجاز موضوع ماده ۷۲۹ قانون مجازات اسلامی – تعزیرات نمی باشد و لذا در حال حاضر برای استفاده از فیلتر شکن جرم انگاری نشده است. البته انتشار فیلترشکن در فضای مجازی مشمول عنوان مجرمانه موضوع بند الف ماده ۷۴۳ قانون اخیر است.
در ماده ۱ قانون جرایم رایانه ای اشاره دارد به دسترسی غیر مجاز به داده ها حال، منظور از دسترسی غیرمجاز چیست؟ و این دسترسی به صورت مجازی را از طریق رهگذر سامانه های رایانه ای می باشد یا می تواند از طریق فیزیکی و اسنادی نیز صورت پذیرد توضیحا اینکه برخی از همکاران معتقدند
که دسترسی غیرمجاز با توجه به فصل یکم قانون جرایم رایانه ای تحت عنوان جرایم علیه محرمانگی و داده ها و سیستم های رایانه ای و مخابراتی تنها از طریق دانش فنی و نرم افزاری و از طریق کنش روی داده ها در محیط مجازی می باشد.
بدون دیدگاه