صدور حکم نیابت قضایی بر اساس مقررات ۱۹ و ۲۹۰ آیین دادرسی مدنی، در صورتی که قرار نیابت قضایی صادر شده باشد؛ رسیدگی به دعوا بستگی به اثبات ادعا دارد و رسیدگی به آن پرونده در صلاحیت دادگاه دیگری میباشد. اگر نیابت قضایی به صلاحیت قضایی باشد، به معنای خاص آن توسط دادگاه دیگر مطرح نمیشود. بلکه هر گاه با مرجعی که امکان مورد نیابت برای او فراهم باشد، به درخواست دادگاه نیابت مکلف میشود که مفاد قرارداد را نیابتی اجرا کند.
در موضوع نیابت قضایی مدنظر نیست که دعوا با شکایت اولیه که مطرح شده و بخشی از رسیدگی و تحقیقات را به دادگاه دیگر که امکان عملی شدن آن را ندارد، بخشیده شود. در صورت رسیدگی به دعوا پرونده موقتاً متوقف و از پیگیری و رسیدگی به پرونده منع نمیشود. در این رابطه قضایی با توجه به آن که دعوا متوقف نمیشود، باعث تداوم و پیگیری مسئله مطرح شده میباشد. در واقع نیابت قضایی نوعی ادامه رسیدگی و مانع توقف پرونده و اقدامات مورد نظر توسط مرجع ارجاع کننده نیابتی میباشد که دقیقاً توسط مرجع مجری نیابتی انجام میشود.
در صورتی که در قرارداد ممکن است درباره مطرح شده در دادگاه موثر در نتیجه رسیدگی و دعوای حاضر باشد و نوع رسیدگی به رسیدگی موازی میباشد که در قرارداد دو عدد دعوا مد نظر میباشد. در صورتی که در نیابت قضایی صرفاً یک دعوا مد نظر است و در حالی رسیدگی به آن پرونده و آن موضوع میباشد.
هدف از نیابت قضایی چه میباشد؟
تدوین مقررات قانونی که در نیابت قضایی انجام میشود، به صورت مقررات شکلی و در چارچوب مقررات و مسائل جزایی و مدنی و کیفری انجام میشود و از وقفه احتمالی در روند رسیدگی پرونده جلوگیری میشود. هر کدام از مراجع قضایی از نظر صلاحیت محدود به یک حوزه میباشد اما رسیدگی را نمیتوان فقط محدود به آن حوزه و دادسرا داشت؛ چرا که گاهی دعوا در صلاحیت یک حوزه قضایی میباشد اما دلایل و رسیدگی به آن در حوزه دادگاه دیگری فراهم میشود و اساس آن در خارج از مرزهای کشور نیابت قضایی برای رفع چنین مشکلاتی میباشد.
تفاوت وکلای دادگستری با وکلای قوه قضائیه، ارسال دو نهاد در کشور ما آزمونهای قضایی و آزمون وکالت برگزار میکند که به قبول شدگان این آزمونها پروانه وکالت داده میشود. کانون وکلای دادگستری و مرکز وکلای قوه قضایی وکلایی هستند که هر دو این حال موفق به پروانه کسب وکالت کردند. هر دو گروه وکیل پایه یک دادگستری میباشند و از نظر صلاحیت و یا برتری هیچ تفاوتی با یکدیگر ندارند. اما تفاوتی که نمیتوان آن را نادیده گرفت، این است که برخی از وکلا از مسائلی با یکدیگر تفاوت دارند و این است که مرجع صادرکننده پروانه وکالت و مراحل دریافت پروانه وکالت اصولاً از نظر وظایف و مسئولیتها تفاوتی میان وکیل دادگستری با وکلای قوه قضاییه ندارد و مسئولیت وظایف یک وکیل پایه یک وکیل دادگستری با وکیل قوه قضائیه یکسان میباشد.
شخصی میتواند از عنوان وکیل پایه دادگستری استفاده کند که به صورت آنلاین مشاوره حقوقی ارائه دهد و پروندههای قضایی قبول وکالت کند و در آزمون وکالت شرکت کرده باشد. کانون وکلای دادگستری در ۷ اسفند هر سال اطلاعیههای در زمینه جذب وکلای هر سال را ارائه میکند. کانون وکلای دادگستری قدیمیترین سازمان مردم نهاد میباشد که در سال ۲۹ به عضویت کانون وکلای بین المللی آمده و هیئت مدیره رئیس دادگاه انتظامی وکلا و دادسرای وکلا از جمله مهمترین ارکان کانون وکلای دادگستری در جمهوری اسلامی ایران میباشد. اتحادیه کانون وکلای دادگستری از ۲۵ کانون وکلا تشکیل شده که به جز وکلای مرکزی که شامل چهار استان تهران سیستان و بلوچستان سمنان و هرمزگان میباشد و هرگاه کانون وکلا اختصاص به یک استاندارد اتحادیه کانون وکلای در ایران تحت عنوان اسکودا شناخته شده است و هر کدام از کانون وکلای دادگستری در ایران وبسایت تخصصی دارد.
وکلای قوه قضاییه حسن آباد فشافویه با در دست داشتن بهترین وکلا و با تجربه ترین وکلا و باسوادترین وکلا میتواند در امور قضایی و جرایم جدید و نویافته مثل کلاهبرداریهای امروزی به شما کمک کند. شما میتوانید جهت داشتن مشاورههای آنلاین با ما تماس داشته باشید. پروندههای شما با بهترین وکلا و با تجربه ترین وکلای سایت حقوقی ما انجام میشود. جهت گرفتن مشاوره در زمینه مورد نظر شما میتوانید با شمارههایی که در سایت گفته شده تماس حاصل فرمایید. ارائه خدمات تضمینی و نتیجه دلخواه پرونده خود با وکلای قضایی حسن آباد فشافویه داشته باشید.
برای کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه میتوانید از وکلای مجموعه تهران وکیل کمک بگیرید. وکلای مجموعه تهران وکیل آمادهی خدمت رسانی به شما مشتریان عزیز میباشند. جلب رضایت شما مشتریان گرامی، هدف وکلای صاحب تجربه این مجموعه است؛ پس با اطمینان خاطر پروندههای خود را در این زمینه به وکلای تهران وکیل بسپارید و با شمارههای موجود در سایت تماس بگیرید.