طلاق توافقی
طبق ماده 1133 قانون مدنی جمهوری اسلامی مرد میتواند با مراجعه به دادگاه ، تقاضای طلاق نماید اما زن درصورت وجود و اثبات شرایط مقرر در مواد 1119، 1129و 1130 قانون مدنی ، می تواند دردادگاه تقاضای طلاق نماید. زمانی که زن و مرد در زندگی به جایی می رسند که دیگر نمی توانند با هم ادامه دهند، سریعترین و راحت و بی دردسرترین روش جدایی ،طلاقی است که با توافق زن و مرد انجام شود. درابتدا در مورد مسائل ،حق و حقوق مالی و غیرمالی خود مانند حضانت فرزند، تقسیم اموال، میزان نفقه، مهریه که با توجه به شرایط و تصمیم وت وافق زن و مردممکن است زن تمام یا بخشی از مهریه خود را ببخشد یا تمام مهریه نقدا یا به صورت اقساطی پرداخت شود، مذاکره و به توافق می رسند و آن را یا به صورت رسمی در دفاتر اسناد رسمی ثبت یا درسندی عادی مکتوب ودرحضور شاهدین که توصیه می شود شاهدان ازدوستان وآشنایان دو طرف باشد، امضا واثرانگشت می زنند.
نکته : توافق نامه تنظیم شده برای دادگاه معتبرمی باشد ودرگواهی عدم امکان سازش قید یا به آن استناد می شود اما ممکن است دربرخی مسائل مهم مانند حضانت فرزند ، دادگاه با توجه به شرایط اوضاع ومصلحت کودک ،بر خلاف مفاد توافق نامه ، رای صادرنماید.
طلاق هرگز آسان نیست، اما زمانی که توافقی بین دو طرف وجود داشته باشد، می تواند ساده تر انجام شود. اگر در این موقعیت قرار گرفتید، ممکن است سوالات زیادی در ذهنتان تداعی شود. در این مقاله، مفهوم طلاق توافقی و اینکه چگونه می تواند به طور بالقوه به شما و همسرتان در رسیدن به هدفتان کمک کند را بررسی خواهیم کرد. ما همچنین نکاتی را در مورد نحوه پیمایش فرآیند طلاق توافقی ارائه خواهیم داد
طلاق توافقی شاید یک فرآیند سخت و پر استرس برای زوج و زوجه باشد، اگر راهی برای آسانتر کردن این پروسه وجود داشت، چه کمکی به زوجین می کند؟ و اما طلاق توافقی چیست؟ این نوع طلاق که به عنوان طلاق مشارکتی نیز شناخته میشود، فرآیندی است که در آن هر دو طرف با یکدیگر همکاری میکنند تا بر سر همه جنبههای طلاق، از تقسیم دارایی تا ترتیبات حضانت فرزندان، حق و حقوق زوجه و… به توافق برسند. به هر صورت طلاق توافقی روشی کارآمدتر برای پایان دادن به ازدواج می باشد. اگر به این نوع طلاق فکر می کنید، برای همه چیزهایی که باید بدانید ادامه مطلب را بخوانید
موارد توافقات در طلاق توافقی زوج و زوجه چیست؟
موارد زیادی وجود دارد که زوجین قبل ازمراجعه به دادگاه در مورد طلاق باید به توافق برسند. در برخی موارد ممکن است زوجین در مورد تمام جوانب طلاق به توافق برسند و به سادگی مدارک لازم را به دادگاه ارائه دهند. در موارد دیگر، زوج ممکن است از میانجیگری و کمک وکیل برای مذاکره در مورد توافقنامه استفاده کنند. موارد توافقات در طلاق توافقی زوج و زوجه از جمله حضانت فرزندان ، مهریه، جهیزیه، اجرت المثل ، نفقه و… می باشد. در صورتی که زوجین بتوانند در مورد همه جهات طلاق، توافق کنند، می توانند دادخواست طلاق خود را در دفتر خدمات الکترونیک قضایی ثبت کنند. انجام طلاق توافقی با حضور وکیل متخصص، بدون ایراد و معمولا سریع تر و ارزان تر انجام می پذیرد.
اگر زوجین نتوانند در مورد همه جوانب طلاق به توافق برسند، می توانند از کمک وکیل بهره بگیرند. کمک وکیل طلاق توافقی زمانی است که به عوان یک شخص ثالث بی طرف و آگاه به حقوق قانونی زوجین به زوجین کمک می کند تا با یکدیگر توافق کنند و در مورد توافق نامه مذاکره کنند
منظور از طلاق توافقی چیست؟
برای توضیح طلاق توافقی لازم به ذکر است که هنگامی که یک زوج تصمیم به پایان ازدواج خود می گیرند، می توانند از طریق آنچه طلاق توافقی نامیده می شود، این کار را انجام دهند. این نوع طلاق زمانی اتفاق میافتد که هر دو زن و شوهر با تمام جوانب و شرایط طلاق از جمله تقسیم اموال، حضانت فرزند و نفقه ، نحوه پرداخت مهریه یا بخشش آن، جهیزیه زوجه و… موافقت کنند. اگر زوجین بتوانند در این موارد به توافق برسند، میتوانند تقاضای طلاق بدون تقصیر کنند که نیازی به اثبات اشتباه دیگری از سوی زوجین نیست. طلاق توافقی می تواند سریعتر و کم هزینه تر از طلاق از جانب زوج یا طلاق از جانب زوجه باشد، زیرا مستلزم مراجعه مکررر به دادگاه و اثبات دلایل طلاق و… نیست .
مراحل طلاق توافقی
- تنظیم توافق نامه
- ثبت نام در سایت تصمیم
بعد ازتنظیم توافق نامه توسط زن و مرد یا وکیل آنها، باید با ورود به سایت تصمیم به نشانی www.zaman.behzisti.net جهت اخذ نوبت ازمراکز غربالگری یا مرکزمشاوره جهت شرکت در جلسات الزامی مشاوره اقدام نمایند .تعداد جلسات آن بستگی به شرایط زن ومرد ومرکزدارد که حداقل 5 جلسه وحداکثر ماه ها ممکن است طول بکشد. مشاوربا بررسی جلسات تشکیل شده ودرصورت مصمم بودن زن ومرد به جدایی برای آن ها گواهی عدم انصراف از طلاق صادر می کند .
- ثبت دادخواست طلاق
زن یا مرد یا وکیل آنها با ارائه گواهی عدم انصراف به طلاق ، عقدنامه واوراق هویتی به دفاتر خدمات الکترونیک قضایی مراجعه، دادخواست طلاق را تنظیم وثبت می کنند.
- رسیدگی در دادگاه خانواده
دادخواست طلاق به دادگاه خانواده که ازلحاظ صلاحیت محلی دادگاه محل اقامت زن یا مرد می باشد ارجاع وبا تعیین شعبه، وقت رسیدگی معین واز طریق ابلاغ الکترونیکی درسایت ثنا، به زن ومرد یا وکیل آنها ابلاغ می شود.
قاضی دادگاه با بررسی مدارک وگواهی عدم انصراف از طلاق ، زن را به آزمایشگاه پزشکی قانونی برای صدور گواهی عدم بارداری معرفی می کند .
نکته : درصورت اقرار زن به عدم بارداری قاضی رای طلاق یا گواهی عدم امکان سازش را صادر می کند اما ارائه گواهی عدم بارداری برای جاری شدن صیقه طلاق دردفتر طلاق الزامی می باشد.
درصورت اعلام زن ومرد به بارداری زن ویا یائسه بودن زن، نیازی به ارائه گواهی عدم نیست اما زن باکره به پزشکی قانونی برای دریافت گواهی سلامت بکارت و تایید دوشیزه وغیر مدخوله بودن معرفی می شود. نهایتا قاضی رای طلاق یا گواهی عدم امکان سازش را صادرمی کند. اصولا در طلاق توافقی زن ومرد حق تجدیدنظر وفرجام خواهی را ازخود ساقط می کنند که در این صورت رای صادره قطعی ولازم الاجرا می باشد. بر اساس قانون حمایت خانواده مدت اعتبار گواهی عدم امکان سازش برای ارائه به دفاتر رسمی طلاق ۳ ماه پس ازابلاغ رای قطعی است.
مراجعه به دفاتر طلاق و ازدواج
حضور زن و مرد در دفتر طلاق الزامی است و با ارائه مدارک هویتی و گواهی های عدم انصراف از طلاق و گواهی عدم امکان سازش صادره، صیقه طلاق درحضور 2شاهد مرد عاقل و بالغ جاری وثبت می شود.
نکته : عده در طلاق توافقی همان عده طلاق می باشد که سه طُهراست اما اگرزن باردار باشد عده اوتا زمان وضع حمل و زایمان است.
نکته : درطلاق توافقی امکان رجوع وجود دارد مگر اینکه این حق را درتوافق نامه از خودساقط کرده باشند. براساس آرای اداره حقوقی قوه قضاییه پس از صدور گواهی عدم امکان سازش و جاری شدن صیغه طلاق در صورتی که یکی از طرفین پایبند به مفاد توافق نامه تنظیم شده نباشد ،طرف دیگر به منظور الزام شخص به اجرا و پایبندی به مفاد توافق نامه قید شده در گواهی عدم امکان سازش،از دادگاه صادر کننده آن تقاضای صدوراجرائیه نماید. برمبنای بخشی ازماده ۲۹ قانون حمایت خانواده ازآنجایی که ثبت طلاق موکول به تأدیه حقوق مالی زوجه شده است ،متعاقب آن اعلام گردیده که هر گاه زن بدون دریافت حقوق مذکور به ثبت طلاق رضایت دهد می تواند پس از ثبت طلاق برای دریافت این حقوق از طریق اجرای احکام دادگستری مطابق مقررات مربوط اقدام نماید.
نکته : برخلاف تصورات عامه حتی درطلاق توافقی نیز باید دادخواست طلاق به دادگاه تقدیم ومورد رسیدگی قرارگرفته و رای نهایی عدم امکان سازش صادروقطعی شود. مراحل طلاق توافقی را زن ومرد می توانند با هم یاشخصا انجام دهند که ممکن است ماه ها طول بکشد ویااینکه انجام تمام مراحل طلاق را به یک وکیل مجرب ومتخصص ومتبحرو باتجربه سپرده وبدون حضور درهیچ یک از مراحل وحضور درجلسات دادگاه ومشاوره های الزامی ( حتی امروز از طریق سایت ثنا حتی دیگر نیاز به مراجعه به دفتر وکالت هم نمی باشد ) وبدون نزاع ودرگیری وتنش وجنگ روانی درکوتاه ترین زمان حداکثر کمتر از 1ماه ودریافت تمام حق حقوق خود، طلاق انجام شود.
نقش وکیل متخصص در طلاق توافقی
یک وکیل متخصص در طلاق توافقی می تواند کمک کند که روند طلاق توافقی برای طرفین بسیار راحت تر و کمتر استرس باشد. آنها می توانند راهنمایی هایی را در مورد مسائل کلیدی مانند تقسیم دارایی، حضانت فرزند و نفقه همسرو فرزندان و… ارائه دهند و به اطمینان از عادلانه بودن توافق نهایی طلاق کمک کنند. علاوه بر این، یک وکیل با تجربه می تواند به مذاکره در مورد توافقی که برای زوجین قابل قبول است کمک کند و در وقت و هزینه ای که در غیر این صورت صرف دعاوی پرهزینه می شود، صرفه جویی کند
مشاوره تلفنی با وکیل در خصوص طلاق توافقی
اگر شما و همسرتان تصمیم به طلاق توافقی گرفته اید، ممکن است با اخذ وکیل بتوانید به طور کامل از رفتن به دادگاه اجتناب کنید. طلاق توافقی زمانی است که طرفین در مورد تمام جنبه های طلاق از جمله تقسیم اموال، حضانت فرزند و پرداخت نفقه به توافق می رسند. هنگامی که به توافق رسیدید، می توانید تقاضای طلاق بدون ایراد را بدهید، که سریعتر و ارزانتر از طلاق اعتراضی خواهد بود.
انواع طلاق چیست؟
طلاق دو نوع است: بائن و رجعی ؛ در طلاق بائن، زوج در زمان عده حق رجوع ندارد و در طلاق رجعی، زوج در زمان عده حق رجوع دارد و اگر در زمان عده زن مرتکب زنا شود، تا ابد به شوهر خود نامحرم خواهد بود همچنین در زمان عده باید نفقه به زوجه پرداخت شود و اگر یکی از زوجین فوت کند، دیگری از او ارث خواهد برد. در بین طلاق از جانب زوج ، طلاق از جانب زوجه و طلاق توافقی، آسانترین و ارزان ترین طلاق، طلاق توافقی می باشد.
طلاق توافقی در موسسه تهران وکیل توسط دو وکیل به صورت فوری قابل انجام است و در تمامی مراحل طلاق توافقی به صورت غیر حضوری و بدون نیاز حضور زوج یا زوجه انجام میشود یعنی در هیچ مرحله ای نیاز به حضور هر کدام از موکلین در هیچ مرحله از دادگاه نیست و این تضمین به شما داده میشود که کل فرایند صفر تا صد انجام کار طلاق توافقی توسط وکیل انجام میشود و این اطمینان خاطر به هموطنان خارج از کشور یا خارج از تهران را میدهیم که اصلا در هیچ مرحله نیازی به حضور ندارند و تمامی فعالتها توسط وکیل متخصص طلاق توافقي انجام میشود.فقط کافی است با وکلای تهران وکیل تماس بگیرید تا تمامی اطلاعات لازم برای طلاق توافقی را در اختیار شما قرار دهند.
در این مطلب به موضوع طلاق توافقي اشاره شده است. شما می توانید در صورت نیاز به مشاوره حقوقی رایگان از طریق راههای ارتباطی با ما در تماس باشید
طلاق توافقی وقتی که بین آنها به جدایی تصمیم گرفتند، هزینه طلاق توافقی میشود. این مدل از طلاق از مطالب راحتتر است که دو طرف در برابر کلیه حقوق نظیر جهیزیه، مهریه، نفقه و غیره با هم دیگر به نظرم و تفاهم مشترک خواهند رسید. که در اینجا نگاه خانواده هر دو نفر را می پذیرد با دقت به اینکه تمام توافقات خودشان را انجام خواهند داد و بعد به دادگاه خانواده او خواهند کرد. روش انجام این مدل از طلاق کوتاه تر است و مراتبی خواهد داشت که در ادامه از سایت موسسه حقوقی وکیل خانواده به آنها اشاره می فرمایید.
مراحل طلاق توافقی چیست؟
زمانی که زوجین تصمیم به پایان ازدواج خود می گیرند، معمولاً فرآیندی را طی می کنند که به عنوان طلاق توافقی شناخته می شود. این فرآیند شامل چند مرحله متمایز است: ابتدا بین خودشان مذاکره می کنند و به این یقین می رسند که قصد جدایی و انجام طلاق توافقی دارند.
سپس تهیه مدارک مورد نیاز برای ثبت دادخواست طلاق و ارائه آنها به دادگاه می باشد.
پس از آن زوجین باید توافقات خود را در خصوص مهریه، نفقه، اجرت المثل، حضانت فرزندان و … مکتوب نمایند که در این مرحله ترجیحا از کمک وکیل خانواده استفاده نمایید، چرا که وکیل از تمامی حق و حقوق زوج و زوجه مطلع می باشد و در این توافقات می تواند بهترین راهنمایی را داشته باشد. وقتی توافقات توسط زن و مرد انجام شد هر یک صورتجلسه تنظیم شده (توسط وکیل) را امضاء می کنند و نسخه ای از آن را نزد خود نگه می دارند.
سپس اگر وکیل داشته باشندکه تمام اقدامات بعدی توسط وکلا انجام خواهد شد و حضور در جلسات مشاوره بدون نیاز به زوجین انجام میشود؛ اگر وکیل نداشته باشند که بایستی به دفتر خدمات الکترونیک قضایی مراجعه و دادخواست طلاق خود را ثبت نمایند. در مرحله بعد زوجه باید پس از حضور در آزمایشگاه گواهی عدم بارداری دریافت کند و تحویل وکیل بدهد. قابل ذکر است برخی از شعب دادگاه ممکن است آزمایش عدم بارداری را موکول به زمان اجرای صیغه طلاق نمایند. در این صورت نیازی به حضور زوجه به دادگاه جهت انجام تست بارداری وجود ندارد. در مرحله بعدی حکم صادره از دادگاه ( گواهی عدم امکان سازش) تحویل زوجین می شود. که با داشتن آن و مدارک دیگر از جمله عقدنامه و مدارک شناسایی مانند کارت ملی و شناسنامه زوجین به دفترخانه طلاق مراجعه کنند و طلاق را ثبت نمایند.
بخشنامه جدید طلاق توافقی
بخشنامه جدید که در اوایل سال ۹۷ تایید شد، منجر به سخت تر شدن روند طلاقتوافقی شد و سبب آن هم ، بودن زوجین در جلسات مشاوره جهت حل مشکلات و سازش احتمالی در صورت امکان بود. بهترین روش جهت سریع تر کردن پروسه طلاق توافقی، استفاده کردن از وکیل امور خانواده است، که با آگاهی و تخصص خود در این سطح قادر است به اوضاع سرعت بخشیده و به شکل جدی تر تلاش در حل مشکل زوجین کند.
یک نکته حائز اهمیت که باید ذکر شود، مطابق بخشنامه جدید برحسب قانون طلاق توافقی دادگستری، اشخاص باید پیش از اقدام به هرگونه موردی به سامانه zaman.behzisti.net وارد و ثبت نام کرده و همچنین گواهی نبود امکان انصراف از طلاق را دریافت کنند.
مهریه در طلاق توافقی
مهریه در طلاق توافقی یکی از موارد مهم از حتماً در وقت طلاق توافقی نسبت به آن آگاهی کامل داشته باشند و در مورد این موضوع تصمیم بگیرند و به توافق برسند. مطابق قانون، مهریه در طلاق توافقی هم میتوانند، به شکل تمام توسط خانم دریافت خواهد شد، هم میتوانند به صورت تمام بخشیده خواهد شد و میتواند جزئی از آن پرداخته و جزئی از آن هم بخشیده شود. پس همان گونه که می گویند. مشخص کردن مهریه خانم در بخشنامه جدید طلاق توافقی با مسئولیت زوجین است و قادرند هر توافقی جهت مهریه انجام دهند. توصیه ما به آنها این است که قبل بیش از هر گونه توافق با همسر خود در راجع به مهریه باید به موسسه حقوقی وکیل خانواده تماس بگیرید و از مشاوره تلفنی رایگان ما استفاده کنید.
وکیل برای طلاق توافقی
زوجینی که تصمیم جدایی از همدیگر را دارند و در هر گروه تمام حقوق مالی نظیر جهیزیه، حقوق غیرمالی، مهریه نظیره نفقه فرزند، حضانت فرزند مشترک توافق دارند، قادرند راهنمای وکیل طلاق توافقی تمام مراتب طلاق توافق را در زمان کوتاه را انجام خواهند داد. در این مقاله از سایت موسسه حقوقی وکیل خانواده ما را همراهی کنید.
شرط اساسی طلاق توافقی نظر گرفتن توافق زوجین است. زوجین حتماً در در مورد کلیه مطالب مربوط به رابطه زوجین نظیر حضانت فرزندان، نفقه، مهریه و اجرت مثل و برخی حقوق مالی و همچنین غیر مالی و با وجود داشته باشند تا توانا باشند به وکیل برای طلاق توافقی اقدام کنند و با امضای توافقنامه طلاق توافقی و همچنین اعطای وکالت به وکیل دادگستری، در مقایسه به طلاق توافقی مراجعه کنند.
مضرات طلاق توافقی
مضرات طلاق توافقی را میتوان از حالت های مختلف مورد تحقیق قرار داد که بعضی از آن متوجه خود زوجین است و بعضی دیگر از مضرات طلاق توافقی وعده گسترده تری و میتوان آنها را به زمینه ضرر های اجتماعی اتصال داد. البته به صورت نهایی هر لغزشی و هنجار در تاسیس خانواده میتواند بخشی از توابع ضررهای اجتماعی باشد که خانواده قاعده تعالی زن و مرد و زمینه تربیت فرزندان در پرورش آنها است. به هر ضرری بر حسب خانواده و اهمیت های آن می تواند پیغام اجتماعی را به دنبال دارد.
جمع بندی
در سایت موسسه حقوقی وکیل خانواده به مضرات و مهریه و مطالب کاربردی دیگر پرداختیم. برای کسب اطلاعات بیشتر میتوانید به سایت ما مراجعه کنید. در این مقاله جهت اشنایی اولیه با طلاق توافقی به توضیح در مورد این نوع طلاق پرداخته شده طلاقی که امروزه امار ان نسبت به سایر طلاق ها با سرعت بیشتری رشد می کند، و از اینکه تعداد این طلاق نسبت به بقیه طلاق ها رشد بیشتری دارد می توان پی برد که، این نوع طلاق نسبت به سایر طلاق ها امتیازاتی را برای زوجین دارد.
زمان لازم برای طلاق توافقی چقدر است؟
این نوع طلاق قبلا (قبل از اینکه اقای رئیسی رئیس قوه قضایه شود) به شکل سریعی انجام می شد و گاها بعضی زوجین موفق به اخذ طلاق حتی در سه روز می شدند. اما هم اکنون به دلیل اینکه زوجین باید قبل از طلاق پنج جلسه مشاوره داشته باشند زمان بیشتری نیاز دارد و در حال حاضر زمان لازم برای این نوع طلاق از یک هفته تا سه ماه بسته به اینکه در کدام دادگاه باشد و پرونده طلاق به شورای حل اختلاف برود یا نه وحضانت فرزند چگونه باشد و….. متفاوت است.
مراحل گرفتن طلاق نامه در طلاق توافقی چیست؟
اولین مرحله همان طور که از اسمش هم مشخص است به این صورت است که خود زوجین باید به نتیجه مشترک طلاق برسند، و در مورد حضانت فرزند و مهریه و نفقه ویا اگر پول مشترکی دارند و… به یک توافق برسند و سپس معمولا مرحله بعدی به این گونه است که شوهر یک وکالت نامه طلاق به همسر می دهد که در ان شروط طلاق برای خانم درج شده و سپس به دادگاه مراجه کرده و دادخواست طلاق می دهند که بعد از مرحله مشاوره ( واگر مرحله دیگری با توجه به نظر قاضی نیاز باشد ) هرگاه که زن ثابت کند که شروط درج شده در برگه وکالت طلاق را برقرار کرده، حق طلاق به وی داده می شود.
تعلق گرفتن یا نگرفتن مهریه و نفقه؟
در این نوع طلاق هم مهریه و هم نفقه به طور کامل به طرف زن تعلق می گیرد و طرف زن می توان کل ان را بگیرد اما گرفتن و یا نگرفتن ان بسته به توافقی است که زن و مرد می کنند. و از دیدگاه قانون منعی برای گرفتن مهریه و نفقه وجود ندارد اما از انجا که در قانون کشور ما حق طلاق بجز در مواردی خاص فقط با شوهر می باشد تا زمانی که رضایت شوهر نباشد طرف زن نمی تواند طلاق بگیرد و گرفتن یا نگرفتن مهریه و نفقه وابسته به توافقی است که در ان طرفین راضی به طلاق می شوند.
اهمیت وکیل در طلاق توافقی
وجود یک وکیل در کنارتان باعث کاهش استرس این نوع طلاق، و کاهش بار این نوع طلاق از روی دوشتان می شود. وهمچنین مشورت با یک وکیل می تواند باعث تسریع شدن مراحل شود و هم اینکه شما بتوانید از حقوقتان دفاع کنید.
طلاق توافقی در دوران نامزدی
شرایط طلاق توافقی در دوران نامزدی نیز مانند سایر طلاق ها است به این شکل که پس از به توافق رسیدن زوجین و دادن درخواست طلاق به دادگاه خانم با مراجه به دادگاه های خانواده واثبات باکره بودن خود حق گرفتن نیمی از مهریه را دارد. زمانی که زوجین به این نتیجه برسند که ادامه دادن به زندگی مشترک برای انها کار درستی نیست اگر بتوانند در مورد مهریه و نفقه و سایر موارد مشترک مانند مال مشترک به یک نتیجه مشرک برسند بهترین گزینه پیشنهادی برای انها به دلیل صرفه جویی در وقت و هزینه همین نوع طلاق توافقی است.
تعریف طلاق توافقی
توافقی به نوعی از طلاق گفته میشود که در آن خانم و آقا با توجه به مشکلاتی که دارند هر دو طرف برای انجام طلاق راضی هستند. سپس مهمترین شرط در طلاق توافقی رضایت هر دو طرف برای انجام طلاق است.
مزایای حضور وکیل در اقدام به طلاق توافقی
برای انجام این نوع طلاق می توانید هم به کمک وکیل و هم بدون کمک وکیل کار را طلاق خود را انجام دهیم. در صورتی که شما قصد شرکت در جلسات مشاوره ، غربالگری و حضور در دفاتر خدمات قضایی و حضور در جلسات دادگاه را ندارید و تمایل دارید امور طلاق شما در کمترین مدت انجام شود به شما پیشنهاد می کنیم از وکیل بهره بگیرید.
برای طلاق توافقی به کمک وکیل باید ابتدا وکیل مورد نظر خود را پیدا کنید توافقات خود را به صورت مکتوب به ایشان ارائه دهید تا وکالتنامه برای شما تنظیم شود.
البته در این مرحله نیاز به حضور شما در دفتر وکالت نیست و میتوانید از طریق سامانه ثنا به ایشان وکالت دهید و امضای قرارداد الکترونیک را انجام دهید.
وکیل بسته به حدود اختیاراتی که دارد حتی میتواند در دفتر طلاق برای جاری شدن صیغه طلاق حضور پیدا کند.
هزینه طلاق توافقی
یکی از دغدغههای متقاضیان گرامی است و جز یکی از سوالات همیشگی و پر تکرار می باشد در موسسه حقوقی تهران وکیل تمامی اقدامات و مراحل طلاق توافقی شامل جلسات مشاوره و جلسه دادگاه و حتی دفتر طلاق از ۰ تا ۱۰۰ توسط وکلای با تجربه و خبره بدون نیاز به حضور زوجین انجام می شود .
هزینه های طلاق توافقی
الف) هزینه مشاوره اجباری برای ۵ جلسه ۵۲۰/۰۰۰ تومان
ب) هزینه دادرسی حدودا ۱۷۰/۰۰۰ تومان
ج) هزینه ارجاع شده از سوی دادگاه حدودا ۱۴۰/۰۰۰ تومان
د) هزینه ثبت طلاق بسته به اصناف دفتر طلاق
ه) حق الوکاله وکیل دادگستری (که برای انجام مراحل طلاق توافقی توسط وکیل دادگستری ، هرکدام از زوجین باید یک وکیل جداگانه داشته باشند )
با توجه به این که این نوع طلاق توافقی است طبیعتا تمام مسائل مربوط به آن نیز مطابق با توافقات زوجین پیش میرود و هیچ الزام و اجباری در کار نیست .گاهی تمامی هزینه ها را روج میپردازد و گاهی بلعکس است و گاهی زوجین پرداخت هزینهها را به صورت مساوی و غیر مساوی می پردازند.
مدت زمان طلاق توافقی
در خصوص مدت زمان طلاق توافقی نکته حائز اهمیت این است که رویه یکسانی در شهرهای مختلف ایران وجود ندارد و زمان قطعی نمیتوان پیشبینی کرد . توصیه می شود در هر شرایطی که ساکن هستید از وکلای مشغول به کار آن شهر حدود تقریبی مدت زمان تقریبی طلاق توافقی را جویا شوید.
در شهر تهران رویه هر مجتمع قضایی و هر شعبه دادگاه متفاوت است و هر کدام مخصوص به خود را دارد .
با توجه به اجباری شدن مشاوره قبل از طلاق در تهران حداقل زمان اخذ گواهی عدم انصراف از طلاق برای زوجین ۴۵ روز است و بعد از آن تا خواست طلاق ثبت میشود.
مراحل طلاق توافقی
اول از همه تمایل نهایی زوجین به خاتمه دادن زندگی مشترک است.
در این راستا توافقات خود را مبنی بر مهریه نفقه و جهیزیه اجرت المثل و حضانت فرزندان به صورت مکتوب مشخص میکنند .
گام دوم ثبت نام در سامانه مشاوره قبل از طلاق و گذراندن چند جلسه مشاوره در این راستا بایستی در سایت www.zaman.behzisti.net ثت نام کنند و چند جلسه مشاوره تخصصی در مدت زمان حدود ۴۵ روز بگذرانند و بعد از گرفتن گواهی عدم انصراف از طلاق از مرکز مشاوره و غربالگری به استناد آن دادخواست طلاق توافقی در دفتر خدمات الکترونیک قضایی ثبت میشود.
نحوه درخواست برای طلاق توافقی
نحوه درخواست طلاق توافقی با دیگر انواع طلاق ها تفاوت چندانی ندارد؛ فقط در این نوع طلاق نیاز است که زوجین قبل از هر اقدام دیگری برای جدایی به توافق در کلیه امور مالی و غیرمالی زندگی مشترک برسند.
مدارک لازم برای طلاق توافقی
۱- اصل شناسنامه
۲- تصویر کارت ملی زوجین
۳- اصل عقدنامه ازدواج یا رونوشت سند ازدواج
۴- صورت جلسه توافقات زوجین
۵- آزمایش بارداری در صورتی که زوجه اداری دوشیزگی نداشته باشند
۶- گواهی بکارت و دوشیزگی زمانی که ادعا میکند باکره و غیر مدخوله است با تأیید پزشکی قانونی
۷- گواهی عدم انصراف از طلاق از مرکز مشاوره غربالگری
حضانت فرزند در طلاق توافقی
بعد از انجام مراحل طلاق توافقی از جمله دغدغه های بسیار مهمی است که ذهن بسیاری از زوجین را به خود مشغول می سازد . قانونگذار مقررات ویژهای را تنظیم کرده است و فرزندان با چالشهای بعد از طلاق کمتر مواجه شوند .
در طلاق توافقی با توجه به اینکه در خصوص حضانت فرزند و ملاقات فرزند خود با یکدیگر به توافق برسند و آن را به صورت مکتوب به اطلاع دادگاه برسانند و میتوانند بر خلاف اصول کلی در مورد حضانت توافق کنند و دادگاه در این مورد دخالتی ندارد و همه چیز بر عهده والدین است.
مهریه در طلاق توافقی
مهمترین موضوع در طلاق توافقی مطالبه مهریه است. زوجین باید در مورد مهریه به توافق کامل رسیده باشند
رای دادگاه بر مبنای آن صادر میشود لذا اینکه زوجه بخواهد تمام یا قسمتی از مهریه را ببخشد و یا تمام آن را دریافت کند در گواهی عدم امکان سازش ذکر می شود و بدیهی است که در صورت نپرداختن آنچه توافق شده ضمانت اجرا وجود دارد.
طلاق توافقی در دوران نامزدی
در طلاق توافقی در دوران عقد یکی از مسائلی که حائز اهمیت است و زوجین باید در مورد آن به توافق رسیده باشند مهریه و نحوه مطالبه آن است که به دلیل عدم رابطه زناشویی و باکره بودن زوجه در هنگام ثبت هرگونه طلاق از جمله طلاق توافقی در دوران عقد مهریه نصف مهریه در سند نکاحی قید شده به زوج تعلق میگیرد و پس از ثبت طلاق در دفترخانه ، زوجه حق مطالبه مهریه بخشیده شده را ندارد و ثانیاً طرفین بعد از ثبت طلاق با مراجعه به یکی از ادارات ثبت احوال می توانند تقاضای شناسنامه جدید بدون نام همسر سابق را نمایند.
در دادگاه های خانواده در تهران زوجه باید گواهی بکارت از سوی پزشکی قانونی جهت اثبات باکره بودن خود ارائه دهد ولی در شهرهای دیگر صرف اینکه زوجین به عدم نزدیکی و رابطه زناشویی اقرار کنند کافی می باشد .
طلاق توافقی ایرانیان مقیم خارج از کشور
اگر زوجین هر دو مقیم خارج از کشور باشند طبق ماده ۶ قانون مدنی قوانین مربوط به احوال شخصیه از قبیل نکاح و طلاق و غیره درصورت کلیه اتباع ایران و اینکه مقیم خارج باشند مجری خواهد بود .
پس از دادخواست طلاق در محاکم محل زندگی و اخذ حکم طلاق از سوی دادگاه مربوطه میتواند به یکی از مراکز اسلامی واقع در کشور محل اقامت صیغه طلاق را جاری کنند سپس باید این طلاق را به تایید یکی از مقامات ایرانی در آن کشور برسانند و پس از آن تاییدیه وزارت امور خارجه مورد نیاز است و روش دیگر به این صورت است که یکی از زوجین می توانند با مراجعه به یکی از سفارتخانه ها و یا کنسولگری های خارج از کشور وکالت در طلاق رسمی تنظیم نمایند و برای همسر یا یکی از اقوام و نزدیکان خود ارسال کرده و این شخص برای ایشان در ایران وکیل اختیار کند .
در صورتی که مطالبه مهریه توسط وکیل پایه یک و مجرب در مسائل خانوادگی صورت پذیرد مراحل اخذ مهریه سریع تر انجام شده و با توجه به تجربه و آگاهی وکیل مانع از پایمال شدن حق شرعی زوج می گردد.
مزایای استفاده از وکلای مجرب تهران وکیل شامل موارد زیر میباشد :
تسریع در انجام مراحل دریافت مهریه
عدم نیاز به حضور زوج در دادگاه
در صورت شناسایی اموال زوج وکیل میتواند آنها را توقیف کند
در صورت عدم پرداخت مهریه ، حکم جلب توسط وکیل گرفته می شود .
مهریه ، نفقه ، حضانت فرزند و جهیزیه موضوعات مهم و اساسی است که برای طلاق توافقی باید باهم توافق کنندواین مسائل کاملا براساس توافق وتراضی طرفین تعیین می شود که باید در غالب یک توافق نامه نوشته شود وپای آن راامضا کنند و به دادگاه ارائه دهند.درصورتی که به توافق نرسند،امکان دریافت حکم طلاق توافقی وجود ندارد. قاضی دادگاه هم درحکم خودمفاد این توافق را درج خواهد کرد.
هنگامی که زوجین تصمیم به طلاق توافقی می گیرند این تصور اشتباه وجود دارد که حتما زن باید مهریه اش رابه طور کامل ببخشد در صورتی که بخشیدن مهریه در زمان طلاق توافقی یک قانون و یک قاعده اجباری نیست بلکه این توافق و تصمیمی است که زوجین درمورد مهریه و نحوه پرداخت آن می گیرند . که ممکن است به صورت یکی از حالت های زیر توافق شود :
زن تمامی مهریه خود را می بخشد که در این صورت هیچ مهریه ای به زن تعلق نخواهد گرفت و دیگرحق هیچ گونه ادعایی نخواهد داشت که دراصطلاح بذل مهریه می گویند که معمولا درازای بذل مهریه زن ازمرد حق طلاق (وکالت در طلاق ) می گیرد . زنی که مهرش را کامل بخشیده از نظر حقوقی تحت شرایطی مانند اینکه اگر زن حق رجوع به ما بذل را در دادنامه از خود سلب و ساقط نکرده باشد، تا سه ماه بعد از ثبت طلاق می تواند به مهریه خود رجوع کند، اما بعد از گذشت سه ماه از تاریخ ثبت طلاق، به هیچ عنوان و تحت هیچ شرایطی امکان طرح هیچگونه مطالبه و ادعایی در خصوص مهریه ندارد.
زن بخشی از مهریه خود را در قبال طلاق می بخشد و باید در مورد نحوه پرداخت مابقی مهریه نیز بین زوجین توافق شود . زن تمام مهریه خود را دریافت می کند دراین صورت باید مبلغی اندک یا سکه ای (یک سکه یا یک نیم سکه یا حتی درحد ربع سکه ) درقبال طلاق به مرد ببخشد .
اصولا زن در قبال بخشیدن تمام یا بخشی از مهریه اش امتیازاتی از مرد می گیرد که معمولامی تواند شامل موارد زیر باشد:
گرفتن حضانت فرزند
گرفتن حق طلاق (وکالت درطلاق )ازمرد
و درنهایت مرد مکلف به پرداخت مهریه طبق توافق ولوبعد از طلاق می شود .
هرگاه مرد بخواهد مهریه رابا دادن ملکی یا حتی به صورت نقد پرداخت کند باید ابتدا قیمت ملک یا وجه نقد را به تعداد سکه تبدیل و در صورتجلسه داوری قید گردد که زوجه به طور مثال 110 میلیون تومن مقوم 10عدد سکه را در هنگام اجرای صیقه طلاق دریافت خواهد کرد و…
نکته – زوجین باید توافقات خود را ثبت کرده و امضا کنند ،علی الخصوص بحث مهریه که در دادنامه نیزحتی باید قید شود وبهتر است درحضوریا مشاوره با یک وکیل مخصوصا زمانی که توافق شده مهریه به صورت اقساطی پرداخت شود تا با راهکارهایی مانند دفترچه اقساط مهریه و یا چک تضمین پرداخت اقساط از طرح دعوی زوجین در آینده جلوگیری کند .
هرگاه مرد یا زنی برای گرفتن طلاق توافقی ( چه درایران زندگی می کنند یا مقیم خارج ازکشورمی باشند ) به یک وکیل دادگستری یا به شخصی وکالت مدنی میدهد که برای او یک وکیل دادگستری بگیرد باید دروکالتنامه ای که تنظیم می کند به این موارد توجه کند :
هرگاه زن تصمیم به بخشیدن تمام حقوق مالی خود ازجمله مهریه را داشته باشد، باید دروکالتنامه اختیاربخشیدن تمام مهریه را به وکیل خود بدهد.
هرگاه زن بخشی از مهریه را می بخشد باید حتماً در وکالتنامه به طور مشخص قید شود که چه میزان از مهریه اش را بخشیده است .
مرد نیز در وکالتنامه ای که تنظیم می کند باید الزاماً عبارت «قبول بذل» را نوشته وقید نمایدکه مقدارباقیمانده مهریه را به چه ترتیبی به زن پرداخت مینماید.
نکته : چنانچه در وکالتنامه عبارت: «اختیار اعتراض به رای، تجدید نظرخواهی و فرجام خواهی و اسقاط حق تجدید نظرخواهی و فرجام خواهی از رای» وجود نداشته باشد، زوجین باید برای اجرای صیغه طلاق و ثبت طلاق در دفتر طلاق تا زمان قطعی شدن رای منتظر بمانند و این زمان چیزی در حدود ۴۴ روز از زمان ابلاغ رای است
طلاق توافقی
در این مقاله طلاق توافقی را بهصورت بسیار کامل و جامع شرح میدهیم تا سؤالی دیگر باقی نماند و این تضمین را میدهیم که اگر تا انتها این مقاله را بخوانید به تمامی سوالاتی که در ذهن دارید پاسخ داده خواهد شد.
طلاق توافقی چقدر زمان میبرد؟
مدت زمان طلاق توافقی وابسته به خیلی از موارد میباشد اما شما میتوانید با گرفتن وکیل از موسسه تهران وکیل این پروسه بسیار طولانی که اغلب بین 60 تا 90 روز به طول خواهد انجامید را وکلای موسسه تهران وکیل آن را حتی به 2 الی 10 روز می رسانند و تحت هیچ شرایطی امکان کنسل کردن طلاق توافقی وجود ندارد و اگر هر کدام از طرفین برای طلاق توافقی حاضر نشوند وکیل به جای آن ها این کار را انجام خواهد داد. در هیچ یک از مراحل دادگاه مرکز مشاوره دفتر خانه و … حضور نداشته باشید به عبارت دیگر تمام این مراحل را وکیل از طرف شما انجام داده و در 10 روز این پروسه طی خواهد شد
طلاق توافقی سریع
با توجه به طولانی بودن پروسه طلاق توافقی موسسه تهران وکیل این تضمین را به شما می دهد که در عرض 2 روز طلاق توافقی که مد نظر طرفین می باشد را به سرانجام برساند .
همچنان که گفته شد در طلاق توافقی اگر طرفین خودشان بخواهند اقدام کنند در خوشبینانه ترین حالت 2 الی 3 ماه این پروسه طلاق توافقی به طول خواهد انجامید اما موکلایی که قبل از شما از موسسه تهران وکیل استفاده کردن این پرونده را در 2 روز به اتمام رساندند .
همچنین با توجه به شرایط کرونایی در کشور زوجینی که قصد طلاق توافقی دارند فقط و فقط یک بار برای عقد قرار داد وکالت در موسسه حضور پیدا خواهند کرد و باقی کار از صفر تا صد را وکلای مجرب موسسه تهران وکیل در کمترین زمان ممکن انجام خواهند داد . بدون داشتن وکیل طلاق توافقی بر خلاف چیزی که از بیرون دیده می شود کار خیلی سخت خواهد بود و گاها در اواسط کار طرفین طلاق توافقی از روند خسته کننده و طولانی مراحل طلاق توافقی پشیمان شده و تازه آن زمان به فکر گرفتن وکیل طلاق توافقی می رسند ولی متاسفانه دراین حالت وکیل طلاق توافقی باید کار را از ابتدا انجام بدهد .
تعریف طلاق توافقی
تعاریف زیادی برای طلاق توافقی در کتاب ها و منابع آمده است اما به طور بسیار ساده طلاق توافقی یعنی دو طرف ازدواج مشترک به هر ترتیب و به هر دلیلی نمیخواهند که زندگی مشترک خودشان را ادامه دهند و بهعبارت دیگر هر دو طرف مایل به جدا شدن و بریدن این زندگی مشترک میباشند .
طلاق به طور کلی سه حالت دارد یا زوج نمی خواهد به زندگی مشترک خود ادامه دهد و به نوعی از زوج اکراه دارد نوع دوم دقیقاً برعکس این حالت است و زوج دیگر میل و رغبتی به ادامه زندگی ندارد اما حالت سومی هم وجود دارد که موضوع این مقاله ما میباشد که آن زمانی میباشد که دو طرف این زندگی مشترک هر دو اکراه به زندگی مشترک دارند و به نوعی به دلیل عدم تفاهم و درک متقابل طرف نمیخواهد دیگر به زندگی خود ادامه دهند که به ان طلاق توافقی گویند.
مدارک لازم برای طلاق توافقی
برای طلاق توافقی یک سری مدارک باید به دادگاه ارائه شود از جمله مدارکی که طرفین باید هنگام درخواست طلاق توافقی در دست داشته باشد و آن را به دادگاه ارائه دهند بهشرح زیر میباشد.
اصل یا کپی عقدنامه و همچنین شناسنامه و کارت ملی و گواهی عدم بارداری مدارکی می باشند که برای طلاق توافقی نیاز می باشد. از جمله مواردی که در حین اقدام برای طلاق توافقی بسیار شایع میباشد این است که مدارک فوق در دسترس نباشد آنگاه چه کار باید کرد؟
اگر عقدنامه در اثنای اقدام برای طلاق توافقی در دسترس نباشد در این صورت هر یک از طرفین یعنی زوجه یا زوج میتواند با در دست داشتن شناسنامه به دفتر خانهای که محل صدور عقدنامه بوده مراجعه کرده و کپی برابر اصل این اقدام را از دفترخانهای که محل صدور اقدام بوده درخواست کند دادگاه رونوشت یا کپی عقد نامه را هم مورد قبول قرار میدهد و مراحل بعدی طلاق توافقی را ادامه دهند
حال اگر شناسنامه یا کارت ملی یکی از طرفین برای اقدام به طلاق توافقی در دسترس نباشد در این حالت با اصل عقدنامه و کپی شناسنامه کپی کارت ملی میتوان مراحل این نوع از طلاق یعنی طلاق توافقی را طی نموده و مشکلی پیش نخواهد آمد.
مراحل طلاق توافقی
اولین و مهمترین مرحله طلاق توافقی توافق دو طرف بر سر همه حقوحقوق هایی هست که دو طرف نسبت به یکدیگر دارند. یعنی هر حق و حقوقی که طرفین نسبت به همدیگر دارند باید با هم به توافق برسند اگر چنانچه هر یک از حق و حقوق های طرفین مورد توافق دو طرف واقع نشود امکان طلاق توافقی میسر نخواهد شد.
همچنین این مرحله یعنی توافق بر سر همه حق و حقوقهایی که دو طرف نسبت به یکدیگر دارند در طلاق توافقی باید به دادگاه اعلام گردد مانند حضانت طفل و مهریه و نفقه و …
مرحله بعدی طلاق توافقی با در دست داشتن مدارکی که در فوق ذکر شده باید طرفین به دفتر خدمات قضایی مراجعه کرده و دادخواست طلاق توافقی را به دادگاه ارائه نمایند پساز ثبت دادخواست در دفتر خدمات قضایی طرفین باید منتظر پیامکی از طرف دفتر خدمات قضایی باشد که حدوداً 2 الی 4 روز به طول خواهد انجامید که البته با مراجعه به سایتهای مربوطه میتوان پیگیری های لازم برای زمان ارسال پیامک را انجام داد. مرحله بعد طلاق توافقی از ارسال پیامک طرفین با دو حالت مواجه میشوند که در زیر شرح خواهیم داد :
حالت اول برای طلاق توافقی در این مرحله زمانی است که در پیامکی که از طرف دادگاه در سامانه عدل ایران میآید زمانی حضور در دادگاه مشخص باشد در این حالت در زمان مقرر طرفین در دادگاه حضور خواهند یافت.
اما حالت دوم برای طلاق توافقی در این مرحله زمانی است که در پیامکی که برای طرفین میآید زمانی برای حضور در دادگاه به قید نشده باشد در چنین حالتی طرفین یعنی زوجه و زوج هر دو باید در اسرع وقت به دادگاه مراجعه نمایند.
مرحله بعدی طلاق توافقی و پس از این که طرفین به دادگاه مراجعه کردند در اولین حضورشان در دادگاه این مقام محترم طرفین را به مرکز مشاوره خواهد فرستاد و حتی این مرحله یعنی حضور در مرکز مشاوره در قانون جدید اجباری میباشد به عبارت دیگر زوجین ارجاع به مراکز مشاورهای که قبلاً در معیت دادگاه قرار داشته اما امروزه در مکانی جدا از دادگاه قرار دارد اجباری میباشد و اغلب 45 روز این مشاورهها به طول بیانجامد البته قبل از رفتن به دادگاه و حتی قبل از دادخواست دادن برای طلاق توافقی نیز زوجین میتوانند ابتدا به مرکز مشاوره مراجعه کرده و گواهی آن را به دادگاه ارائه کند پس الزامی مبنی براینکه برای طلاق توافقی ابتدا مشاوره برود یا دادگاه وجود ندارد.
مرحله پنجم از طلاق توافقی بعد از نظر مشاور دادگاه در همان روز یا در چند روز بعد رای را صادر میکند به این رای اصطلاحاً گواهی عدم امکان سازش میگوید که در ادامه بهصورت کامل توضیح داده میشود.
در مرحله بعدی طلاق توافقی پس از صدور رأی توسط دادگاه زوجین به دفتر رسمی ازدواج طلاق مراجعه کرده و این رای را به این دفتر نشان میدهند تا صیغهی طلاق برای این نوع از طلاق یعنی طلاق توافقی با شاهدین جاری شود البته در این مرحله یک گواهی دیگر نیز زوج باید گرفته باشد که آن هم گواهی عدم بارداری میباشد و آن را باید به دفتر محترم تحویل دهد.
مدت زمان طلاق توافقی
همان طور که میدانید رویه مشخصی برای اعلام مدتزمان طلاق توافقی وجود ندارد اما شما با داشتن وکیل مجرب از وکلای موسسه تهران وکیل میتوانید این زمان را به حداقل ممکن برسانید حتی به 2 الی 10 روز کاهش دهید. همچنین توصیه ما به شما این است که نه در طلاق توافقی بلکه در هر پرونده ای حتما وکیل داشته باشید چرا که در طول یک پرونده مشکلات بسیار زیادی برایتان به وجود میآید پس داشتن یک وکیل مجرب میتواند بسیار به شما کمک کند.
مرحله مشاوره از مراحل طلاق توافقی اجباری میباشد که خود بهتنهایی 45 روز به طول خواهد انجامید و مراحل دیگر در فوق که اشاره شدهاست مدتزمان مشخصی ندارد و بستگی به تعداد مراجعین و پروندهها دارد پس نمیتوان زمان مشخصی برای این نوع از پروندهها عنوان کرد.
آیا در طلاق توافقی مهریه به زن تعلق می گیرد؟
در طلاق توافقی عموماً مهریه به زن تعلق می گیرد. همانطور که می دانیم در طلاق معمولاً زوجه متحمل بیشترین عواقب و خسارات پس از طلاق خواهد شد. مهریه برای کمک به جبران این عواقب مالی و ایجاد ثبات مالی برای زن در این دوران سخت می باشد.
طلاق توافقی چقدر طول می کشد؟
طلاق توافقی طلاقی است که هر دو طرف با شرایط طلاق موافقت می کنند. این کار را می توان بدون مراجعه به دادگاه و با اخذ وکیل انجام داد که در این صورت کل فرآیند ممکن است از یک هفته تا ده روز به طول انجامد ولی اگر شخصا تمایل به اقدام برای طلاق داشته باشید معمولا چندین ماه طول می کشد.
مدارک لازم برای طلاق توافقی چیست؟
اگر شما و همسرتان در مورد طلاق، توافق دارید، می توانید تقاضای طلاق توافقی بدهید. مدارک لازم در این خصوص اصل سند ازدواج، اصل شناسنامه زن و مرد، کپی کارت ملی زن و مرد می باشد. در صورت نبود اصل سند ازدواج باید رونوشت آن را از دفترخانه محل عقد نکاح دریافت کنید.
طلاق توافقی با کمک وکیل خانواده که در این زمینه تجربه زیادی دارد، امکان پذیر و راحت تر خواهد بود. با این حال، یافتن وکیلی که تخصص و تجربه لازم را داشته باشد و بتواند به شما کمک کند، کار ساده ای نخواهد بود. حتما در این زمینه از موسسات حقوقی معتبر کمک بگیرید. که در این صورت در زمان و تحمل استرس و هزینه های اضافی صرفه جویی خواهید کرد. نکته دیگر این است که یک وکیل باتجربه طلاق می تواند به شما کمک کند تا در مورد شرایط طلاق خود مذاکره کنید و به توافقی برسید که برای هر دو طرف منصفانه باشد.
گاهی زوجین به این نتیجه می رسند که نمی توانند به تنهایی به توافق برسند، ممکن است لازم باشد میانجیگری آشنا ب حقوق حانواده به کمک آنها بیاید. یک وکیل خوب می تواند به هر سوالی که دارید پاسخ دهد و به شما کمک کند با آگاهی از حق و حقوق قانونی خود، بهترین تصمیم را برای آینده خود بگیرید.
حدود اختیارات وکیل در طلاق توافقی چیست؟
در پروسه طلاق توافقی ، یک وکیل می تواند در طول این فرآیند به زوجین راهنمایی و پشتیبانی کند، وکلا با آگاه ساختن موکلین خود در زمینه حقوق قانونی شان می توانند در توافقات اولیه و همچنین در روند انجام پروسه طلاق بهترین کمک کننده باشند. گاهی یکی از زوجین در طول انجام پروسه طلاق توافقی ممکن است دچار شک و دودلی شود و از انجام ادامه فرآیند سر باز زند که در این صورت طرف مقابل شاید دچار سردرگمی و عدم توانایی برای تصمیم گیری درست شود، اینجاست که حضور وکیل در کنار آنها بسیار کمک کننده خواهد بود.
2 دیدگاه
سلام من مادرم کارمند اموزش و پرورش یکی از شهرهای جنوب کشور بود و دو ماه پیش در منزلم در کرج فوت کرد.
حدود ۲۰ ساله ازدواج کردم
۱۸ سال قبل بصورت توافقی تقاضای طاق نمودیم که منجر به رای دادگاه شد ولی چون بع زندان افتاد موجب ابطال رای شد
حال دو فرزند پسر و دختر دارم
شوهرم چند بار دیگر به جرتیم مختلف به زندان های چند سال تا چند ماه محکوم گردید و در سال گذشته نیز او را در کمپی خواباندم ولی باز معتاد شده
با این اوصاف اگر مجددا درخواست طلاق توافقی دهیم میتوانم از حقوق مادرم متوفی ام بهره مند شوم چون واقعا از شوهر بی نصیبم جز اینکه هر از مدتی می اید و با تهدید مقداری پول میگیرد و میرود
سلام سرکارخانم اوقات بخیر بله شما بعد از طلاق میتوانید از حقوق کادر متوفی استفاده نمایید.