تماس با مشاوران حقوقی تهران وکیل

دسترسی اول : نارمک براصلی خیابان فرجام حدفاصل حیدرخانی و عبادی، ساختمان کهکشان پلاک 401 طبقه 2 واحد 8

دسترسی دوم :اتوبان باقری،فرجام غربی،بعد از عبادی،پلاک ۴۰۱،ط۲،واحد ۸ ساختمان کهکشان

تلفن : 09100911179

وکیل سفته

لیست وکلای دادگستری دفتر وکالت

محمد حسین رزاقی

مصطفی محمدی

محمد فلاحی

حمیدرضا اهنزی

لیلا بهرامی

عباس ترکاشوند

تماس با تهران وکیل

در صورتیکه نیاز به انجام کارهای وکالتی دارید با ما در تماس باشید

 

سفته سندی است که به موجب آن امضاء کننده متعهد می‌شود تا مبلغی را در موعد معین یا عندالمطالبه در وجه حامل یا شخص معین یا به حواله کرد او بپردازند. سفته علاوه بر امضاء یا مهر متعهد باید مشخص کننده مبلغ تعهد شده، گیرنده وجه، و تاریخ نیز باشد

 

 

 وکیل سفتهوکیل سفته

برای وصول سفته دو راه وجود دارد اولین راه از طریق اجرای اسناد رسمی است چون سفته از اسناد لازم‌الاجراست ، در صورتی که دارنده به وظایف قانونی خود عمل کرده باشد ، می‌تواند علیه صادرکننده ، پشت‌نویس و ضامن به اجرای اسناد رسمی واقع در اداره ثبت مراجعه و تقاضای توقیف اموال بلامعارض اشخاص فوق و وصول طلب خود را کند.

راه دیگر از طریق مراجع قضایی دادگستری است. دارنده سفته با تقدیم دادخواست حقوقی علیه یک یا تمام مسوولان سند تجاری اقامه دعوی می‌کند و در صورتی که به محکومیت قطعی صادرکننده منجر شود و اگر اموالی از محکوم تحصیل نشود، می‌تواند به استناد قانون نحوه اجرای محکومیت‌های مالی تقاضای بازداشت شخص محکوم را کند.

وکیل سفتهوکیل سفته

سفته در صورتی از اعتبار قانونی برخورداراست و می توان برای وصول آن از طریق مراجع قانونی و قضایی اقدام كرد كه واجد وصف شكلی قانونی باشد . به همین منظور فرم سفته توسط مرجع ذیربط چاپ ودر بانك ها به افراد فروخته می شود.این سفته ها دارای نقش تمبر و شماره ی خزانه داری كل است.در این فرمها،سقف مبلغ اعتبار سفته قید شده است.مثلا ؛اگر در حاشیه ی سفته نوشته شده باشد؛«سفته تا مبلغ یك میلیون ریال»،بدین معناست كه متعهد در این سفته فقط تا یك میلیون ریال تعهد پرداخت دارد.بنابراین عددی كه در ردیف مبلغ سفته نوشته می شود نمی تواند بیش از یك میلیون ریال باشد. بر روی سفته،بهای سفته درج شده كه هم نمایانگر قیمت برگ سفته است وهم نشانگر سقف مبلغ اعتبار سفته. ماده 308 قانون تجارت اشعار می دارد؛ سفته طلب علاوه بر امضاء یا مهر باید دارای تاریخ و متضمن مراتب ذیل باشد:

وکیل سفتهوکیل سفته

  • مبلغی كه باید تاٴدیه شود با تمام حروف
  • گیرنده وجه
  • تاریخ پرداخت

سفته در واقع سند و نوشته ای است که به واسطه آن شخص متعهد می شود در یک زمان مشخص مبلغ تعیین شده را به دارنده بپردازد. نام  دیگر سفته  “فته طلب ” می باشد که با صدورآن، صادر کننده متعهد می گردد وجه مذکور در ‏سند تجاری را به نام شخص معین یا در وجه حامل یابه حواله کرد (یا وجه سفته  به شخص مشخصی  پرداخت شود (که در متن سفته  اسم او قید  گردیده است) یا به هر کسی که وی اعلام کرده است.

عبارت (به حواله کرد) در واقع به فرداین اختیار را می دهد که سفته را به شخص دیگری منتقل نماید) درموعد تعیین شده پرداخت نماید. سفته باید ضمن  داشتن امضا و یا مهر، نام متعهد ، مبلغ تعهد شده، تاریخ وگیرنده وجه نیزباشد.

به طورکلی می توان گفت که سفته نوعی سند تجاری خاص و وسیله پرداخت غیر پولی است که امروزه خیلی مورد استفاده قرارمی گیردومی توان سفته را به راحتی حتی از دکه های روزنامه فروشی خرید ولی بهترین و مطمئن ترین راه خرید سفته مراجعه به شعب بانک ملی می باشد. همچنین دارنده سفته وقتی میخواهد یک سفته ازفردی بگیردمی تواند ازاوبخواهدکه ضامن پشت سفته ‏را امضا کند تا اگرصادرکننده سفته آن راپرداخت نکرد به ضامنی که ضمانت رابرعهده گرفته است ‏مراجعه کند و دارنده می تواند با امضای پشت سفته آن را به شخص دیگری منتقل کند.

انواع سفته

سفته به جهات زیر صادر می شود:

  • جهت تضمین بازپرداخت وام
  • برای تضمین حسن انجام کاری

معمولا کارفرمایان در زمان عقد قرارداد با پرسنل خود برای آنکه کارگران و کارمندان را نسبت به انجام وظایف خود متعهد نمایند از آن ها سفته می خواهند.

روش های وصول سفته

در صورتی که وجه سفته در موعد مقرر تعیین شده پرداخت نشود و یا اگر قوانین ذکر شده در قراردادها با کارفرمایان رعایت نشود، به دلیل اینکه سفته از اسناد لازم الاجرا می باشد، دارنده می تواند ازطریق اجرای اسناد رسمی ثبت اقدام نماید.

دارنده سفته تا ده روز بعد از تاریخ سر رسید باید برای واخواست آن اقدام نماید در این صورت می تواند به اداره ثبت مراجعه کند و درخواست توقیف اموال بلامعارض صادرکننده، پشت نویس و ضامن سفته را دهد تا مطالبات خود را وصول نماید واگر در زمان تعیین شده اقدام نکند  برای مطالبه دیگر مزایای سند تجاری را نخواهد داشت و ‏تنها می تواند علیه صادر کننده اقدام نماید.  اگراموالی ازصادرکننده یافت نشد ، می تواند با ‏استفاده ازقانون اجرای محکومیت های مالی برای بازداشت شخص محکوم تا وصول کامل دین اقدام کند یا ازطریق مراجع قضایی دادگستری و تنظیم دادخواست ،علیه تمامی  افراد فوق اقدام کند.

براساس ماده ۳۰۸ قانون تجارت ،مندرجات سفته به شرح ذیل می باشد :   

                                     – تاریخ صدور                                                                                                                       – مبلغ سفته                                                                                                                          – نام گیرنده وجه ( که می تواند در وجه حامل باشد)                                                                – تاریخ پرداخت : که می تواند به وعده مشخص باشد یا به رویت                                                  – مهر یا امضا صادر کننده : در ماده فوق الذکر فرقی میان مهر و امضا وجود ندارد و هر دو از نظر قانون تجارت دارای یک ارزش می باشند.                                                                  درصورت فقدان هریک ازموارد مذکور، سند صادر شده سفته تلقی نمی شود وسند تجاری نمی باشد وامتیازات اسناد تجاری را ندارد ودارنده می تواند ازطریق مقررات قانون مدنی درمورد وصول طلب خویش اقدام نمایند  مراحل واخواست سفته                                                                                                 درصورت عدم پرداخت وجه سفته صادرکننده مجازات کیفری نداردودارنده سفته تنها می تواند‏به دادگاه حقوقی مراجعه و اقدامات لازم را انجام دهد.‏   با سررسید موعد پرداخت سفته و در صورت عدم پرداخت متعهد،  دارنده باید ظرف 10 روزازتاریخ سررسید واخواست دهد. واخواست یک اعتراض است که به شکل رسمی نسبت به عدم پرداخت وجه برعلیه فردی که سفته را صادر کرده انجام می شود و به متعهد رسما ابلاغ می شود . اگر دارنده سفته بخواهد ازمسوولیت تضامنی ظهرنویس ها استفاده کند باید دادخواست خود را تا مدت ‏یک سال از تاریخ واخواست به دادگاه ارایه دهد درغیراین صورت ادعای اوعلیه ظهرنویس ها ‏پذیرفته نیست وحق مطالبه طلب از سایر متعهدین به جز صادرکننده را ندارد و صرفا به خود صادر کننده می تواند ‏مراجعه نماید.         ‏                                                                                       درحالی که ممکن است افراد مختلفی سفته را ظهرنویسی (پشت نویسی) کنند و آن را به فرد دیگری انتقال دهند در این صورت این افراد با صادر کننده سفته وظهرنویسان قبل خود مسئولیت تضامنی خواهند داشت یعنی اینکه کسی که در حال حاضر آن سفته را دراختیار دارد می تواند به هر کدام از افرادی که سفته را پشت نویسی کرده اند مراجعه کند و وجه سفته را بگیرد همچنین ظهرنویسان پس از اینکه دارنده سفته به هر ظهرنویس مراجعه کرد او (ظهرنویس) نیز به ظهرنویسان قبل از خود مراجعه کند و وجه سفته ای که پرداخت کرده است را دریافت کند.  دارنده می تواند هنگامی که سفته واخواست شده و در زمان تعیین شده مطابق قانون اقامه دعوا نموده است، تقاضای تامین خواسته سفته را از دادگاه بخواهد که اموال بدهکار را قبل از اینکه  رسیدگی و حکم صادر کند ، به نفع او توقیف نماید. در این حالت پس از صدور حکم ، دارنده سفته در وصول طلبش از مال توقیف شده، بر سایرطلبکاران  تقدم دارد. دادگاه با احراز موضوع با تقاضای دارنده سفته، معادل وجه سفته از اموال طرف مقابل به عنوان تامین توقیف می نماید. هر چند بدون واخواست نیز امکان مطالبه وجه آن وجود دارد ولی در این حالت سفته ماهیت  رسید عادی راخواهد داشت و دعوی ناشی از آن نیز یک دعوای مدنی خواهد بود.‏

وصول سفته اگربه همراهی یک وکیل پایه یک دادگستری  ومتخصص اقدام شود می توان درمدت زمان خیلی کمی ‏برای واخواست سفته و بدون نیازبه حضورشاکی یا خوهان دردادگاه اقدام کرد ودرصورت شناسایی ‏اموال سریعا آنها را توقیف کرد و برای جبران ضرر و زیان موکل و خسارت تاخیر، باید دادخواست ‏جداگانه تنظیم کند ودرانتها وکیل می تواند حکم جلب صادرکننده سفته را هم بگیرد ‏

خسارت تأخیر تأدیه سفته

مطابق ماده ۵۲۲ ” قانون آیین دادرسی مدنی ” خسارت تأخیر تأدیه درسفته با وجود سه شرط زیر قابل مطالبه می باشد:

تغییر فاحش شاخص قیمت سالانه.

توانایی مالی صادر کننده و امتناع وی از پرداخت وجه سفته.

مطالبه دارنده سفته.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Please enter your phone number
and we call you back soon

We are calling you to phone

Thank you.
We are call you back soon.

ارسال پیام و مدارک کلیک کنید