در این مطلب به موضوع تحقق خیار فسخ برای بیع در صورت عدم پرداخت تمام یا قسمتی از ثمن مؤجل در موعد مقرر اشاره شده است. شما می توانید در صورت نیاز به مشاوره حقوقی رایگان از طریق راههای ارتباطی با ما در تماس باشید .
تحقق خیار فسخ برای بیع در صورت عدم پرداخت تمام یا قسمتی از ثمن مؤجل در موعد مقرر به چه صورت است؟
پرسش: هرگاه در عقد بيع تأدیه تمام یا قسمتی از ثمن مؤجل باشد و شرط شود چنانچه مشتری در موعد مقرر باقیمانده ثمن را نپردازد بایع حق داشته باشد عقد را منفسخ نماید؛
اولا: آیا تخلف از شرط مذکور موجب خیار فسخ برای بایع می شود؟
ثانيا: اگر مشتری قبل از فرا رسیدن موعد تأدیه ثمن، مبیع را به دیگری منتقل کند و در موعد مقرر نیز از پرداخت باقیمانده ثمن به هر دلیلی خودداری کند، آیا بایع می تواند با فسخ معامله، مبیع را از مشتری دوم بگیرد؟
نظر اکثریت
مورد از موارد شرط فعل است و داخل در بحث تأخير ثمن یا بیع شرط نیست. لذا چنانچه تا زمان معین شده نسبت به پرداخت ثمن از ناحیه مشتری اقدام شد که خوب و الا معامله محکوم به فسخ است و مبیع به بایع برمی گردد در نتیجه نسبت به پرسش دوم نیز موضوع روشن است.
نظر اقلیت
برخی از باب خیار تأخير ثمن تلقی کرده و بعضی دیگر از باب بیع خیاری یا خیار شرط می دانند.
در صورت نیاز به 1 می توانید در هر ساعت از شبانه روز با موسسه تهران وکیل تماس حاصل فرمایید. همچنین می توانید به منظور دریافت 1 در ساعات غیر اداری از طریق راه های ارتباطی موجود در وب سایت اقدام فرمایید. همچنین می توانید در صورت نیاز نسبت به دریافت مشاوره حقوقی ار طریق واتساپ نیز اقدام فرمایید.
نظر کمیسیون نشست قضائی (۴) درباره تحقق خیار فسخ برای بیع در صورت عدم پرداخت تمام یا قسمتی از ثمن مؤجل در موعد مقرر
چون در عقد مزبور شرط فعل شده، عدم اجرای آن در موعد مقرر به وسیله خریدار یا انتقال گیرنده بعدی که مکلف به انجام همان شرایط قرارداد است، موجبات فسخ برای بایع اول را فراهم می کند.