ایراد جرح با ضربات چاقو

ایراد جرح با ضربات چاقو •

در این مطلب به موضوع ایراد جرح با ضربات چاقو اشاره شده است. شما می توانید در صورت نیاز به مشاوره حقوقی رایگان از طریق راههای ارتباطی با ما در تماس باشید 

 

 ایراد جرح با ضربات چاقوایراد جرح با ضربات چاقو

دو نفر به اتفاق و با ضربات متعدد چاقو موجب اذهان نفس گیری می شوند پزشک قانونی اظهار می نماید که هریک از ضربات وارده به تنهایی می تواند کشنده باشد ضربات هم به تناوب ایراد شده اند حالیه مستدعی است بر اساس این مطلب که قتل قبل از زمان حاکمیت قانون اصلاحی ۹۲ واقع شده است

اولا: قانون و مستند حاکم بر قضیه؛

ثانيا: نحوه تعین کیفر مشخص؛

ثالثا: بر اساس قانون جدید و مواد ۵۲۶ و ۵۳۱ آیا هر دو می بایست به نحو تساوی قصاص شوند یا موضوع از موارد قرعه است.

مغرب شرعی چه زمانی می باشد؟

بر اساس تبصره ماده ۵۵۵ ق.م اسلامی مصوب ۹۲ ارشاد فرمایید.

اولا: در خصوص قتل عمدی و مجازات مرتکب آن ماهیتأ تفاوتی بین قانون مجازات اسلامی سابق (مصوب ۱۳۷۰) و قانون فعلی (مصوب ۱۳۹۲) وجود ندارد و آنچه مربوط به ادله اثبات دعوی و قوانین مربوط به شیوه دادرسی است طبق بندهای «ب» و «پ» ماده ۱۱ قانون مجازات اسلامی مصوب ۱۳۹۲ نسبت به جرائم سابق بر وضع قانون فورا اجرا میشود.

ثانيا: کیفر قتل عمد طبق ماده ۳۸۱ قانون مجازات اسلامی، قصاص است و احراز جرم حدود و مسئولیت مرتکب یا مرتکبین در فرض سؤال با توجه به مقررات فصل ششم از کتاب سوم قانون مجازات اسلامی ۱۳۹۲( از ماده ۳۶۸ به بعد) با قاضی رسیدگی کننده است.

ثالثا: مواد اشاره شده در این بند مربوط به ضمان است نه قصاص.

رابعا: به نظر می رسد مغرب شرعی همان موقع اذان مغرب است که در روزها و شهرستان های مختلف متفاوت است.

نظریه مشورتی شماره ۷/۹۲/۲۲۵۶ مورخ۹۲/۱۱/۲۹ اداره کل حقوقی قوه قضائیه

ایراد جرح با ضربات چاقوایراد جرح با ضربات چاقو

لازم به ذکر است در صورت نیاز به مشاوره حقوقی با 1 می توانید در هر ساعت از شبانه روز با موسسه تهران وکیل تماس حاصل فرمایید. همچنین می توانید به منظور دریافت 1 در ساعات غیر اداری از طریق راه های ارتباطی موجود در وب سایت اقدام فرمایید و همچنین در صورت نیاز نسبت به دریافت مشاوره حقوقی ار طریق واتساپ نیز اقدام فرمایید.

ایراد ضرب و جرح با چاقو

پرسش: چنانچه فردی با وارد آوردن ضربات متعدد چاقو به نقاط حساس بدن از جمله گردن و شکم موجب شود مصدوم تحت عمل جراحی قرار گیرد و متعاقبا فوت کند و پزشکی قانونی با اعلام علت فوت (شوک عفونی در زمینه عفونت منتشره داخل شکمی و در اثر پارگی احشاء داخل شکمی) پزشکان معالج را به میزان سی درصد مقصر بشناسد، آیا این امر می تواند موجب تبدیل نوع قتل از عمد به شبه عمد شود و آیا اصولا چنانچه قتل در تعریف عمد بگنجد آیا اصطلاح تقصیر بر آن قابل انطباق است؟

ایراد جرح با ضربات چاقوایراد جرح با ضربات چاقو

در فرضی که ضربات وارده به قصد قتل مجنی علیه بوده یا عمل نوعا موجب قتل شود و نتیجه حاصله (مرگ)با قصد مرتکب یا نوع عمل منطبق باشد، با توجه به بند ب ماده ۲۹۰ قانون مجازات اسلامی ۱۳۹۲ قتل، عمدی است و قصور پزشکان به شرحی که در استعلام آمده، ماهیت قتل عمدی مرتکب را تغییر نمی دهد. اگرچه قصور پزشکان ممکن است موجب مسئولیت انتظامی آنان باشد، در هر صورت تشخیص موضوع و تطبیق آن با قانون به عهده قاضی رسیدگی کننده است.

تظریه مشورتی شماره ۲۱۳۲/۹۳/۷ مورخ ۸/۹/۱۳۹۲ اداره کل حقوقی قوه قضائیه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *