تکلیف دادگاه تجدیدنظر به رسیدگی و صدور رأی در صورت نقض رأی

تکلیف دادگاه تجدیدنظر به رسیدگی و صدور رأی در صورت نقض رأی •

در این مطلب به موضوع تکلیف دادگاه تجدیدنظر به رسیدگی و صدور رأی در صورت نقض رأی اشاره شده است. شما می توانید در صورت نیاز به مشاوره حقوقی رایگان از طریق راههای ارتباطی با ما در تماس باشید 

 

 تکلیف دادگاه تجدیدنظر به رسیدگی و صدور رأی در صورت نقض رأیتکلیف دادگاه تجدیدنظر به رسیدگی و صدور رأی در صورت نقض رأی

تکلیف دادگاه تجدیدنظر به رسیدگی و صدور رأی در صورت نقض رأی چیست؟

پرسش: در پرونده کیفری شاکی خصوصی از آقای (الف) به اتهام ایراد ضرب و جرح عمدی با چاقو و از آقای (ب) به عنوان معاونت در جرم یادشده شکایت نموده است. پس از تحقیقات در کیفرخواست آقای (الف) به عنوان معاونت در ایراد ضرب و جرح عمدی با چاقو و آقای (ب) به عنوان ایراد ضرب و جرح عمدی با چاقو، متهم معرفی و از دادگاه تقاضای تعیین کیفر آنان به عمل آمده که دادگاه بدوی نیز به همین سیاق و برابر عنوان مجرمانه متهمان، آقای (الف) را به جهت اتهام معاونت در ایراد ضرب و جرح عمدی با چاقو به مجازات حبس و آقای (ب)را به جهت اتهام ایراد ضرب و جرح عمدی با چاقو به مجازات حبس از حیث جنبه عمومی و پرداخت دیه از حیث جنبه خصوصی به نحو غیابی محکوم نموده است. سپس به دنبال ابلاغ دادنامه صادره از دادگاه بدوی، شاکی خصوصی تقاضای تجدیدنظر نموده و اعلام داشته که محکومیت صادره مطابق موضوع شکایت وی علیه هریک از متهمان صادر نشده و تقاضای رسیدگی مجدد را نموده است. حال در مقام رسیدگی تجدیدنظر با توجه به شکایت شاکی در مراحل تحقیق و رسیدگی و لایحه تجدیدنظرخواهی، تکلیف دادگاه  تجدیدنظر چیست؟

تکلیف دادگاه تجدیدنظر به رسیدگی و صدور رأی در صورت نقض رأیتکلیف دادگاه تجدیدنظر به رسیدگی و صدور رأی در صورت نقض رأی

نظر اتفاقی

با توجه به فرض سؤال در چنین موردی نیاز به نقض رأی و اعاده یا اصولا بدون نقض اعاده به دادگاه و دادسرا جهت بررسی مجدد نمی باشد؛ چراکه دادگاه تجدیدنظر خود می تواند رأی را نقض و پس از بررسی ماهوی و احراز اتهام هریک از متهمان اقدام به صدور رأی نماید و موضوع اینکه دادگاه می بایستی در چهارچوب کیفرخواست رسیدگی نماید نیز منتفی است.

اگر به دنبال شماره تماس بهترین 1 می گردید می توانید با موسسه تهران وکیل تماس گرفته و از 1 و تلفنی این مجموعه بهره ببرید و در صورتی که بخواهید می توانید با تعیین وقت حضور پیدا کرده و با بهترین وکلای کیفری این مجموعه که متخصص در این زمینه می باشند مشاوره داشته باشید.

تکلیف دادگاه تجدیدنظر به رسیدگی و صدور رأی در صورت نقض رأیتکلیف دادگاه تجدیدنظر به رسیدگی و صدور رأی در صورت نقض رأی

نظرهای ابرازی

اصولا در رابطه با شکایت شاکی، دادگاه اظهارنظر ننموده است. شاکی از ( الف) به عنوان مباشر و از (ب)به عنوان معاون شاکی بوده است. نه در خصوص شکایت وی علیه مباشر مبنی بر تقاضای دیه اظهارنظر شده و نه در مورد معاون یعنی (ب)به عنوان معاون اظهارنظر شده؛ لذا دادگاه تجدیدنظر ضمن نقض رأی در مورد هر دو متهم حکم برائت صادر تا شاکی با مراجعه خود به دادسرا تقاضا نماید که در خصوص شکایت وی قاضی اظهارنظر نماید. بدیهی است پس از اظهارنظر خواهد توانست مجددا از حکم تجدیدنظر بخواهد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *