در این مطلب به موضوع سقط جنین ناقص الخلقه اشاره شده است. شما می توانید در صورت نیاز به مشاوره حقوقی رایگان از طریق راههای ارتباطی با ما در تماس باشید
سقط جنین ناقص الخلقه
سقط جنین ناقص الخلقه به چه صورت است
پرسش: اخیرا مشاهده می شود که قبل از تولد فرزند والدین به پزشک متخصص مراجعه و پزشک اظهار می دارد طفل دارای عقب ماندگی ذهنی و یا جسمی است و باید سقط شود و گواهی این مسئله را صادر می کند، در این خصوص آیا سقط جنین قانونی است یا خیر؟ آیا باید پزشکی قانونی هم این امر را تأیید کند یا خیر؟ آیا جهت این امر نیاز به تأیید و حکم دادگاه می باشد یا خیر؟
اتفاق آراء
طبق مواد ۶۲۳ و ۶۲۴ قانون مجازات اسلامی عمل پزشک و مباشر دارای عنوان جزایی است و در این گونه نمی توان به استناد نظریه پزشک و تأیید نظریه پزشکی قانونی اقدام به سقط جنین کرد و همچنان که قتل بیمار الاعلاج و انسان ناقص الخلقه پس از تولد هم جایز نبوده و جرم است.
سقط جنین ناقص الخلقه
اگر به دنبال شماره تماس بهترین 1 می گردید می توانید با موسسه تهران وکیل تماس گرفته و از 1 و تلفنی این مجموعه بهره ببرید و در صورتی که بخواهید می توانید با تعیین وقت حضور پیدا کرده و با بهترین وکلای کیفری این مجموعه که متخصص در این زمینه می باشند مشاوره داشته باشید.
نظر کمیسیون نشست قضائی (۱) جزایی درباره سقط جنین ناقص الخلقه
با توجه به ماده ۶۲۳ قانون مجازات اسلامی دادن ادویه یا وسایل دیگری که موجب سقط جنین زن شود، جرم و در حدود مقررات ماده مزبور در خور مجازات است مگر اینکه ثابت شود این اقدام برای حفظ حیات مادر صورت گرفته است که در چنین صورتی مجازات مقرر اعمال نخواهد شد
سقط جنین ناقص الخلقه
با حفظ این مقدمه و با عنایت به ماده ۶۲۴ قانون مزبور ولو اینکه پزشک متخصص تشخیص دهد که جنینی پس از متولد شدن دارای عقب ماندگی ذهنی یا جسمی خواهد بود، نیز سقط جنین جرم است و مجازات دارد و تأیید پزشکی قانونی هم موجب زوال وصف مجرمانه عمل سقط یا اسقاط جنین نخواهد بود و بدیهی است که دادگاه هم مجوز قانونی برای تأیید موضوع و صدور حکم به لزوم سقط ندارد.”