همان طور كه در هنگام بیماری توصیه به مراجعه به پزشك می شود و از خود درمانی منع می شود، وقتی كه مشكل حقوقی یا قضایی بروز می كند هم باید پیش متخصص رفت وكار را به كاردان سپرد. در كشور ما فرهنگ مراجعه به وكیل، به آهستگی روبه گسترش است. اما یكی از موانعی كه در مراجعه به وكیل هست، بدبینی نسبت به انجام وظایف وكیل است.
مقررات مربوط به وكلا، ترتیبی را برای رسیدگی به تخلفات وكلا تعیین كرده است كه هركس شكایتی از رفتار یا اخلاق وكیلی داشته باشد، بتواند آن را پیگیری كند. با وجود این امكان، موكل ناراضی، می تواند تصمیم در مورد اخلاق و رفتار وكیل را به مرجع صالح به رسیدگی بسپارد. بنابراین سوء تفاهمی نباید درخصوص صحت رفتار وكلا باقی بماند. اما این سؤال بسیاری از شهروندان است كه كی وكجا می توان از اقدامات وكیل شكایت كرد؟ در پاسخ باید گفت كه تخلف هایی كه وكلا به مناسبت شغل خود انجام می دهند در دادسرای انتظامی وكلا رسیدگی می شود. هركس شكایتی از اخلاق یا رفتار وكیلی دارد كه مربوط به شغل اوست، می تواند ترتیب زیر را طی كند.
شکایت از وکیل را کجا پیگیری کنیم
موکل باید در حدود تعهدات قانونی و قراردادی از 1 انتظار ارایه خدمات وکالت داشته باشد. یکی از انواع تخلفات وکلا، چشمبستن بر این تعهدات است. در این صورت تخلف قابل طرح در دادسرای انتظامی وکلا خواهد بود. بنابراین موکلان میتوانند اعتراضهای خود را نسبت به وکیلشان در دادسرای انتظامی وکلا مطرح کنند. اما قبل از هر چیز باید تاکید کرد که انتظارات از وکلا باید واقعی و متناسب با تعهدات قانونی و قراردادی وکیل باشد و عدم تحقق انتظارات غیرواقعی موکل نمیتواند دلیل مناسبی برای شروع یک شکایت باشد. به عنوان مثال، عدم موفقیت وکیل در دعوا درحالیکه وی تلاشهای خود را در این مسیر انجام داده است، نمیتواند عذر مناسبی برای شکایت باشد و منجر به محکومیت وکیل نخواهد شد.
مجازات وکیل متخلف
حداقل مجازات، برای متخلفان حرفه وکالت توبیخ و حداکثر مجازات محرومیت دائم از شغل وکالت است. مستفاده از ماده ۷۶ آیین نامه لایحه استقلال حداقل مجازات برای متخلفان حرفه وکالت توبیخ و حداکثر مجازات محرومیت دائم از شغل وکالت پیش بینی شده است.
مجازاتهای انتظامی وکیل به قرار ذیل است :
1- اخطار کتبی
2- توبیخ یا درج در پرونده
3- توبیخ با درج در روزنامه رسمی و مجله کانون
4- ممنوعیت از سه ماه تا سه سال
5- تنزل درجه
6- محرومیت دائم از شغل وکالت
بیشترین نوع تخلف انتظامی 1
وکلاء ملزم هستند تمرکز فعالیتی خود را در محلی به عمل آورند که پروانه وکالت آنها برای آن محل صادر شده است و اگر در غیر از محلی که پروانه برای آنها صادر شده است تمرکز فعالیت وکالتی خود را به عمل آورند مرتکب تخلف انتظامی میشوند. بنا به آمار موجود، محکومیتهای صادره از دادگاههای انتظامی کانون مرکز بیشترین آمار تخلف متوجه تخلف اخیر الذکراست، ذکراین نکته حائز اهمیت است مورد مذکور مانع از این نیست که وکیل دادگستری شهری خاص نتواند در محاکم شهرهای دیگر وکالت کند بلکه نمیتواند در شهر دیگر دفتر تاسیس و یا تمرکز فعالیت وکالتی به عمل آورد. قابل ذکراست که درکانون وکلای مرکز در مجموع ۱۲۸۰ وکیل خانم و ۴۷۸۰ وکیل آقا، ۱۹۴۰ نفر کارآموز خانم و ۱۹۲۰ نفر کارآموز آقا وجود دارند.
درآخر نکته مهم اینست که وکلا همگی قسم خورده اند و کمتر وکیلی پیدا میشه که حق موکل خود را تضییع کند ولی واقعیت اینست که در همه اصناف افرادی هستن که متاسفانه مسایل مالی براشون از آینده کاری ارجحتراست و آینده کاری خود را به پول میفروشند و به موکل خود خیانت میکنند
برای در یافت جواب سوالات خود می توانید به صورت انلاین از طریق 1 مراجعه کنید
برای دریافت 1 توسط 1 به صفحه فوق مراجعه نمایید یا با کارشناسان 1 ما در ارتباط باشید.