پاداش پایان خدمت و مزایای پایان کار

پاداش پایان خدمت و مزایای پایان کار •

در این مطلب به موضوع پاداش پایان خدمت و مزایای پایان کار اشاره شده است. شما می توانید در صورت نیاز به مشاوره حقوقی رایگان از طریق راههای ارتباطی با ما در تماس باشید 

 

پاداش پایان خدمت و مزایای پایان کارپاداش پایان خدمت و مزایای پایان کار 

پاداش پایان خدمت و مزایای پایان کار به چه صورت است

در صورت فقدان قرارداد کتبی یا عرف مسلم، پرداخت پاداشپایان خدمت بازنشستگی) به ازاء هر سال یک ماه خواهد بود.

رأی وحدت رویه شماره ۱۰۱ – مورخ ۱۳۷۵/۰۶/۰۳)

“با توجه به بخشنامه شماره ۵۹۹۸۹ – ۶۷.۹.۷ وزارت کار و امور اجتماعی در خصوص ضرورت پرداخت پاداش پایان خدمت بازنشستگی به ازاء هر سال یک ماه در صورت فقدان قرارداد کتبی یاعرف مسلم در این خصوص، رأی شماره ۱۸۱ – ۷۱.۳.۲۴ شعبه سیزدهم و رأی شماره ۵۷۹ – ۷۰.۱۱.۱۵ شعبه هفدهم که متضمن این معنی میباشد موافق اصول و موازین قانونی تشخیص داده میشود.”

با توجه به کسر حق بیمه از فوق العاده اضافه کار و واریز آن به صندوق سازمان تأمین اجتماعی، فوق العاده مزبور در پاداش پایان خدمت باید لحاظ شود.

 رأی وحدت رویه شماره ۶۵۷ و ۶۵۸ – مورخ ۱۳۸۷/۱۰/۱۵)

 ” طبق بند ۵ ماده ۲ قانون تأمین اجتماعی مصوب ۱۳۵۴ مزد با حقوق یا کارمزد شامل هرگونه وجوه و مزایای نقدی یا غیر نقدی مستمر است که در مقابل کار به بیمه شده پرداخت میشود و به موجب ماده ۷ قانون اصلاح پاره ای از مقررات مربوط به حقوق بازنشستگی، بانوان شاغل، خانواده ها و

۱. در این خصوص در ماده ۳۱ قانون کار مصوب ۱۳۶۹ مقرر شده است: “جنانجه خاتمه قرارداد کار به لحاظ از کارافتادگی کلی و با بازنشستگی کارگر باشد. کارفرما باید بر اساس آخرین مزد کارگر به نسبت هرسال سابقه خدمت حقوقی به میزان ۳۰ روز مزد به وی پرداخت نماید. این وجه علاوه بر مستمری از کارافتادگی و با بازنشستگی کارگر است که توسط سازمان تامین اجتماعی پرداخت میشود.”

پاداش پایان خدمت و مزایای پایان کارپاداش پایان خدمت و مزایای پایان کار

سایر کارکنان مصوب ۱۳۷۹ نیز ملاک احتساب و پرداخت پاداش پایان خدمت به مستخدمین رسمی و ثابت واجد شرایط به ازاء هر سال خدمت معادل یک ماه آخرین حقوق و فوق العاده های مستمر دریافتی مأخذ کسر کسور بازنشستگی می باشد. نظر به اینکه حسب محتویات پرونده های فوق الذکر فوق العاده اضافه کار بطور مستمر به شاکیان پرداخت و حق بیمه متعلق به آن نیز به صندوق سازمان تأمین اجتماعی واریز شده است بنابراین فوق العاده مزبور با اوصاف یاد شده در احتساب پاداش پایان خدمت قابل محاسبه بوده است و دادنامه شماره ۹۶۲ مورخ ۱۳۸۶/۱۰/۲۵ شعبه دهم دیوان عدالت اداری مبنی بر تایید شکایت شاکی در این حد صحیح و موافق قانون تشخیص داده میشود.”

اگر به دنبال شماره تماس بهترین 1می گردید می توانید با گروه تهران وکیل تماس گرفته ابتدا از مشاوره رایگان و تلفنی با مشاورین این مجموعه داشته باشید و در صورتی که بخواهید می توانید با تعیین وقت حضور پیدا کرده و با وکلای حقوقی و کیفری این مجموعه که متخصص در این زمینه می باشند مشاوره داشته باشید. همچنین برای مشاوره حقوقی درباره 1 می توانید با موسسه تهران وکیل در ارتباط باشید.

شما همچنین می توانید از طریق راه های ارتباطی با بهترین 1 این موسسه حقوقی تماس گرفته و از مسایل حقوقی آگاه شوید.

پاداش پایان خدمت و مزایای پایان کارپاداش پایان خدمت و مزایای پایان کار

پاداش پایان خدمت موضوع ماده ۷ قانون اصلاح پاره ای از مقررات مربوط به حقوق بازنشستگی، بانوان شاغل، خانواده ها و سایر کارکنان به کارگران مشمول قانون کار تسری نمی یابد.

رأی وحدت رویه شماره ۷۳۸ – مورخ ۱۳۸۷/۱۰/۲۹)

“… علاوه بر اینکه تعمیم و تسری ماده ۷ قانون اصلاح پاره ای از مقررات مربوط به حقوق بازنشستگی، بانوان شاغل، خانواده ها و سایر کارکنان مصوب ۱۳۷۹ موضوع پرداخت پاداش پایان خدمت به مستخدمین دولت، به کارگران مشمول قانون کار وجاهت قانونی ندارد، اساسا طبق ماده ۱۵۷ قانون کار مصوب ۱۳۶۹ رسیدگی به شکایات کارگران مشمول قانون کار به طرفیت کارفرما در خصوص مقررات قانونی اخیرالذکر در صلاحیت مراجع

۱: ماده ۷- ماده (۱) و بند (۱) ماده (۴) قانون پرداخت پاداش پایان خدمت و بخشی از هزینه های ضروری به کارکنان دولت مصوب ۱۳۷۵/۲/۲۶ و اصلاحیه آن مصوب ۱۳۷۶/۸/۱۶ به ترتیب زیر اصلاح می گردد – به کارکنان شاغل مذکور در قوانین فوق الاشاره هنگام بازنشستگی، از کار افتادگی یا فوت در مقابل کلیه سوابق خدمت دولتی به ازای هر سال خدمت معادل یک ماه آخرین حقوق و فوق العاده های دریافتی که ملاک کسور بازنشسنگی است به عوان پاداش پایان خدمت پرداخت میشود.

.کمک هزینه ازدواج در مورد ازدواج دائم خود و فرزندان مستخدمین شاغل، بازنشسته از کار افتاده و متوفی فقط یک بار حسب مورد.

مقرر در آن قانون قرار دارد، بنابراین دادنامه هائی که متضمن رد شکایت شاکیان در حدود پیش گفته است، موافق اصول و موازین قانونی می باشد.”

پاداش پایان خدمت و مزایای پایان کارپاداش پایان خدمت و مزایای پایان کار

وظیفه کارفرما در صورت خاتمه قرارداد کار معین یا مدت موقت چیست

در صورت خاتمه قرارداد کار معین یا مدت موقت، کارفرما تکلیفی به پرداخت بیش از یک ماه حقوق و مزایای پایان کار برای هر سال سابقه به کارگر ندارد.

رأی وحدت رویه شماره ۴۹۳ – مورخ ۱۳۹۲/۰۷/۲۹)

“.. با توجه به این که مطابق ماده ۲۴ قانون کار مصوب سال ۱۳۶۹ مقرر شده است در صورت خاتمه قرارداد کار معین یا مدت موقت، کارفرما مکلف است به کارگری که مطابق قرارداد، یک سال یا بیشتر به کار اشتغال داشته است برای هر سال سابقه، اعم از متوالی یا متناوب بر اساس آخرین حقوق مبلغی معادل یک ماه حقوق به عنوان مزایای پایان کار به وی پرداخت نماید.» بنابراین کارفرما تکلیفی به پرداخت بیش از یک ماه حقوق و مزایای پایان کار برای هر سال سابقه به کارگر ندارد. با توجه به مراتب رأی شعبه بیستم دیوان عدالت اداری به شماره دادنامه ۹۰۰۹۹۷۰۹۰۲۰۰۰۸۵۴ – ۱۳۹۰/۳/۳ مبنی بر رد شکایت شاکی در حدی که متضمن این معنی است صحیح و موافق مقررات تشخیص میشود.”

پاداش پایان خدمت و مزایای پایان کارپاداش پایان خدمت و مزایای پایان کار

وظیفه کارفرما در قراردادهای موقت، در صورت ترک کار از سوی کارگری چیست

در قراردادهای موقت، در صورت ترک کار از سوی کارگری کارفرما مکلف است حق سنوات سالهایی که کارگر به صورت کامل کار کرده و به نسبت ایامی که در سال ترک کار، کار کرده است، را پرداخت نماید.

رأی وحدت رویه شماره ۷۲۵ و ۷۲۶ – مورخ ۱۳۹۶/۰۸/۰۲ )

“….. با توجه به اینکه مطابق ماده ۲۴ قانون کار در صورت فقدان قرارداد کاره کارفرما مکلف شده به کارگری که مطابق قرارداد یک سال یا بیشتر به کار اشتغال داشته است برای هر سال سابقه اعم از متوالی یا متناوب بر اساس آخرین حقوق مبلغی معادل یک ماه حقوق به عنوان مزایای کار به وی پرداخت کند و در تبصره ماده ۴۰ قانون رفع برخی موانع تولید رقابت پذیر و ارتقای نظام مالی کشور مصوب سال ۱۳۹۴ کارفرمایان موظف شده اند به کارگران با قرارداد موقت به نسبت مدت کار کرد، مزایای قانونی پایان کار را به مأخذ هر سال یک ماه آخرین مزد پرداخت کنند،

پاداش پایان خدمت و مزایای پایان کارپاداش پایان خدمت و مزایای پایان کار

بنابراین با خاتمه قرارداد کار و یا ترک کار توسط کارگر، کارفرما مکلف است هم حق سنوات سال هایی که کارگر به صورت کامل کار کرده و به نسبت ایامی که در سال ترک کار، کار کرده است، پرداخت نماید. با توجه به مراتب أراء شعب ۱۹ و ۳۹ دیوان عدالت اداری به شرح مندرج در گردش کار که بر تعلق حق سنوات به کارگری که ترک کار کرده است هم نسبت به سنواتی که کاملا کار کرده و حق سنوات دریافت نکرده و هم به نسبت ایامی که در سال ترک کار، کار کرده است، صحیح و موافق مقررات تشخیص شد.”

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *