قانونگذار و ضابط قضایی ماموران دولت هستند که جهت دستگیری مجرم و مرتکب این جرم آموزشدیده نمایند. دستگیری مجرم همیشه به آسانی انجام نمیشود و گاهی مجرم برای تسلیم شدن مقاومت میکند و معمولاً نیازمند آن است که با آنها درگیر شود و فردی که نسبت به معمولی انجام میشود، از جمله جرایمی است که قانونگذار به آنها توجه کرده است و در رابطه با آنها جرایمی را در نظر گرفته است. مقاومت در برابر ماموران دولتی همیشه وجود داشته که زمانی که مامور دولت و مأموران کلانتری ۱۵۲ در حال دستگیری افراد میباشند، افراد فرار میکنند و یا از تسلیم شدن جلوگیری میکنند. این تمرکز سبب مقابل پلمپ مغازه و یا دستگیر کردن متهم میباشد. در هر صورت زمانی که در برابر معمول قانون و ماموران کلانتری ایستادگی کنند و خود را در برابر قانون تسلیم نکند، جرم تمرد را مرتکب شدند. مقاومت نسبت به ماموران کلانتری از مقاومتهای ساده آغاز میشود و گاهی با شلیک کردن توهین و ضرب و شتم ادامه پیدا میکند. در این صورت مجازاتهای سنگینی برای آنها در نظر میگیرند. به همین دلیل مقاومت نسبت به ماموران مجازاتهایی را نیز دارد.
تمرد در لغت به معنای گردنکشی کردن و مقاومت از سرکشی و مقاومت از تسلیم شدن میباشد. به همین دلیل تمرد گاهی با حمله و یا مقاومت با عکس العملهای فیزیکی نسبت به ماموران کلانتری انجام میشود و مأموران کلانتری در حال انجام وظیفه میباشند، به همین سبب گاهی با مجرم مجبور هستند که برخورد کنند.
در رابطه با اقدام ضابط و امور دولتی را هم باید گفت که افرادی در مقابل جرایم بدون آن که موافق آنها دستور بدهد، وارد میدان میشوند و انجام وظیفه میکند. اما در مورد جرایمی که غیر مشهود هستند؛ نیازمند به دستور مافوق و مقامات بالاتر هستند. در هر صورت جرم تمرد زمانی اتفاق میافتد که بعد از انجام وظیفه و بعد از آنکه دستور داشته باشند، انجام دهد.
جرم تمرد نسبت به ماموران تمامی جرایمی که سه عنصر مادی معنوی و قانونی دارد قابل اعمال میباشد. اما در مورد عناصر مادی که در جرم تمرد قانون انجام میشود، مرتکب جرم یک نوع رفتار مجرمانه موضوع جرم و نتیجه مجرمانه را در نظر دارد. در مورد عنصر قانونی جرم تمرد بر اساس ماده ۶۰۷ قانون تعزیرات که در سال ۱۳۷۵ به تصویب رسید، قانون جرم تمرد نسبت به ماموران دولتی را در نظر گرفته، تمرد نسبت به مامورین از نظر قانون ماده ۶۰۷ بخش تعزیرات اینگونه بیان کرده که هر گاه حمله که با علم و آگاهی نسبت به ماموران دولت و ماموران کلانتری و نیروهای آگاهی در حین انجام وظیفه انجام دهد، تمرد محسوب میشود و مجازات آن به شرح زیر میباشد. هرگاه متمرکز فردی که از قانون سرپیچی کرده، با اسلحه طرح جدید کند و از شش ماه تا دو سال حبس محکوم میشود و در صورتی که کسی که تمرکز کرده، دست به اسلحه شود و از ۱ تا ۳ سال و یا در مواردی از سه ماه تا یک سال حبس محکوم میشود.
اما در مورد عنصر معنوی جرم تمرد در کنار سوء نیت خاص تشکیل دهنده میباشد. یعنی تعامل معنای آن است که فرد با قصد و نیت قبلی به مامور دولت تمرد کند. یعنی به دلایل شخصی و خصومتهای که میان مجرم و نیروی کلانتری شماره ۱۵۲ وجود دارد و او تمرد میکند و با اسلحه او را تهدید میکند، نیت خاص با علم و آگاهی نسبت انجام وظیفه معمول انجام میشود. اگر فرد از این موضوع آگاهی نداشته باشد و امور دولت در هنگام انجام وظیفه با جهل به این موضوع تمرد میکند. به عنوان مثال زمانی که مامور دولت حکم را ارائه نمیکند و اقدام به دستگیری میکند، مقاومت فرد به ساقط مرد نیست. مگر آنکه موضوع جرم از جرایم مشهود باشد.
برای کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه میتوانید از وکلای مجموعه تهران وکیل کمک بگیرید. وکلای مجموعه تهران وکیل آمادهی خدمت رسانی به شما مشتریان عزیز میباشند. جلب رضایت شما مشتریان گرامی، هدف وکلای صاحب تجربه این مجموعه است؛ پس با اطمینان خاطر پروندههای خود را در این زمینه به وکلای تهران وکیل بسپارید و با شمارههای موجود در سایت تماس بگیرید.