قانونگذار در سال ۱۳۷۴ قانون تغییر کاربری اراضی کشاورزی را که با هدف حفظ خاک و منابع طبیعی و تجدید پذیر ممنوع کرده بود و برای آنها مجازاتهایی را مشخص کرده بودند. مجازاتهایی که صرفاً جهت اینکه مرد ممنوعیت انجام کار را دریافت کنند، در این زمینه باید مشخص کرد که تغییر کاربری به چه معنا میباشد و مصادیق آن چیست. اراضی کشاورزی شامل زمینهایی میباشد که تغییر کاربری آنها به صورت مجازی انجام شود و با دستور سازمان کشاورزی انجام شود ارکان تحقق تغییر کاربری مجازاتها بستگی به تشخیص دادگاه صالح دارد و همه اینها در این مقاله بررسی میشود.
تغییر کاربری هرگونه اقدامی است که مانع بهره برداری و ادامه کشاورزی در زمینهای باغی و یا زراعی میشود، اعم از اینکه کاربر کشاورزی زمین را از بین برده باشد و یا نه از آن به عنوان استفادههای مفید استفاده کنیم و اقدام به از بین بردن کاربری کشاورزی انجام میشود و اقدامات مهمی در زمینه عمل و بهرهبرداری آنها انجام میشود. تغییر کاربری میتواند در قالب ایجاد کردن و یا برداشتن شن و ماسه باشد که البته این موارد به تشخیص سازمان و وزارت جهاد کشاورزی تغییر کاربری محسوب میشود. البته امروزه با توجه به گسترش ساختمانسازی و افزایش جمعیت بیشتر مردم زمینهای کشاورزی را تغییر اراضی میدهند و از آنها برای ساختن ساختمانهای آسمان خراش استفاده میکنند. وزارت جهاد کشاورزی تغییر کاربری را مشخص میکند و در صورتی که مانع از تداوم تولید و استمرار کشاورزی باشد و یا به زمینهای کشاورزی و هوا مشکلی ایجاد نکند، میتواند تغییر کاربری را انجام دهد. مواردی که به عنوان مصداق تغییر کاربری در نظر گرفته میشود.
لانه گذاری جهت آبرسانی به مناطق کم آب، رها کردن پسابهای صنعتی و فاضلابهای شهری، دفن زبالههای صنعتی، احداث جاده استفاده از آلاچیق و کانکس در زمینهای کشاورزی، ایجاد سکونتگاههای موقت دفن زبالهها و مصالح ساختمانی از جمله شن و ماسه و ضایعات فلزی دفن ضایعات عفونی بیمارستانها، دیوارکشی اراضی، احداث کورههای آجرپزی، گودبرداری در دشت و یا افزایش بیش از اندازه شن و ماسه، ایجاد ساختمان، احداث پارکینگهای دارای سقف و بدون سقف، استخرهای ذخیره آب غیرکشاورزی، پیستهای ورزشی و یا پیستهای اسب سواری، احداث پارک و فضای سبز، احداث راه آهن و زمین فرودگاه یا تبدیلی و تکمیلی غذایی محوطه سازی، طرحهای خدمات عمومی و صنایع دستی و طرحهایی که تحت مالکیت سرمایههای مصوبه مجلس جمهوری اسلامی در نظر میگیرد.
در صورتی که مردم محلی مشاهده کنند که افرادی به صورت غیر قانونی به دنبال تغییر اراضی زمینهای کشاورزی هستند؛ هر شهروند و هر فرد روستایی وظیفه دارد که سریعاً به کلانتری شماره ۱۴۹ واقع در امام زاده حسن گزارش کنند تا ماموران کلانتری به سرعت افراد متضرر زمینهای کشاورزی را دستگیر و مجازات کند.
برای کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه میتوانید از وکلای مجموعه تهران وکیل کمک بگیرید. وکلای مجموعه تهران وکیل آمادهی خدمت رسانی به شما مشتریان عزیز میباشند. جلب رضایت شما مشتریان گرامی، هدف وکلای صاحب تجربه این مجموعه است؛ پس با اطمینان خاطر پروندههای خود را در این زمینه به وکلای تهران وکیل بسپارید و با شمارههای موجود در سایت تماس بگیرید.