تلفن و موبایل و به صورت کلی تکنولوژی و شبکههای اجتماعی در کنار مزایا و ویژگیهایی که برای کاربران ایجاد کرده، اما گاهی از افراد از آنها برای مقاصد سو و سوء استفادهها استفاده میکنند. تلفن اینترنت و موبایل از جمله تکنولوژیهایی میباشد که باعث تغییرات گستردهای در جرایم و قوانین جزایی شده به همین دلیل از این تکنولوژی برخی از افراد به صورت درست و کاربردی استفاده نمیکنند.
گاهی از افراد مریض به نحو غلط و با هدف این که آرامش افراد را به هم بزنند، از آنها استفاده میکنند و ایجاد به مزاحمت افراد با تلفن میکنند. تلفن و موبایل تکنو لوژی پیشرفته هستند که در کنار مزایا و فوایدی که برای مردم ایجاد کردند، ضررها و زیانهایی را هم به زندگی مردم وارد کرده است.
تلفن و موبایل امروزه در تمامی کشورها شاهد استفاده از آن هستیم. اما تغییرات گستردهای برای تغییرات این جرم و قوانین جزایی دارد. از جمله تکنولوژیهایی که در کنار این مزایا دارد، باعث شکلگیری جرایم جدیدی شده و با اختراع تلفن اگرچه ارتباط آسانتر شده، اما در گذر زمان مهمترین جرایم، جرایم مزاحمتهای تلفنی شده است. مزاحمت تلفنی به عنوان یک جرم مشخص میباشد و بر این اساس هر گاه کسی به وسیله تلفن و یا هر کدام از دستگاههای مخابراتی اقدام به مزاحمت افراد داشته باشد، به حبس از یک ماه تا شش ماه حبس محکوم میشود. مزاحمتهای تلفنی جرم میباشد که از طریق آزار و اذیت دادن لفظی باعث سلب آسایش دیگران میشود.
مزاحمت تلفنی شامل اقدامات متفاوتی میباشد. مثلاً فوت کردن، سوت زدن، سرکار گذاشتن، زنگ زدن و حرف نزدن، استفاده از کلمههای ناسزا گفتن، شایعه و یا خبر دروغ و یا مواردی از این دست میباشد. افرادی که در معرض مزاحمتهای تلفنی قرار میگیرند، میتوانند به یکی از کلانتریها از جمله کلانتری شماره ۱۴۰ باغ فیض گزارش کنند. ماموران کلانتری از طریق پلیس سایبری میتواند فرد مجرم را شناسایی کنند و به مجازات مربوطه محکوم کند.
مزاحمتهای تلفنی افرادی که در مورد مزاحمت قرار میگیرند و حتی شکایت را دارند میتوانند نحوه شکایت را از طریق کلانتری شماره ۱۴۰ باغ فیض دنبال کند و بعد از آنکه بررسی شد، به دادسرای مربوطه ارجاع داده میشود و در مرحله اول از شکایت میتوانند به کلانتری مراجعه کنند و فردی که مورد مزاحمت قرار داده را از او شکایت کند و به یکی از دفاتر خدمات الکترونیک شکایت خود را ثبت کنند تا برای دادگاه صالح فرستاده شود. بعد از آنکه شکایت به دادسرا و شعبه دادسرا از مخابرات صادر کردن با توجه به اینکه استعلام تصمیم گیری میکند و با این توضیح دهید که تماسهای مکرر از طرف دادسرا و ابلاغیه دادسرا برای متهم صادر میشود و بعد از آن با توجه به اینکه در در دادگاه حاضر نشده حبس را دستگیر میکند. بعد از آن که مقامات دادسرا پرونده رسیدگی کردند، برای قرار منع تعقیب صادر میکند و بعد از آن صدور قرار جلب به رسیدگی را صادر میکند و مأموران کلانتری وظیفه دارند که با توجه به حکم صادر شده، او را دستگیر و به مقام مربوطه تحویل دهد. دادگاه کیفری دو با ارسال ابلاغیه وقت دادرسی برای شاکی و متهم که وقوع جرم مزاحمت تلفنی را انجام داده برای متهم اقدام میکند و این حکم ظرف بیست روز از تاریخ ابلاغ تجدید نظر در دادگاه تجدید نظر استان تشکیل میشود.
مزاحمت تلفنی از جمله جرایم غیر قابل گذشت میباشد و در صورتی که شاکی بگذرد، رسیدگی کیفری آن متوقف نمیشود و بعد از آن جنبه عمومی جرم را باید طی کنند، مجازات حبس جرم مزاحمت تلفنی تعزیری میباشد. به همین دلیل تحت شرایط قانونی قابل تخفیف میباشد.
برای کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه میتوانید از وکلای مجموعه تهران وکیل کمک بگیرید. وکلای مجموعه تهران وکیل آمادهی خدمت رسانی به شما مشتریان عزیز میباشند. جلب رضایت شما مشتریان گرامی، هدف وکلای صاحب تجربه این مجموعه است؛ پس با اطمینان خاطر پروندههای خود را در این زمینه به وکلای تهران وکیل بسپارید و با شمارههای موجود در سایت تماس بگیرید.