از جمله مهمترین جرایمی که در قانون مجازات اسلامی در آن بسیار تاکید شده است، مسئله تولید و حمل مشروبات الکلی میباشد. رسیدگی به جرم حمل مشروبات الکلی و همچنین استفاده از آن در صلاحیت دادسرای عمومی انقلاب میباشد. این وظیفه به عهده دادسرای ارشاد و در شهرستانها به عهده دادگاههای عمومی و دادسراهای عمومی میباشد. به همین دلیل بعد از آن که از طرف کلانتری واقع در شهر آرا تحقیقات لازم در مورد پرونده انجام شده؛ برای صدور حکم نهایی به دادگاه کیفری ارسال می شود تا دادگاه با توجه به گزارشهای کلانتری و شواهد و ماموران در آن جا نوشتهاند، حکم مناسب را برای فردی که مشروبات الکلی استفاده کرده و یا مشروبات الکلی تولید کرده، استفاده کند.
داشتن یک وکیل کاربلد باعث میشود تا زمینه مشروبات الکلی دفاع مناسبی در دادگاه برای آن انجام شود. علت جرم بودن مصرف مشروبات الکلی این است که در صورتی که فرد مشروبات الکلی را مصرف میکند؛ کنترل ذهنی خود را از دست میدهد و این مسئله ممکن است به نظم عمومی جامعه آسیب برساند و فردی که مشروبات الکلی مصرف کرده به دلیل آنکه در حالت طبیعی به سر نمیبرد؛ مجازاتها و جرایم غیر قابل جبرانی را انجام دهد.
اگر مصرف مشروبات الکلی سبب مستی و یا از خود بیخود شدن فرد نشود، باز هم جرم میباشد و از طرف قانون فرد مجرم شناخته میشود و مجازات میشود. مشروبات الکلی در صورتی که برای بار اول باشد و هیچگونه سوء پیشینهای نداشته باشد، دادگاه میتواند برای او تخفیف قائل شود. البته دادگاه هیچ الزامی ندارد که به شما تخفیف دهد و این مسئله کاملاً به نظر قاضی پرونده دارد. نداشتن سابقه قبلی میتواند در تخفیف گرفتن و همچنین میزان حبس و شلاق برای شما مفید باشد.
بر اساس ماده ۷۰۳ قانون مجازات اسلامی در صورتی که مشروبات الکلی را فردی هم میکند و یا از کشورهای خارجی قاچاق کند، در صورتی که بار اول باشد و هیچگونه سوء پیشینهای نداشته باشد؛ امکان معلق شدن مجازات ندارد اما میتواند از طرف دادگاه تخفیف دریافت کند. استفاده مشروبات الکلی برای بار اول چه حکمی دارد اما چیزی که در این قسمت باید گفت این است که مجازات مشروبات الکلی برای بار اول بر اساس ماده ۲۶۴ قانون مجازات اسلامی در صورتی که مصرف مشروبات الکلی تکرار شود و ماموران انتظامی متوجه شوند و فرد را دستگیر کنند؛ مجازات او به دلیل آنکه برای دومین مرتبه انجام داده، تشکیل میشود. علت تشدید مجازات بر اساس قانون تشدید مجازات میباشد اما در صورتی که برای دفعه سوم دستگیر شود؛ مجازات آن هم تشدید میشود و مجازات آن حکم اعدام میباشد.
در صورتی که پلیس ماشین را متوقف کند و راننده آن مشروب مصرف کرده باشد یا در ماشین شیشههای الکل موجود باشد، اگر با اطلاع مالک بوده باشد؛ ماشین ضبط به نفع دولت میشود و اگر راننده ماشین تنها باشد، به اندازه قیمت ماشین باید به دولت جریمه پرداخت کند. در صورتی که خود راننده مشروب مصرف کرده باشد، مجازاتهایی برای فرد اعمال میشود. در صورتی که در ماشین وسایل ارتکاب جرم وجود داشته باشد، این وسایل به نفع دولت ضبط میشود و هر نوع وسیلهای که در ارتکاب جرم در ماشین موجود باشد؛ بر اساس قانون در اختیار دولت میباشد و قانونگذار در ماده ۷۰۲ و ۷۰۳ قانون مجازات اسلامی در صورتی که مشروبات الکلی را تولید کند، مطالبی را مطرح کرده است.
اول آنکه شخصی که اقدام به خرید و فروش و یا تولید مشروبات الکلی میکند و یا به نحوی مشروبات را نگهداری میکند؛ به ۶ ماه تا یک سال حبس محکوم میشود. علاوه بر آن به ۷۴ ضربه شلاق و جزای نقدی تا ۵ برابر ارزش عرفی کالا و مجازاتهای دیگر حمل مشروبات محکوم میشود.
کلانتریها وظیفه دارند که در صورتی که شک داشته باشند که کسی در ماشین خود مشروبات حمل میکند و یا در یکی از مهمانیهای خانگی مشروبات مصرف میشود، میبایست اهالی ماشین و یا اهالی مهمانی را دستگیر و مجازات کنند. به همین دلیل کلانتری شماره ۱۳۷ این وظیفه را دارد که افرادی که به صورت غیر قانونی مشروبات الکلی مصرف میکنند را دستگیر و مجازات کند.
برای کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه میتوانید از وکلای مجموعه تهران وکیل کمک بگیرید. وکلای مجموعه تهران وکیل آمادهی خدمت رسانی به شما مشتریان عزیز میباشند. جلب رضایت شما مشتریان گرامی، هدف وکلای صاحب تجربه این مجموعه است؛ پس با اطمینان خاطر پروندههای خود را در این زمینه به وکلای تهران وکیل بسپارید و با شمارههای موجود در سایت تماس بگیرید.