آدم رباعی از جمله جرایمی میباشد که شخص مجرم از طریق اینکه فردی را به صورت غیرقانونی میرباید و مخفی میکند، بدون آنکه فرد رضایت داشته باشد. مجرم یا آدم ربا به علتهای مادی و یا به دلیل انتقام تحلیل و یا دلایل روانی دست به آدم ربایی میزند و مرتکب جرم آدم ربایی میشود. از این رو علاوه بر آنکه صدمات روحی و معنوی را دارد، ضررهای مالی زیادی را به فرد ربوده شده و خانواده او تحمیل میکند و سبب ایجاد ناامنی در جامعه و سلب آرامش مردم میشود.
بر اساس ماده ۶۲۱ قانون مجازات اسلامی و به صورت شخصی اقدام سخت مخفی کردن و یا اخفای دیگران دارد، به پنج سال تا پانزده سال محکوم میشود. در صورتی که سن فرد جنایتکار کمتر از ۱۵ سال باشد و به فردی که ربوده شده، آسیب جسمی و حیثیتی وارد شده باشد وسایل نقلیه را برای ربوده شدن به دزد مجرب به اشد مجازات یعنی ۱۵ سال حبس محکوم میشود.
در صورتی که افراد متوجه آدم ربایی شوند و اولین اقدام آن است که به کلانتری شماره ۱۲۹ مراجعه کنند و گزارش آدم ربایی را انجام دهند تا کلانتری و به کمک نیروهای آگاهی و کلانتری این مجرم را دستگیر کنند. اثبات جرم آدم ربایی در ابعاد مختلف قابل بررسی میباشد که تبعاتی را هم به دنبال دارد و ناپدید شدن شخص از این پیامد میباشد. ربوده شده به معنی زور و تحلیل شخصی و یا به جای بردند میباشد و پس بعدا قانونی این جرم از نظر اثبات خواهان میباشد. گاهی شاکی مدعی آدم ربایی طفل خود توسط مادر را دارد اما در صورتی که اثبات آن مشخص شود، مادر طبق قانون اجازه دیدن و طفل را ندارد و فقط ادعای شاکی بر اساس وقوع این جرم نشر قانونی دارد اما ابتدا جرم از طرف مراجع قانونی اثبات میشود و بعد از آن به مجازات آن پرداخته میشود.
ربودن افراد و خواستن مطالبه مادی و مقدار زیادی از پول معمولاً هدفی است که در بیشتر آدم رباییها مد نظرم جرم میباشد و زمانی که قصد او برای مراجع قضایی مشخص شود، از نظر روانی و باد معنوی نیز روانکاوی میشود.
گاهی عمل و یا جرم آدم ربایی به صورت فوق در نظر گرفته نمیشود اما اقدام به این کار به معنی شروع آدم ربایی میباشد و در دادگاه و مراجع قانونی آدم ربایی به عنوان جرم اثبات میشود و مجازات خود را بر اساس قانون مجازات اسلامی دنبال میکند.
زمانی که شخص جهت انجام کاری آغاز به کار میکند و شروع جرم را تا امتداد آن جرم ادامه میدهد، زمانی که شخصی را به زور سوار اتومبیل میکند، این عمل شروع فعل مجرمانه میباشد و در صورتی که شخص ربوده شده به عنوان مسافر سوار ماشین شود و راننده از طریق فریب او را میرباید، این امر مجرمانه است و به عنوان مسافر ربوده شده و بر اساس قانون آدم ربایی اگر به آدم ربایی منجر نشود و ابعاد روانی برای فرد متضرر نداشته باشد، در قانون مجازاتهای سبکتری برای او در نظر گرفته شده است.
معاونت و همراهی در جرم آدم ربایی زمانی که مجرم اقدام به آدم ربایی کرد و جرم آدم ربایی را مرتکب شد با کمک افرادی این عمل را انجام میدهد و در صورتی که افراد به زور و یا تهدید به خواست خود و تحریک نا آگاهانه یا ناآگاهانه به شخصی که میداند آدم ربایی میکند، همراهی بکند؛ بر اساس ماده ۴۳ قانون مدنی معاونین جرم در نظر گرفته میشود و بر اساس مجازات تعزیری با او برخورد میشود.
بر اساس ماده ۱۲۵ قانون افرادی که دست انجام عمل و آدم ربایی میزنند و آگاهانه با علم به اینکه جرم میباشد، کاری را انجام دهند؛ به اعمال همه این اشخاص شریک جرم هستند و در واقع یکی از آنها برای وقوع جرم کافی میباشد یا اثر کار هر کدام از آنها متفاوت و یا مساوی باشد و شریک در جرم محسوب میشود و مجازاتی برای او فاعل و مستقل جرم انجام میدهد.
بر اساس ماده ۶۲۱ قانون مجازات اسلامی مجازات جرم آدم ربایی از ۵ تا ۱۵ سال حبس میباشد و در صورتی که سن آدم را با کمتر از ۱۵ سال باشد و آسیب و حیثیتی به شخص وارد شده باشد و فرد ربوده شده زیان های روحی و روانی جبران ناپذیری بر او وارد شده باشد، از سه سال تا پنج سال محکوم میشود. مجازات معاونت برای ربایشی که در ماده ۷۲۶ قانون مجازات ذکر شده ۵ سال میباشد و برای نوزاد ربائی ۶ ماه ۷ در نظر میگیرد و مجازات مشارکت در آدم ربایی نیز معاونت در آدم ربایی بر اساس قانون در ماده ۷۲۶ قانون محکومیت دارد و مجازات آن بین شش ماه تا سه سال حبس میباشد.
برای کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه میتوانید از وکلای مجموعه تهران وکیل کمک بگیرید. وکلای مجموعه تهران وکیل آمادهی خدمت رسانی به شما مشتریان عزیز میباشند. جلب رضایت شما مشتریان گرامی، هدف وکلای صاحب تجربه این مجموعه است؛ پس با اطمینان خاطر پروندههای خود را در این زمینه به وکلای تهران وکیل بسپارید و با شمارههای موجود در سایت تماس بگیرید.