پلمپ از جمله موارد اعمال قانونی میباشد که در صورتی که یک واحد صنفی شرکت کارخانه و یا افراد دیگر اقدام غیرقانونی در آن محل انجام دهند، به دستور مراجع قضایی میتواند برای مدتی فعالیت و کار آن را متوقف کند و به اصطلاح حقوقی آن را پلمپ کند. اما زمانی که داشته باشند تا آن را فک پلمپ کنند، چه اقداماتی باید انجام دهد و به کدام مرجع قضایی باید مراجعه کنند.
متهم در این امر ذی نفع میباشد زیرا هر دو حالت از نظر قانون جرم در نظر گرفته میشود و در قبال آن ضرر و زیانی متوجه افراد دیگر نمیشود. اما از عهده این خسارت نیز علاوه بر مجازاتی که در ماده ۱۴۳ قانون مجازات اسلامی و کتاب تعزیرات نوشته شده، وجود دارد و برای مکانی نگهبان در نظر گرفته میشود و برای آن نگهبان در نظر نگرفتهاند و صرفاً اقدام به پلمپ میکنند و فایل مطابق با ماده مجرم در نظر گرفته میشود و آن جا برای مدتی متوقف حقوق و تعطیل میشود.
در ماده ۵۴۳ قانون مجازات اسلامی در کتاب تعزیرات نوشته شده که هر گاه محلی یا چیزی بر اساس امر مقامات ساله دادگاه و مراجع قضایی پلمب شود و کسی عمدی و آمدن آن را بشکند، محو کند و یا به گونهای از آن استفاده کند؛ به عنوان کسی که به صورت غیرقانونی پلمپ را باز کرده محکوم به جرم شده است و به حبس از سه ماه تا ۲ سال محکوم میشود و در صورتی که این اقدام غیرقانونی را انجام دهد، به حبس از یک تا دو سال محکوم میشود و اگر ارتکاب به دلیل اهمال و نادانی نسبت به این امر باشد، مجازات آن از یک تا شش ماه و یا حداکثر ۷۴ ضربه شلاق میباشد.
در ماده ۲۷ قانون نظام صنفی محلی که دایر شده هر شخص حقیقی و یا حقوقی که پروانه کسب دائم و یا موقت را از طریق سازمان اصناف و دارایی صادر نشده باشد، از طریق اتحادیه روسا و از طریق نیروی انتظامی و کلانتری شماره ۱۲۷ نارمک پلمپ میشود. قبل از آنکه محل پلمپ شود، از ۲ تا ۲۰ روز قبل از آن به آن جا مهلت داده میشود، تا مکان را تخلیه کنند و یا مسئلهای که در آن واحد صنفی بر علیه آنها شکایت شده را حل کنند. در صورتی که افراد نسبت به این مسئله بیتوجه باشند، کلانتری و شماره ۱۲۷ موظف میباشد که این مکان را پلمپ کند. کسانی که پلمپ و قفلی که به محل تعطیل شده زده باشند را بشکند و محل را به نحوی منحل کند، به مجازات مقرر در قانون مجازات اسلامی محکوم میشود و واحد صنفی در مورد مواردی به صورت موقت از یک هفته تا شش ماه تعطیل میشود. مواردی که در ماده ۲۸ قانون صنفی به آن اشاره شده، شامل عدم پرداخت حق عضویت اتحادیه که در آیین نامه کمیسیون نظارت به آن اشاره شده است.
تعطیل کردن محل کسب به دلیل غیر موجه به مدت ۱۵ روز برای آن دسته از اصنافی که به تشخیص هیات عالی جذب اصناف ضروری میباشد و نبود آن سبب اثر و حرج مصرف کننده میباشد. البته زمانی که امور صنفی تشخیص دهد که به دلایل موجه این کار را انجام دادهاند، اشکالی ایجاد نمیکند و اشتغال به شغل و یا مشاغلی که در آن محل در پروانه کسب آنان ذکر نشده و یا کمیسیون نظارت آن را مجاز میداند.
جهت فک پلمپ واحدهای صنفی بعد از آنکه شورای صنفی حکم فک پلمپ را صادر کرد، به کمک یکی از نیروهای کلانتری شماره ۱۲۷ اقدام به فک پلمپ میکنند و آن را به صورت قانونی باز میکند. کلانتری شماره ۱۲۷ صلاحیت رسیدگی به پروندههای پلمپ قضایی را به عهده دارد.
برای کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه میتوانید از وکلای مجموعه تهران وکیل کمک بگیرید. وکلای مجموعه تهران وکیل آمادهی خدمت رسانی به شما مشتریان عزیز میباشند. جلب رضایت شما مشتریان گرامی، هدف وکلای صاحب تجربه این مجموعه است؛ پس با اطمینان خاطر پروندههای خود را در این زمینه به وکلای تهران وکیل بسپارید و با شمارههای موجود در سایت تماس بگیرید.