ماده ی ۲۰ لایحه، با یکصد وهفتاد وشش رأی موافق وشش رأی مخالف و پنج رأی ممتنع از ۲۴۴ نماینده ، که حضور داشتند؛تصویب گردید.
این مصوبه می گوید؛ مبادرت به رسیدگی در شوراهای حل اختلاف به صورت درخواست کتبی یا شفاهی انجام می گیرد .
درخواست متقاضی در صورت مجلس قید می گردد و به امضای خواهان و متقاضی پرونده، خواهد رسید .
همین طور بر اساس تبصره ی این ماده ؛ درخواست رسیدگی باید دربردارنده موارد ذکر شده ی زیر قرار داشته باشد :
من جمله:
الف- نام و نام خانوادگی ، نام پدر، نام شخص حقوقی ، شماره ی ملی و اقامتگاه طرفین اختلاف ذکر شده باشد .
ب- موضوع خواسته و تقویم آن در دعاوی مالی بیان شود .
ج- موضوع شکایت مطرح شده باشد .
د- دلایل و مستندات درخواست(شکایت) آورده شود .
بین این ماده و ماده ی 22 تصویب شده در سال 1394 هیچ تفاوتی وجود ندارد .
ماده ۲۱ توضیح می دهد که : “رسیدگی در شورا تابع تشریفات آیین دادرسی نیست”
بنابراین بر اساس ماده ی ۲۱ ؛ رسیدگی در شورا تابع تشریفات آیین دادرسی نیست ، پس از جهت اصول و قواعد ، تابع مقررات قوانین آیین دادرسی مدنی وآیین دادرسی کیفری می باشد .
تبصره۱- اصول و قواعد حاکم بر رسیدگی شامل مقررات ناظر به :
صلاحیت ، حق دفاع ، حضور در دادرسی ، رسیدگی به دلایل و همانند آن خواهد بود.
تبصره۲- منظور از تشریفات در این ماده ، مقررات ناظر به شرایط شکلی درخواست یا شکواییه ، نحوه ی ابلاغ ، تعیین اوقات رسیدگی ، جلسه دادرسی و مانند آن است .
پیش از این موضوع در مواد ۱۸ و ۱۹ قانون شوراهای حل اختلاف تصویب شده در سال ۱۳۹۴ به این مهم پرداخته شده بود.
ماده ی ۲۲: امکان حضور وکیل مدنی در صلح و دوستی در اختلاف ها ماده ی ۲۲ لایحه ی شورای حل اختلاف با ۱۹۴ رأی موافق، سه رأی مخالف و پنج رأی ممتنع از مجموع 244 نماینده که درصحن حضور داشتند ؛ تصویب گردید . که بر اساس آن « دو طرف اختلاف میتوانند شخصاً در شورا حضور یافته یا از وکیل دادگستری کمک بگیرند. استفاده از وکیل مدنی در موارد صلح و دوستی مجاز می باشد.
بر اساس ماده ی ۲۰ قانون حال حاظر دو طرف اختلاف مجبور به حضور شخصی یا استفاده نمودن از وکیل دادگستری در این شورا هستند . دراین ماده بیان شده است : ” دو طرف می توانند شخصاً در شورا حضور یافته یا از وکیل دادگستری استفاده کنند .”
ماده ۲۳: هزینه ی دادرسی معادل هزینه ی غیرمالی محاکم دادگستری می باشد .
ماده ۲۳ نیز با ۱۹۸ رأی موافق و4 رأی مخالف و ۴ رأی ممتنع از مجموع ۲۴۵ نماینده که حاضربودند ؛ تصویب شد که براساس آن ؛ هزینه ی دادرسی شورا مانند هزینه ی غیرمالی محاکم دادگستری می باشد .
در ماده ۲۳ حال توضیح داده شده است :” هزینه ی رسیدگی شورای حل اختلاف در تمام مراحل ، در اختلاف های غیرمالی معادل هزینه دادرسی در محاکم دادگستری و در اختلاف های مالی معادل پنجاه درصد (۵۰%) آن است .
رسیدگی به اختلاف ها مشمول ماده (۸) این قانون بدون هزینه دادرسی است .
در مورد ماده ی ۲۴ هم با ۲۰۹ رأی موافق ویک رأی مخالف و ۳ رأی ممتنع از مجموع ۲۴۶ نماینده که درصحن حاضر بودند به تصویب رسید .
بر اساس این مصوبه ؛ در اجرای مواد 11 و 12 و 13 این قانون ، شورا پس از دعوت خوانده یا مشتکی عنه نسبت به برگزاری جلسه مبادرت و در صورت رسیدن صلح ودوستی بین دو طرف اختلاف ، مبادرت به صدور گزارش اصلاحی کرده و پرونده در شورا ذخیره و در موارد ارجاع پرونده از مرجع قضائی ، نتیجه به همراه تصویری از گزارش اصلاحی به آن مرجع فرستاده می شود تا مرجع مزبور نسبت به خاتمه دادن پرونده با دستور اداری اقدام نماید .
آدرس مجتمع شماره ی 19 شورای حل اختلاف…
که می توانید در صورت لزوم به آن مراجعه نمایید.
شماره تماس: –