بر طبق قانون آیین دادرسی کیفری ، برای نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران به عنوان ضابطان خاص دستگاه قضایی وظایف و تکالیفی معین شده است .
مأمورین کلانتری به عنوان ویترین پلیس در هر کشور، وظیفه ی فراهم ساختن و برقراری امنیت در جامعه و پیگیری پرونده های قضایی را مطابق فرمان دادستان و مراجع قضایی دارا هستند .
یافتن و پیگیری جرم و مجرم ، در جرائمی که به جرم نمایان ( جرمی که در دیده ی عمومی اتفاق افتاده است) آشکار شده اند به عهده ی پلیس به عنوان ضابطان خاص قوه ی قضاییه می باشد و در جرائم غیر آشکار نیز با ارجاع مقام قضایی، مسئولیت تعقیب به پلیس واگذار خواهد شد .
ماده ۳۶ قانون آیین دادرسی کیفری جدید
گزارش ضابطان ( مأموران نیروی انتظامی ) در حالتی که دارای اعتبار می باشد که بر عکس وضعیت و احوال و قرائن واضح موضوع نباشد و بر طبق ضوابط و مقررات قانونی تهیه و تنظیم گردد .
در شکایت کیفری تکلیف پرداخت هزینه دادرسی طرح شده در کلانتری چیست؟
بر طبق قانون مأموران نیروی انتظامی دادگستری وظیفه دارند شکایت شفاهی شاکی را دریافت کنند و حضور مقام قضایی بفرستند .
پلیس د باره ی دریافت هزینه ی شکایت کیفری از شاکی مسئولیتی نخواهد داشت و پس از ارجاع پرونده به واسطه ی دادستان در زمان کشیک یا وقت اداری ، دفتر شعبه ی بازپرسی یا دادیاری مرجوع الیه ( به آن جا ارجاع شده)، آغاز به دریافت هزینه ی دادرسی از شاکی خواهد کرد .
ماده ی 599 آیین دادرسی کیفری
شاکی باید هزینه ی شکایت کیفری را با توجه به آن چه در قانون آمده است ؛ زمان بیان شکایت تأدیه ( پرداخت) نماید . مدعی خصوصی هم که به دنبال شکایت کیفری درخواست ضرر و زیان می کند، باید هزینه ی دادرسی را بر اساس مقررات وارده به امور مدنی پرداخت کند . اگر شاکی قادر به پرداخت هزینه ی شکایت نباشد ، به شناخت نظر دادستان یا دادگاهی که به موضوع پرونده رسیدگی می کند ، از پرداخت هزینه ی شکایت معاف خواهد شد . و هر وقت که مدعی خصوصی قادر به پرداخت هزینه ی دادرسی را نباشد ، دادگاه توانایی دارد که او را از پرداخت هزینه ی دادرسی برای همان موضوعی که مورد ادعا می باشد ، به صورت موقت معاف کند رسیدگی به امر کیفری را نمی توان به دلیل نبود تأدیه ( نپرداختن ) هزینه ی دادرسی از سمت مدعی خصوصی به عقب انداخت .
تبصره : پس از صدور حکم و موقع اجرای آن ، قاضی اجرای احکام کیفری وظیفه دارد هزینه ی دادرسی را از جایگاه محکوم به (مالی که به پرداخت آن محکوم میشوند) استیفاء (دریافت) نماید .
ولی در حالتی که محکوم به از مستثنیات دین ( مایحتاج زندگی که قابل توقیف نیستند ) باشد و یا به مقداری نباشد که سبب خروج محکوم له ( کسی که حکم به سود او صادر می شود ) سبب اعسار می گردد .
آدرس کلانتری 208 ترمینال جنوب :……………..
می باشد که با مراجعه به آن می توانید مشکل خود رامطرح کنید .
شماره تماس :…………..
نقش وکیل کلانتری 208 ترمینال جنوب در پرونده دارای اهمییت می باشد .
از جمله رایج ترین اثراتی راکه می توان برای موکلین که از وکلا در بر طرف شدن پرونده های خویش استفاده می کنند می توان به بر طرف شدن نگرانی و اضطراب ، بالا بودن میزان درصد موفقیت، کنترل و مدیریت زمان، سرعت دادن به مراحل دادرسی و کم شدن هزینه ها اشاره کرد .