بر کسی پوشیده نیست که وکالت و مسائل حقوقی، نقش مهمی در زندگی همه ما دارد ، به هر حال هر شخصی در طول زندگی خود با مسائل حقوقی از جمله خانواده، ملک، انحصار وراثت، مسائل مالی، شهرداری، بیمه، مشکلاتی که ممکن است با کارفرما پیش آید و… سرکار خواهد داشت. یک وکیل بسته به تجربه ، مهارت و تخصص خود می تواند در زمینه های مختلف حقوقی به ما کمک کند. اما برای کمک گرفتن از یک وکیل، باید بدانیم پرونده ما در چه حوزه ای قرار می گیرد و کدام وکیل با چه تخصصی می تواند به ما کمک کند؟ در این مقاله، ویژگی های کلیدی که هر وکیل باید داشته باشد را بررسی خواهیم کرد. از مهارت های ارتباطی قوی گرفته تا دانش حقوقی و تجربه و موارد دیگر، در ادامه مطلب در خصوص وکیل دیوان عالی با ما همراه شوید.
وظایف دیوان عالی کشور چیست؟
دیوان عالی کشور یک دادگاه عالی است که پس از ریاست قوه قضاییه که عالی ترین مقام قضایی کشور است، بالاترین مرجع قضایی موجود در کشور محسوب می شود.
- اولین و مهم ترین وظیفه دیوان عالی کشور ، نظارت بر اجرای صحیح قانون در دادگاه ها می باشد؛
- از دیگر وظایف دیوان عالی کشور، حل اختلاف در صلاحیت و تعیین مرجع صلاحیت دار برای رسیدگی به پرونده است. لازم به ذکر است ساختار قضایی در ایران ، مانند سایر کشورها ، سلسله مراتبی دارد که بر اساس آن ، دادگاه های حقوقی و کیفری و دادسراها ، مراحل ابتدایی رسیدگی به دعاوی حقوقی و کیفری را به عهده دارند ؛ امور قضایی ، نیازمند وجود مرجعی می باشد تا اختلاف در صلاحیت میان این مراجع را حل و فصل کند ، فلذا وجود مرجعی تحت عنوان دیوان عالی کشور پیش بینی شده است .
- صدور آرای وحدت رویه قضایی نیز ، از دیگر موارد صلاحیت و وظایف دیوان عالی کشور می باشد . با این توضیح که گاها در مورد پرونده های مشابه ، توسط دادگاه ها ، آرای متناقضی صادر می شود و به همین دلیل ، دیوان عالی کشور ، می تواند اقدام به صدور رای وحدت رویه نموده و عملکرد دادگاه ها را هماهنگ سازد.
- رسیدگی به تخلفات رئیس جمهور ، از دیگر وظایف دیوان عالی کشور می باشد . بر اساس بند 10 از اصل 110 قانون اساسی ، رهبر ، پس از حکم دیوان عالی کشور مبنی بر تخلف رئیس جمهور ، اقدام به عزل رئیس جمهور می نماید ؛ لذا دیوان عالی کشور به عنوان عالی ترین مرجع قضایی ، به تخلفات قانونی رئیس جمهور رسیدگی می کند .
دیوان عالی کشور کجاست؟
دادگاه عالی کشور در تهران واقع شده است. آدرس دیوان عالی کشور ؛ تهران- خیابان خیام – روبروی پارک شهر- کاخ دادگستری – طبقه چهارم – اداره روابط عمومی و تشریفات دیوان عالی کشور می باشد. در خصوص اهمیت رئیس دیوان عالی کشور باید بگوییم که رئیس دیوان عالی کشور توسط رئیس قوه قضائیه با مشورت قضات دیوان عالی کشور به مدت ۵ سال به این سمت، گماشته میشود. رئیس دیوان عالی کشور باید مجتهد، عادل و آگاه به امور قضایی باشد.
منظور از وکیل دیوان عالی کشور چیست؟
وکیل دیوان عالی کشور وکیلی است که به طور تخصصی در پرونده های مربوط به دیوان عالی کشور فعالیت می کند. سمت وکیل دیوان عالی کشور یکی از معتبرترین سمت ها در حرفه وکالت است و نیاز به دانش و تجربه بسیار تخصصی دارد. یک وکیل دیوان عالی معمولاً روی طیف وسیعی از پروندههای دیوان عالی کار میکند و ممکن است مسئول نمایندگی یک شرکت یا شخص در برابر عالیترین دادگاه کشور باشد. برای واجد شرایط بودن برای اعلام وکالت در دادگاه دیوان عالی، باید وکیل پایه یک دادگستری باشند. یک وکیل ابتدا باید مدرک لیسانس ، ارشد و یا دکتری حقوق را از یک موسسه معتبر دریافت کند. پس از فارغ التحصیلی، باید در آزمون وکالت شرکت کند، وکلای دیوان عالی کشور پس از قبولی در آزمون و گذراندن دوره کارآموزی، با کوله باری از تجربه و آگاهی به وکیل پایه یک دادگستری تبدیل می شوند ، آنها در دادگاه دیوان عالی تابع قوانین و مقررات بسیاری هستند که بر رفتار حرفه ای آنها حاکم خواهد بود. اعلام وکالت و پیگیری پرونده در دیوان عالی کشور پیچیدگی هایی دارد که تنها وکیل دیوان عالی کشور از پس آن برخواهد آمد.
وکلای دیوان عالی کشور اغلب ملزم به رعایت یک سلسله مراتب اخلاقی سختگیرانه هستند. این آییننامه، وکلای دیوان عالی را ملزم میکند که استانداردهای اخلاقی را حفظ کنند و آنها را از هرگونه فعالیتی که میتواند با وظایف آنها در اجرای عدالت بیطرفانه در تضاد باشد، منع کند.
بهترین وکیل دیوان عالی کشور در تهران
چه ویژگی هایی در وکیل، او را به بهترین وکیل دیوان عالی کشور در تهران تبدیل می کند؟ این سوال ممکن است برای شما هم پیش آمده باشد. قابل ذکر است که جلسات رسیدگی به پروندهها با موضوعات مختلف در دیوان عالی کشور در شهر تهران برگزار میشود.. البته بنا به صلاحدید شورای عالی قضایی، امکان برگزاری برخی جلسات به عنوان شعبات دیوان عالی در شهرهای مشهد و قم نیز امکانپذیر است. هر شعبه با دو قاضی (یک رئیس و یک مستشار) تشکیل میشود و میتواند یک عضو معاون داشته باشد که از جمله وظایف او این است که در صورت لزوم وظایف هر یک از دو عضو شعبه را عهدهدار میشود؛ حق انشاء رأی با رئیس و مستشار است . بهترین وکیل دیوان عالی کشور در تهران ، فردی است که با امور دیوان عالی کشور آشنا بوده و با تکیه بر آگاهی و تجارب خود میتواند پروندههای جاری در دیوان عالی را به بهترین شکل به سرانجام برساند.
رسیدگی به پروندهها در دیوان عالی بهگونهای است که نیازی به حضور طرفین دعوی نیست و به عبارتی رسیدگی به صورت غیرحضوری انجام می شود. تنها زمانی طرفین باید در دادگاه حاضر شوند که قضات آنها را برای ادای برخی توضیحات فرابخوانند. رأی شعبات دیوان عالی کشور، بهصورت نقض یا ابرام رأی دادگاه تالی است. در چنین شرایطی داشتن بهترین وکیل دیوان عالی کشور که متخصص باشد، برای رسیدگی به پرونده در دیوان عالی کشور، امری ضروری محسوب میشود.
مشاوره حقوقی تخصصی با وکیل دیوان عالی کشور
اگر با برخی قوانین موجود در دیوان عالی در تنگنا قرار گرفتید و نمی توانید به تنهایی از پس حل و فصل مشکلات حقوقی خود برآیید، حتما از مشاوره حقوقی با وکیل دیوان عالی کشور بهره مند شوید . مشاوره حقوقی تخصصی با یک وکیل دیوان عالی، می تواند در حین حرکت صحیح در سیستم دادگاه ، شما را راهنمایی و پشتیبانی کند. بعلاوه، آنها نکات قانون در سطح دیوان عالی را میدانند، بنابراین میتوانند به شما کمک کنند تا در صورت مشکلساز شدن شرایط، چه کاری انجام دهید.
چه پرونده هایی در دیوان عالی کشور رسیدگی می شود؟
دیوان عالی به پرونده هایی در طیف گسترده ای از موضوعات مختلف حقوقی رسیدگی می کند. پروندههایی که به دیوان عالی کشور مربوط می شوند، بسیار مهم و پیچیده هستند. همانطور که بیان شد یکی از عمده پرونده هایی که در دیوان عالی کشور بدان رسیدگی می شود، اعتراض به احکام دادگاه های حقوقی و کیفری است که در قوانین با عنوان فرجام خواهی از آن نام می برند. رسیدگی فرجامی در ماده ۳۶۶ قانون آیین دادرسی مدنی عبارت است از تشخیص انطباق یا عدم انطباق رای مورد درخواست فرجامی با موازین شرعی و مقررات قانونی. لازم به ذکر است تمامی پرونده هایی که منجر به صدور حکم می شوند، لزوما قابلیت رسیدگی فرجامی در دیوان عالی کشور را ندارند. کسانی که در یک دعوای مالی محکوم به پرداخت مبلغی بیش از 2 میلیون تومان می شوند یا در دعاوی غیر مالی مثل ؛ اصل نکاح و فسخ آن، طلاق، نسب، حجر، وقف، ثلث، حبس و تولیت رایی به ضررشان صادر می شود و نسبت به آن رای در مهلت قانونی در دادگاه تجدیدنظر، اعتراض نمی کنند، این رای قابلیت اعتراض در دیوان عالی کشور را دارد و با ارائه دادخواست فرجام خواهی می توانند نسبت به آن رای اعتراض کنند تا در دیوان عالی کشور مورد رسیدگی قرار بگیرد. همچنین احکام صادر شده از دادگاه های کیفری یک و احکام صادره از دادگاه انقلاب که به جرایمی با مجازات سلب حیات، قطع عضو، حبس ابد و یا تعزیر درجه سه و بالاتر و جنایات عمدی علیه تمامیت جسمانی که میزان دیه آن ها نصف دیه کامل یا بیش از آن می باشد ، قابل رسیدگی فرجامی در دیوان عالی کشور است.
نکاتی که در فرجام خواهی در دیوان عالی کشور باید بدانیم !
- بعد از صدور حکم از دادگاه کیفری یک یا دادگاه انقلاب که توسط چند قاضی رسیدگی می شود، هنگامی که قصد تقدیم دادخواست فرجامی دارید به قسمت “خواسته” در دادخواست خود توجه ویژه ای داشته باشید زیرا؛ بر اساس ماده ۴۳۵ قانون آیین دادرسی کیفری، دیوان عالی کشور فقط نسبت به آنچه مورد فرجامخواهی واقع و نسبت به آن رأی صادر شده است، رسیدگی میکند.
- فرجام خواهی مستلزم پرداخت هزینه است؛ طبق ماده ۴۳۶ قانون آیین دادرسی کیفری، فرجام خواهی طرفین راجع به جنبه کیفری رأی با درخواست کتبی و پرداخت هزینه دادرسی مقرر صورت می گیرد.
- اگر به عنوان فرجام خواه مدعی اعسار از پرداخت هزینه دادرسی باشید، دادگاه صادرکننده رأی بدوی به این ادعاء خارج از نوبت رسیدگی میکند.
- اگر فرجام خواه در زندان باشد، حسب مورد از پرداخت هزینه دادرسی مرحله تجدیدنظر یا فرجام در امری که به موجب آن زندانی است، معاف میگردد.
آیا رسیدگی به پرونده در دیوان عالی کشور آخرین مرحله است؟
معمولا پرونده های مطرح شده در دیوان عالی کشور، پرونده های سنگین و مهمی هستند که با کوچکترین اشتباه ممکن است خسارت و آسیب های جبران ناپذیری به طرفین دعوا وارد شود. با توجه به اینکه رسیدگی به پرونده در دیوان عالی کشور آخرین مرحله رسیدگی محسوب می شود، لذا وجود یک وکیل با تجربه در دیوان عالی می تواند کمک بزرگی در تغییر رای نهایی داشته باشد. قبل از هرگونه اقدام ، حتما با وکیل متخصص دیوان عالی کشور مشورت نمایید تا از ابتدا در مسیر صحیح قرار بگیرید. اگر امکان اخذ وکیل را ندارید از دانش آنها در تهیه و تنظیم لایحه ای درخور استفاده نمایید.
سلام باعرض سلام من یک معلول هستم ویک پسرمعلولم دارم متاسفانه حق کارافتادگی رابمدت سیزده یال متوالی بخاطرقصورات کارفرماوبیمه پایمال شده است وحقفرزندمعلولم هم ده سال کارکرده درشرکت راکارفرماواداره کاربه بیعدالتی پایمال کرده متاسفانه بانفوذشان دردیوان هم رای به نفعشان صادرشده است.
سلام اوقات شریف بخیر اگر رای قطعی دیوان داشته باشید تنها راه پیش روی شما اعمال ماده 79 است و باید درخواست اعمال ماده 79 بدهید.