در این مطلب به موضوع وکیل خروج ارز با فاکتور غیرواقعی اشاره شده است. شما می توانید در صورت نیاز به مشاوره حقوقی رایگان از طریق راههای ارتباطی با ما در تماس باشید
وکیل خروج ارز با فاکتور غیرواقعی
وکیل خروج ارز با فاکتور غیرواقعی به چه صورت است
پرسش: عده ای از واردکنندگان، فاکتورهای غیرواقعی به گمرک تسلیم که در این فاکتورها قیمت کالا به مراتب بیشتر از قیمت واقعی آن قید گردیده است و واردکننده از این رهگذر مقادیری ارز به طور غیرمجاز خارج می نماید آیا عمل مذکور از مصادیق کلاهبرداری محسوب می شود یا قاچاق ارز و در هر صورت مبدأ مرور زمان آن چه زمانی است؟
با توجه به عبارت صدر ماده ۴۲ قانون پولی و بانکی مصوب سال ۱۳۵۱ که مقرر می دارد خرید و فروش ارز و هرگونه عملیات بانکی که موجب انتقال ارز یا تعهد ارزی گردد موضوع استعلام موجب انتقال ارز با تعهد ارزی گردد موضوع استعلام از مصادیق این ماده بوده و مبدأ مرور زمان از تاریخ ارائه فاکتورهای غیرواقعی است.
وکیل خروج ارز با فاکتور غیرواقعی
نظریه مشورتی شماره۳۵۳۲/۷ مورخ ۲۲/۷/۱۳۶۱ اداره کل حقوقی قوه قضائیه
پیمان ارزی و عایدات دولت به چه صورت است
پرسش: در مورد معافیت کالا از پرداخت حقوق و سود مقرره، در صورتی که صدور کالا مشمول تودیع پیمان ارزی باشد مابه التفاوت حاصل از فروش پیمان ارزی را می توان عایدات دولت تلقی کرد یا خیر؟
در ماده ۱۹ قانون صادرات و واردات مصوب سال ۱۳۶۶ و ماده ۱۷ و آیین نامه اجرایی آن قانون مصوب سال ۱۳۶۷ و ماده ۵ قانون راجع به واگذاری معاملات ارزی به بانک ملی در مورد پیمان و تعهد ارزی بیان مطلب شده است در مواردی که کالای صادراتی با دادن تعهد و پیمان ارزی صادر می گردد موضوع اخذ حقوق بازرگانی و گمرکی یا معافیت از این پرداخت تأثیری در پیمان ارزی ندارد و به هر حال تاجر صادر کننده در مهلت های مقرر پس از خروج کالا از کشور به تعهد خود عمل نموده و ارز حاصله از فروش کالا را موافق قانون به بانک مربوطه بفروشد در صورت عدم انجام تعهد ارزی موضوع مشمول ماده ۱۱ قانون واگذاری امور ارزی می گردد که با قانون مجازات مرتکبین قاچاق در مقوله جداگانه می باشند و جزای نقدی مقرر همان است که در ماده ۷ ذکر شده است.
وکیل خروج ارز با فاکتور غیرواقعی
نظریه مشورتی شماره۱۱۰۸۶/۷ مورخ ۴/۱۱/۱۳۷۰ اداره کل حقوقی قوه قضائیه
قصد خارج نمودن ارز
آیا خرید ارز به قصد خارج نمودن آن و عزیمت به شهرهای مرزی جهت خارج نمودن ارز از طریق غیرمجاز جرم است یا نه؟
طبق اصل کلی قانون مجازات قصد مجرمانه به تنهایی در هیچ موردی جرم نیست و صرف همراه داشتن کالای مجاز در داخل کشور ولو به قصد قاچاق و احراز و اعلام آن جرم نمی باشد مگر آنکه عملیات انجام شده در حد عملیات مقدماتی شروع به جرم تلقی شود و آن هم در صورتی جرم است که قانون شروع به آن جرم را قابل مجازات دانسته باشد.
بنابراین، همراه داشتن ارز خارجی در داخل کشور جرم محسوب نمی گردد و به صرف داشتن قصد مجرمانه افراد قابل تعقیب و مجازات نخواهند بود.
نظریه مشورتی شماره۶۲/۷ مورخ ۸/۱/۱۳۶۸ اداره کل حقوقی قوه قضائیه
وکیل خروج ارز با فاکتور غیرواقعی
در صورت نیاز به مشاوره حقوقی با 1 می توانید در هر ساعت از شبانه روز با موسسه تهران وکیل تماس حاصل فرمایید. همچنین می توانید به منظور دریافت 1 در ساعات غیر اداری از طریق راه های ارتباطی موجود در وب سایت اقدام فرمایید و همچنین در صورت نیاز نسبت به دریافت مشاوره حقوقی ار طریق واتساپ نیز اقدام فرمایید.
مرجع صالح به رسیدگی خارج کردن ارز همراه مسافر
پرسش: در حین خروج یا ورود به کشور اگر ارز غیرمجاز (بدون ثبت در گذرنامه یا بدون داشتن اظهارنامه)از کسی کشف شود رسیدگی به آن بر اساس قانون قاچاق باید انجام گیرد یا بر اساس ماده ۴۲ قانون پولی و بانکی کشور؟
در صورتی که احراز شود که دارنده ارز خارجی قصد خارج کردن آن را برخلاف مقرات داشته است و همچنین اگر ارز خارجی ثبت نشده در گذرنامه در مواردی که باید ثبت شود همراه مسافر کشف شود موضوع مشمول ماده ۱۶ آیین نامه اجرا قانون واگذاری معاملات ارزی به بانک ملی ایران مصوب سال ۱۳۳۷ است
وکیل خروج ارز با فاکتور غیرواقعی
که با توجه به ماده مذکور و قانون حدود صلاحیت دادسرا و دادگاههای انقلاب مصوب سال ۱۳۶۲ رسیدگی به آن در صلاحیت دادسرا و دادگاه انقلاب و صدور حکم طبق ماده ۷ قانون ارزی راجع به واگذاری معاملات به بانک ملی ایران مصوب سال ۱۳۳۶ و تعقیب آن منوط به شکایت بانک مرکزی ایران خواهد بود؛ اما اگر ارز نزد غیر مسافر کشف شود و قصد خارج کردن آن از کشور احراز نشود جرم نخواهد بود.
نظریه مشورتی شماره ۵۳۸۳/۷ مورخ ۲۶/۹/۱۳۶۹ اداره کل حقوقی قوه قضائیه