در نوشتار حاضر وکیل اعاده دادرسی + تضمینی + بهترین + تلفن شرح داده شده است و در صورت هرگونه پرسش می توانید با موسسه تهران وکیل تماس حاصل فرمایید و همچنین امکان مشاوره حقوقی از طریق واتساپ نیز وجود دارد.
احکام صادره به دو روش قابل شکایت هستند، که این دو روش عادی و فوق العاده میباشند.
یکی از روش های رایج اعتراض به احکام صادره، تجدید نظر خواهی است که این تجدید نظر خواهی دارای محدودیت زمانی است. این اعتراض باید به صورت قانونی و از طرف طرفین دعوا باشد.
اما در کنار تجدید نظر خواهی، اعاده دادرسی است که یکی از بهترین راه ها برای اعتراض به حکم و مجازات متهم است. اعاده دادرسی باعث می شود تا مجازات فرد و حکم او مورد تجدید نظر قرار بگیرد.
این که قانون بخواهد تنها با تکیه به یک حکم فرد را مجازات کند به دور از انصاف و عدالت است، به همین دلیل قانون راه های اعتراض به حکم را در نظر گرفته است. تا حکم صادر شده توسط قضات مختلف مورد بررسی قرار بگیرد.
معنا و مفهوم کلی اعاده دادرسی
اعاده در لغت به معنای برگرداندن و یا چیزی را به جای خود برگرداندن است. و کیفر نیز به معنی نتیجه کاری است که شخص مرتکب می شود.
در معنای حقوقی کیفر یعنی به کیفر رساندن و به مجازات رساندن فردی که قانون شکنی کرده و مرتکب جرم شده است. برای مشاوره حقوقی در این زمینه می توانید از 1 موسسه حقوقی تهران وکیل بهره ببرید.
اعاده دادرسی تنها در مورد محکومیت های قطعی قابل اعمال است. بنابراین حکم هایی که نهایی شده اند و یا قرارهای قطعی نیز شامل اعاده دادرسی نمی شوند.
وکیل اعاده دادرسی کیفری
همان طور که گفته شد اعاده دادرسی مخصوص احکام قطعی است و اعاده دادرسی زمان زیادی را نیاز دارد. در این جا نقش وکیل دادرسی مهم تر می شود.
ما به شما توصیه می کنیم دادرسی مجدد و درخواست اعاده دادرسی را توسط 1 در این زمینه انجام دهید. برای پیدا کردن وکیل متخصص و شماره تلفن آنان میتوانید از گروه تهران وکیل کمک بگیرید.
این گروه دارای وکلای با تجربه ای بوده و به صورت تضمینی امور حقوقی شما را انجام خواهند داد.
اعاده دادرسی در مورد احکام دادگاه هایی قابل دادرسی است که این احکام توسط دادگاههای عمومی و انقلاب صادر شده باشد. بنابراین رای دادگاه های دیگر مانند دادگاه نظامی را نمی توان مورد اعاده دادرسی قرار داد.
اعاده دادرسی یک راه مطمئن برای جلوگیری از اشتباهات و خطاهای قضایی است. با این حال می توان گفت اعاده دادرسی از موارد فوق العاده محسوب می شود و ترکیبی از عدالت و دادگاه است.
ویژگی های اعاده دادرسی
در اموری کیفری احکامی که به طور قطعی صادر شده اند مجددا توسط قضات در دیوان عالی کشور و یا دادگاه تجدیدنظر استان دادرسی می شوند.
اعاده دادرسی بدون مهلت
یکی از ویژگی های اعاده دادرسی این است که محدود به مهلت نیست و بازه زمانی خاصی ندارد. در امور حقوقی اعاده دادرسی از 20 روز تا دو ماه در نظر گرفته است اما در امور کیفری چنین نبوده و در هر زمانی چه قبل و چه بعد از مجازات اگر متهم دلیلی مبنی بر بی گناهی خود یا کمتر شدن مجازات داشته باشد می تواند درخواست اعاده دادرسی دهد.
قبول اعاده دادرسی قبل و بعد از اجرای حکم
تنها اعاده دادرسی است که این امکان را فراهم کرده تا پس از اجرای حکم نیز بتوان به آن اعتراض کرد و تجدید نظر خواهی و فرجام خواهی چنین اجازه ای به متهم نمی دهند.
اعاده دادرسی بعد از اجرای حکم معمولا به این دلیل است که شخص به دلیل اعاده حیثیت و این که جلوگیری از تاثیر این جرم در آینده اش چنین درخواستی داده است.
اعاده حیثیت به این معناست که فرد بتواند آبرو و اعتبار از دست رفته خود را بعد از مشخص شدن بی گناهی به دست آورد. و یا نظر منفی و دید منفی اطرافیان را از خود دور کند.
و یا با گرفتن برگه سو پیشینه ممنوعیت های شغلی خود را رفع کند. که تمامی این موضوعات با اعاده دادرسی امکان پذیر است.
درخواست اعاده دادرسی به چه جهاتی مطرح می شود؟
درخواست اعاده دادرسی به دلایل مختلفی انجام می شود که در ادامه به آن ها می پردازیم.
اگر رای یا حکمی که نسبت به یک پرونده صادر شده است و این رای مخالف با ادعای خواهان باشد، چنانچه رای قطعی شده باشد قابل اعاده دادرسی خواهد بود.
تمامی احکامی که صادر می شوند باید مطابق قانون باشند حال اگر رای صادره با موارد قانونی در تضاد باشد، می توان نسبت به آن رای درخواست اعاده دادرسی کرد.
نحوه رسیدگی به درخواست اعاده دادرسی و نحوه درخواست آن با کمک وکیل چگونه است؟
پس از آن که شخص درخواست اعاده دادرسی می دهد مرجع صالح رسیدگی کننده این موضوع را صورت جلسه می کند، پس از صورت جلسه درخواست را مورد بررسی قرار می دهد اگر این درخواست صحیح و مورد قبول دادگاه باشد، قرار قبول آن را صادر مینماید. و در غیر اینصورت قرار رد درخواست صادر می کند.
در صورت قبولی درخواست دادگاه وقت رسیدگی تعیین کرده و ابلاغیه اعاده دادرسی را به طرف دیگر دعوا و وقت رسیدگی را برای متقاضی ارسال می کند.
اگر درخواست اعاده دادرسی مورد قبول قرار گیرد حکم اولیه دادگاه نقض و حکم مقتضی صادر می شود. و به عنوان مثال اگر فرد در حبس باشد فورا آزاد می شود.
حضور وکیل اعاده دادرسی در دادگاه برای پیگیری این اعتراض لازم و ضروری است. تا فرد بتواند روش درستی را انتخاب کرده و به نتیجه دلخواه برسد.
مرجع صالح برای رسیدگی به درخواست اعاده دادرسی کدام مرجع است؟
مرجع صالح برای رسیدگی به درخواست اعاده دادرسی مرجعی است که حکم و رای قطعی را صادر کرده باشد. بنابراین اگر حکمی در دادگاه بدوی صادر شود و در همان دادگاه قطعی شود مرجع صالح همین دادگاه بدوی خواهد بود. و اگر این اعتراض مورد قبول واقع شده باشد حکم مقتضی صادر می شود.
اگر رایی در دادگاه بدوی صادر شود و در دادگاه دیگر مانند دادگاه تجدیدنظر استان قطعی شده باشد، مرجع رسیدگی به درخواست اعاده دادرسی دادگاه دوم است که حکم در آن قطعی شده است.
نتیجه گیری
برای پیش بردن پرونده خود به بهترین نحوه به شما توصیه می کنیم از وکیل اعاده دادرسی کمک بگیرید. وکیل اعاده دادرسی با توجه به دانش و تخصصی که دارد تا پایان پرونده میتواند همراه شما بوده و به شما کمک کند.