وجود خیار فسخ در مدت عمر فروشنده در عقد بیع

وجود خیار فسخ در مدت عمر فروشنده در عقد بیع •

در این مطلب به موضوع وجود خیار فسخ در مدت عمر فروشنده در عقد بیع اشاره شده است. شما می توانید در صورت نیاز به مشاوره حقوقی رایگان از طریق راههای ارتباطی با ما در تماس باشید .

وجود خیار فسخ در مدت عمر فروشنده در عقد بیعوجود خیار فسخ در مدت عمر فروشنده در عقد بیع

وجود خیار فسخ در مدت عمر فروشنده در عقد بیع به چه صورت است؟

پرسش: سه دانگ یک باب خانه توسط زوج با حق خیار فسخ در طول عمر شوهر به زوجه فروخته شده است ولیکن بدون فسخ بيع زوج فوت می نماید و چون فاقد اولاد بوده خواهران زوج دادخواستی به خواسته بطلان معامله سه دانگ مشاع ملک علیه زوجه تقدیم و استدلال می کنند که شرط مذکور فاقد مدت بوده و حسب مقررات ماده ۴۰۱ قانون مدنی باطل است، آیا چنین شرطی مدت دار تلقی می شود یا بدون مدت؟

چنانچه در عقد بیع، خیار فسخ در مدت عمر فروشنده شرط شود چون ابتدای شرط از زمان عقد بیع و انتهای آن موقع فوت فروشنده است، شرط مدت دار بوده و مشمول ماده ۳۹۹ قانون مدنی است.

نظریه مشورتی شماره ۹۸۳/۷ مورخ ۱۳۷۰/۳/۲۶ نظریه اداره کل حقوقی قوه قضائیه

ملازمه دعوای فسخ معامله با اعلام آن به طرف مقابل به چه صورت است؟

پرسش: در مواردی که برای احد از طرفین معامله به دلیل غبن یا عیب در مبیع، خیار فسخ معامله به وجود آید آیا ضرورت دارد که به طرف مقابل فسخ معامله را اعلام نماید به عبارت دیگر آیا عدم اعلام فسخ معامله مانع از اعمال خیار فسخ هست یا خیر؟

به موجب ماده ۴۴۹ قانون مدنی فسخ به هر لفظ یا فعلی که دلالت بر آن نماید حاصل می شود؛ بنابراین از ماده فوق الذکر و ماده ۶۹ قانون ثبت اسناد و املاک کشور چنین استنباط می گردد که فسخ معامله باید به طرف اعلام شود و کسی که مدعی فسخ معامله است ضرورت دارد که اراده خود مبنی بر فسخ معامله را به طرف دیگر معامله اعلام نماید.

وجود خیار فسخ در مدت عمر فروشنده در عقد بیعوجود خیار فسخ در مدت عمر فروشنده در عقد بیع

نظریه مشورتی شماره،۵۹۵۴/۷  مورخ۱۳۷۰/۱۱/۵نظريه اداره کل حقوقی قوه قضائیه

در صورت نیاز به 1 می توانید در هر ساعت از شبانه روز با موسسه تهران وکیل تماس حاصل فرمایید. همچنین می توانید به منظور دریافت 1 در ساعات غیر اداری از طریق راه های ارتباطی موجود در وب سایت اقدام فرمایید. همچنین می توانید در صورت نیاز نسبت به دریافت مشاوره حقوقی ار طریق واتساپ نیز اقدام فرمایید.

منظور از تلف، حدوث آن به وسیله عوامل طبیعی و زلزله است چیست؟

پرسش: مالکی در سال ۱۳۵۷ مغازه خود را بدون اخذ سرقفلی به مدت چهار سال با سند عادی به اجاره داده است با شروع جنگ تحمیلی مغازه مذکور در سال ۱۳۶۰ به طور کلی از بین رفته و با خاتمه جنگ، مالک مغازه را به کمک ستاد بازسازی تجدید بنا کرده است، لیکن مستأجر طی دادخواستی الزام مالک را به تمدید مهلت اجاره از دادگاه خواسته است، پرسش این است که اولا: انهدام عین مورد اجاره موجب زائل شدن عقد اجاره می شود یا خیر؟ ثانيا: در صورت زوال عقد اجاره به سبب فوق آیا مستأجر مستحق سرقفلی است یا نه؟

وجود خیار فسخ در مدت عمر فروشنده در عقد بیعوجود خیار فسخ در مدت عمر فروشنده در عقد بیع

مراد از تلف مذکور در مادتين ۴۸۳ و ۴۹۶ قانون مدنی تلف شدن عین مستاجره بر اثر حدوث یکی از عوامل طبیعی مانند سیل و زلزله است و شامل اتلاف به وسیله انسان ولو دشمن نمی شود؛ بنابراین اجاره مغازه ای که در سال ۱۳۶۰ بر اثر جنگ تحمیلی به طور کلی از بین رفته، منفسخ و باطل نمی شود.

نظریه مشورتی شماره ۷۶۵۶۴ مورخ۱۳۷۲/۹/۲۵نظریه اداره کل حقوقی قوه قضائیه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *