در این مطلب به موضوع وارد کردن و حمل پودر بدن سازی قاچاق اشاره شده است. شما می توانید در صورت نیاز به مشاوره حقوقی رایگان از طریق راههای ارتباطی با ما در تماس باشید
وارد کردن و حمل پودر بدن سازی قاچاق
آیا وارد کردن و حمل پودر بدن سازی قاچاق جرم محسوب می شود؟
با عنایت به الزامات قانونی مقرر در ماده ۱۳ قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز ۱۳۹۲ و مواد ۲۷ و ۱۸ و ۲۲ این قانون ، پودر بدن سازی به عنوان مکمل دارویی که به صورت قاچاق وارد کشور گردیده، حمل آن مطابق تبصره یک ماده ۲۷ قانون مذکور، وفق بند «الف» ذیل همین مدت تعیین مجازات می گردد. شایان ذکر است که به موجب ماده ۷۷ قانون صدرالذکر، تبصره یک ماده ۳ قانون الحاق یک تبصره به ماده واحده اصلاح ماده ۳ قانون مربوط به امور پزشکی و دارویی، مصوب ۱۰/۱۲/۱۳۷۹ که مربوط به صادرات و واردات و خرید و فروش دارد (از جمله مکمل ها است)نسخ شده است.
نظریه مشورتی شماره ۱۵۹۳/۹۳/۷ مورخ ۷/۷/۱۳۹۳ اداره کل حقوقی قوه قضائیه
وارد کردن و حمل پودر بدن سازی قاچاق
جرم محسوب نشدن استفاده از مواد آرایشی
کسانی که از لوازم آرایشی و بهداشتی استفاده شخصی می کنند و نقشی در عرضه و فروش آن ندارند، مرتکب جرمی نشده اند و قابل تعقیب نیستند. شایان ذکر است که استفاده افراد به ویژه بانوان از وسایل آرایشی و بهداشتی نه تابع قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز است و نه تابع قانون مواد خوردنی و آشامیدنی و آرایشی و بهداشتی .
نظریه مشورتی شماره ۲۰۲/۹۳/۷ مورخ ۶/۲/۱۳۹۳ اداره کل حقوقی قوه قضائیه
وارد کردن و حمل پودر بدن سازی قاچاق
دادگاه صالح در رسیدگی به جرائم قاچاق کالای مجاز مشروط
با لحاظ بند ت و ج ماده یک قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز مصوب۳/۱۰/۹۲ و اصلاحات بعدی، موارد مذکور در ماده ۲۷ قانون فوق الذکر از مصادیق کالای مجاز مشروط تلفی می شود که حسب مورد، بر اساس ارزش کالا و با رعایت مواد ۲۱ و ۴۲ این قانون سازمان کاشفه دادگاه انقلاب و سازمان تعزیرات حکومتی صلاحیت رسیدگی را دارند.
با عنایت به تعریف بند الف ماده ۱ قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز مصوب ۱۳۹۲ و نگرش به قسمت اخیر ماده ۱۳ آن قانون، مفهوم قاچاق وسیع تر از ورود و خروج کالا ارز می باشد؛ مصادیق مذکور در ماده ۱۳ قانون نیز تأییدی بر این استدلال می باشد.
وارد کردن و حمل پودر بدن سازی قاچاق
با توجه به اینکه ترامادول در فهرست موضوع تبصره ماده ۱ قانون اصلاح قانون مبارزه با مواد مخدر مصوب سال ۱۳۶۷ و اصلاحات و الحاقات بعدی نیامده است، بنابراین از شمول مواد مخدر موضوع قانون مذکور خارج است.
با توجه به ارزش کالای مکشوفه و با لحاظ پاسخ سؤال یک، مرجع رسیدگی کننده، حسب مورد سازمان کاشف (موضوع ماده ۲۱ قانون)، تعزیرات حکومتی و دادگاه انقلاب می باشد.
نظریه مشورتی شماره۳۳۱۰/۹۴/۷ مورخ ۲۸/۱۱/۱۳۹۴ اداره کل حقوقی قوه قضائیه
در صورت نیاز به مشاوره حقوقی با 1 می توانید در هر ساعت از شبانه روز با موسسه تهران وکیل تماس حاصل فرمایید. همچنین می توانید به منظور دریافت 1 در ساعات غیر اداری از طریق راه های ارتباطی موجود در وب سایت اقدام فرمایید و همچنین در صورت نیاز نسبت به دریافت مشاوره حقوقی ار طریق واتساپ نیز اقدام فرمایید.
وارد کردن و حمل پودر بدن سازی قاچاق
خرید و فروش و عرضه داروهای مجاز ساخت داخل
خرید و فروش و عرضه داروهای مجاز ساخت داخل و داروهایی که به طور قانونی وارد کشور شده اند، چنان چه از سوی افراد فاقد صلاحیت و فاقد مجوز قانونی از وزارت بهداشت صوت پذیرد، از شمول مقررات ماده ۲۷ قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز مصوب ۳/۱۰/۱۳۹۲خارج بوده و در صلاحیت دادگاه انقلاب نمی باشد؛ بلکه حسب مورد ممکن است، مشمول تخلفات مذکور در قانون تعزیرات حکومتی مصوب سال ۱۳۶۷ (نظیر مواد ۵ و ۱۷) یا قانون نظام صنفی (مواد فصل هشتم این قانون) و یا سایر قوانین مربوط باشد.
وارد کردن و حمل پودر بدن سازی قاچاق
شایان ذکر است آنچه طبق ماده ۷۷ قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز مصوب ۳/۱۰/۱۳۹۲ نسخ شده است، صرفا تبصره ۱ ماده ۳ قانون الحاق یک تبصره به ماده ۱ و اصلاح ماده ۳ قانون مربوط به مقررات امور پزشکی و دارویی و خوردنی و آشامیدنی مصوب ۱۰/۱۲/۱۳۷۹ است و نه چیزی بیش از آن، بنابراین، بند «الف» از ماده ۲۷ قانون مارالذکر، ناسخ مواد قانونی مربوط به مواد روان گردان نبوده و مواد مذکور به قوت خود باقی است.
نظریه مشورتی شماره ۶۲۷/۹۴/۷ مورخ ۹/۳/۱۳۹۴ اداره کل حقوقی قوه قضائیه