در این مطلب به موضوع واخواهی از گواهی انحصار وراثت+وکیل+مشاوره حقوقی اشاره شده است. شما می توانید در صورت نیاز به مشاوره حقوقی رایگان از طریق راههای ارتباطی با ما در تماس باشید.
واخواهی از گواهی انحصار وراثت+وکیل+مشاوره حقوقی
آیا حکم صادره در خصوص اعتراض به گواهی انحصار وراثت، قابل واخواهی است؟
نظر اکثریت
با توجه به رأی ۴۶۹۲ مورخ ۱۳۲۹/۴/۸ دادگاه انتظامی (چون در قانون امور حسبی که متضمن ترتيبات اعتراض به انحصار وراثت نیز می باشد فقط برای محكوم عليه حق استیناف قائل شده و با اینکه قانون گذار در مقام بیان احکام لازمه بوده، تعرض به ذکر حق اعتراض نکرده …) و نظر به اینکه قانون گذار در مقام بیان، سکوت اختیار کرده و این سکوت دلالت می کند که تصمیم دادگاه در امور حسبی قابل واخواهی نیست و علت آن هم این است که امور حسبی از امور غیرترافعی بوده و فقط در امور ترافعی، غیابی بودن حکم مطرح می شود؛ لذا در ماده ۳۹ قانون امور حسبی، فقط اعلام می کند که رأی دادگاه در این خصوص قابل پژوهش و فرجام است.
واخواهی از گواهی انحصار وراثت+وکیل+مشاوره حقوقی
نظر اقلیت
نظر به اینکه پس از طرح اعتراض به انحصار وراثت، دادگاه وفق مقررات ترافعی به موضوع رسیدگی می کند، در این صورت رأی صادره در فرض عدم حضور خوانده غیابی بوده و قابل واخواهی طبق قواعد عام قانون آیین مدنی است.
واخواهی از گواهی انحصار وراثت+وکیل+مشاوره حقوقی
نظر کمیسیون نشست قضائی (۷)
مستفاد از مواد ۱، ۲۶، ۴۲، ۲۷، ۳۶۲ و مفهوم مخالف ماده ۲۴ قانون امور حسبی، حکم صادر شده در مورد اعتراض به گواهی انحصار وراثت قابل واخواهی نبوده و فقط قابل تجدیدنظرخواهی است.
لازم به ذکر است در صورتی که در شمال تهران، غرب تهران، شرق تهران یا کرج هستید و به مشاوره حقوقی انحصار وراثت نیاز دارید، می توانید با بهترین 1 موسسه حقوقی تهران وکیل در ارتباط باشید؛ همچنین، برای مشاوره حقوقی در رابطه با 1 می توانید با 1 این موسسه ، از طریق راه های ارتباطی در تماس باشید.
واخواهی از گواهی انحصار وراثت+وکیل+مشاوره حقوقی
عدم ضرورت رعایت تقسیم سهم الارث مطابق گواهی انحصار وراثت
آیا مبلغی که در مورد فوت ناشی از انجام وظیفه به ورثه متوفی تعلق می گیرد در واقع جزء ترکه است و تصرف در آن مستلزم صدور گواهی انحصار وراثت می باشد یا خیر؟
توضیح اینکه مبلغ مذکور به خود متوفی در زمان حیاتش تعلق نمی گیرد بلکه پس از فوت او به سبب یا در حین انجام وظیفه بابت جبران ضرر و زیان به ورثه می رسد. در مورد دیه و نیز خساراتی که به ورثه شهدا پرداخت می شود تکلیف چیست؟
واخواهی از گواهی انحصار وراثت+وکیل+مشاوره حقوقی
نظریه که در تاریخ ۹۵/۱۲/۲۱ به اتفاق آرا اعلام شد
چون وجه مذکور در زمان حیات متوفی به وی تعلق نمی گیرد تا مال وی محسوب گردد و با فوت او عنوان ترکه پیدا کند و اساسا شرط تعلق مبلغ مذکور به ورثه یا بعض آنها تحقق فوت متوفی است؛ بنابراین این مبلغ جزء ترکه نبوده و نوعی خون بها و جبران ضرر و زیان وارده به ورثه است
واخواهی از گواهی انحصار وراثت+وکیل+مشاوره حقوقی
و به این ترتیب ضرورتی به رعایت سهم الارث مطابق گواهی انحصار وراثت در تقسیم آن بین وارث نیست. کما اینکه در مورد حقوق وظیفه متوفی و مبلغی که به خانواده شهدا پرداخت می گردد رعایت سهم الارث نمی شود. همچنین است دیه که جزء ترکه محسوب نیست. النهایه در پرداخت آن به ورثه مقتول مطابق سهم الارث آنها عمل می شود.
برای دریافت مشاوره حقوقی ملکی توسط 1 به صفحه فوق مراجعه نمایید.