نمونه درخواست اجرای حکم دیوان عدالت اداری

نمونه درخواست اجرای حکم دیوان عدالت اداری •

در این مطلب به موضوع نمونه درخواست اجرای حکم دیوان عدالت اداری اشاره شده است. شما می توانید در صورت نیاز به مشاوره حقوقی رایگان از طریق راههای ارتباطی با ما در تماس باشید. 

 

نمونه درخواست اجرای حکم دیوان عدالت ادارینمونه درخواست اجرای حکم دیوان عدالت اداری

مسئله مهمی که با طرح شکایت در دیوان عدالت اداری با آن مواجه خواهید شد، اجرای حکم دیوان عدالت پس از رسیدگی به پرونده است. اما آیا با نحوه اجرا و نمونه درخواست اجرای حکم دیوان عدالت اداری آشنا هستید؟ آیا شهروندانی که با ادارات مختلف دچار مشکل می شوند و به دیوان عدالت اداری شکایت می کنند، همگی وکلای با تجربه دیوان هستند؟ باید بگوییم خیر. از این رو لازم است شهروندان 1 را برای تنظیم درخواست اجرای حکم دیوان انتخاب کنند. 

طبق قانون دیوان عدالت اداری، واحدی تحت عنوان واحد اجرای احکام دیوان عدالت وجود دارد که به نحوه اجرای حکم صادره از سوی دیوان رسیدگی می کند. در صورتی که محکوم علیه از اجرای حکم دیوان خودداری نماید یا امتناع ورزد، وکیل دیوان می تواند نمونه درخواست اجرای حکم دیوان عدالت اداری را تنظیم کرده و به دیوان تسلیم کند. در این صورت واحد اجرای احکام، با اعمال ضمانت های اجرایی، اجرای حکم صادره از سوی دیوان را تضمین خواهد نمود. 

نمونه درخواست اجرای حکم دیوان عدالت ادارینمونه درخواست اجرای حکم دیوان عدالت اداری

از آنجایی که رسیدگی به پرونده های شکایت دیوان عدالت اداری کمی از پیچیدگی برخوردار هستند، لازم است شهروندان و مردم عادی برای طرح شکایت از ادارات به دیوان، به سراغ وکیل متخصص دیوان عدالت اداری روند. در غیر این صورت قادر نخواهند بود به درستی دادخواست تنظیم نموده و از دیوان خواستار رسیدگی به پرونده شکایت خود باشند.

برای اطلاع بیشتر می توانید با 1 موسسه حقوقی تهران وکیل تماس بگیرید و از 1 خبردار شوید.

نمونه درخواست اجرای حکم دیوان عدالت ادارینمونه درخواست اجرای حکم دیوان عدالت اداری

تنظیم نمونه درخواست اجرای حکم دیوان عدالت اداری

طبق ماده 107 قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت اداری، تمام اشخاص و مراجع مذکور که در ماده 10 همان قانون به آن اشاره شده است، مکلف هستند آراء دیوان را پس از ابلاغ به فوریت اجرا کنند. از این رو در صورت عدم اجرای حکم دیوان پس از ابلاغ، وکیل دیوان می تواند نمونه درخواست اجرای حکم دیوان عدالت اداری تنظیم نموده و آن را به واحد اجرای احکام دیوان عدالت ارسال نماید. 

البته همانطور که در ماده 108 قانون تشکیلات و دادرسی دیوان اشاره شده است، شعب دیوان پس از ابلاغ رای به محکوم علیه، نسخه ای از آن را به انضمام پرونده به واحد اجرای احکام دیوان عدالت اداری ارسال خواهند نمود. پس از آن محکوم علیه موظف است در طی 1 ماه اقدام به اجرای حکم دیوان نماید و نتیجه را به صورت کتبی به واحد اجرای احکام گزارش کند. 

نمونه درخواست اجرای حکم دیوان عدالت ادارینمونه درخواست اجرای حکم دیوان عدالت اداری

همانطور که پیش از این بیان نمودیم رسیدگی به پرونده های دیوان امری پیچیده است که از اطلاعات کم مردم عادی و حتی برخی وکلای پایه یک نیز خارج است. از این رو لازم است شهروندان برای رسیدگی به پرونده های دیوان، اقدام به انتخاب وکیل متخصص و باتجربه دیوان عدالت اداری نمایند. 

خودداری از اجرای آراء دیوان عدالت توسط محکوم علیه

در برخی از پرونده ها، محکوم علیه ممکن است از اجرای حکم دیوان عدالت خودداری نماید. در چنین شرایطی واحد اجرای احکام دیوان عدالت اداری مراتب موضوع را در اسرع وقت به رئیس دیوان گزارش می دهد. رئیس دیوان پرونده را به شعبه ای که رای قطعی را صادر کرده است ارسال نموده و این شعبه موظف خواهد بود خارج از نوبت، به موضوع استنکاف محکوم علیه از اجرای حکم دیوان رسیدگی نماید.

نمونه درخواست اجرای حکم دیوان عدالت ادارینمونه درخواست اجرای حکم دیوان عدالت اداری

در این مرحله وکیل دیوان عدالت اداری نیز می تواند با ارسال نمونه درخواست اجرای حکم دیوان عدالت اداری به واحد اجرای احکام، روند رسیدگی به پرونده را در شعبه صادر کننده رای، تسریع نماید. پس بدون تردید داشتن وکیل دیوان که به تمام قوانین دیوان عدالت از جمله قانون تامین اجتماعی، قانون امور مالیاتی، شهرداری، کمیسیون ماده 99 و ماده 100 شهرداری و … واقف است، می تواند کمک شایانی در تسریع روند پرونده موکل نماید. 

نمونه درخواست اجرای حکم دیوان عدالت ادارینمونه درخواست اجرای حکم دیوان عدالت اداری

موسسه حقوقی تهران وکیل باتجربه ترین و متخصص ترین وکلا را به شهروندان معرفی می کنند، تا بدون نیاز به خروج از منزل به راحتی طرح شکایت به دیوان نموده و پرونده را برای رسیدگی به وکیل خود بسپارند. 

1 thoughts on “نمونه درخواست اجرای حکم دیوان عدالت اداری

  1. علی راستیانی میگوید:

    با سلام
    با توجه به اینکه اینجانب پرونده ای در دیولن عدالت اداری دارم پیمانی بودم در ماموریت نقص عضو شدم معلول شدم رهام کردند و رای قطعی صادر شد یگان دولتی محکوم گردید به برقراری حقوق و مزایام. تحویل اجرای احکام گردید و اجرای احکام دیولن هر چه مکاتبه کرد اجراش نکردند حالا پرونده 4ماه است برگشته تو شعبه صادر کننده رای قطعی جهت استنکاف هنوز خبری نشده هر چه من مراجعه میکنم به یگان جهت برقراری حقوق مزایام اظهار دارند که رای دیوان پیش ما ضمانت اجرائی ندارد. ما هم همه جا ناامید شدیم مجبور شدیم به دیوان عدالت اداری پناه آوردیم اول امیدمان به خدا دوم شما قضات محترم دیوان انتظار ما به شما قضات محترم این است که با یگانهایی که از رای قطعی دیوان عدالت اداری خود داری می کنند به طور جدی برخورد بشه تا درس عبرتی بشه برای بقیه نتونن بگن رای دیوان پیش ما ضمانت اجرائی ندارد واقعا جای تقدیر تشکر دارد از قضات دیوان عدالت اداری که اجازه نمی دهند حق ما را یگانهای مربوطه ضایع کنند
    بی نهایت سپاس گذارم
    خداوند پشت پناهتان باشد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *