در این مطلب به موضوع نمونه دادخواست دیوان عدالت اداری اشاره شده است. شما می توانید در صورت نیاز به مشاوره حقوقی رایگان از طریق راههای ارتباطی با ما در تماس باشید
نمونه دادخواست دیوان عدالت اداری
نمونه دادخواست دیوان عدالت اداری به چه صورت است
الف) مشخصات شاکی:
۱. نام و نام خانوادگی، نام پدر، تاریخ تولد، کد ملی، شغل، تابعیت و اقامتگاه برای اشخاص حقیقی ؛
٢. نام، شماره ثبت، اقامتگاه اصلی و شماره تلفن تماس برای اشخاص حقوقی .
ب)مشخصات طرف شکایت:
نام و نام خانوادگی، سمت و نشانی دقیق محل کار مأمور دولت در صورت امکان نام کامل دستگاه های موضوع ماده (۱۰) این قانون؛
پ)نام و نام خانوادگی و اقامتگاه وکیل یا قائم مقام و یا نماینده قانونی شاکی، در صورت تقدیم دادخواست توسط آنان؛
ت)موضوع شکایت و خواسته؛
ث)شرح شکایت؛
ج)مدارک و دلایل مورد استناد؛
چ)امضاء با اثر انگشت شاکی یا وکیل یا قائم مقام و یا نماینده قانونی وی و یا امضاء و مهر شخص حقوقی ذیل دادخواست؛
تبصره- مبلغ مذکور در این ماده به تناسب نرخ تورم اعلام شده به وسیله بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران هر سه سال یک بار به پیشنهاد رئیس دیوان و تأیید رئیس قوه قضاییه و تصویب هیئت وزیران قابل تعدیل می باشد.
نمونه دادخواست دیوان عدالت اداری
ماده ۲۰- شاکی باید رونوشت یا تصویر خوانا و گواهی شده اسناد و مدارک مورد استناد اتود را پیوست دادخواست نماید.
تبصره ۱- تصویر یا رونوشت مدارک باید به وسیله دبیرخانه و یا دفاتر شعب دیوان و یا دفاتر اداری مستقر در مراکز استانها و یا دفاتر دادگاههای عمومی، دفاتر اسناد رسمی، وکیل شاکی یا واحدهای دولتی و عمومی تصدیق شود. در صورتی که رونوشت یا تصویر سند، خارج از کشور تهیه شده باشد، مطابقت آن با اصل، باید در دفتر یکی از سفارتخانه ها یا کنسولگری ها و یا دفاتر نمایندگی های جمهوری اسلامی ایران، گواهی شود.
ماده ۲۱- صحت ترجمه و مطابقت تصویر یا رونوشت با اصل، باید به وسیله مترجمان رسمی یا سفارتخانه ها با کنسولگری هاویا دفاتر نمایندگیهای جمهوری اسلامی ایران در خارج از کشور، گواهی شود.
ماده ۲۳- این اوراق و همچنین اوراق مربوط به رفع نقص و تکمیل دادخواست، باید به وسیله پست سفارشی یا پست الکترونیکی دیوان یا ثبت در پایگاه الکترونیکی، به دبیرخانه دیوان ارسال و یا به دبیرخانه دیوان یا دفاتر اداری آن مستقر در مراکز استان ها تسلیم گردد. تاریخ ثبت دادخواست در دبیرخانه دیوان و یا پایگاه الکترونیکی و یا تسلیم آن به پست سفارشی و یا ارسال از طریق پست الکترونیکی یا دفاتر اداری دیوان، تاریخ تقدیم و محسوب میشود.
ماده ۲۴- دبیرخانه دیوان یا دفاتر اداری آن مستقر در مراکز استانها مکلفند و دادخواست های واصل شده را به ترتیب وصول، ثبت نموده و رسیدی مشتمل بر شماره و تاریخ ثبت، نام شاکی و طرف شکایت، به شاکی، وکیل یا قائم مقام و یا نماینده قانونی وی تسلیم کنند.
ماده ۲۶- دادخواست های ثبت شده، توسط رئیس دیوان یا معاون وی به شعبه ارجاع میشود.
ماده ۲۷- این قرار قطعی است، ولی صدور آن، مانع طرح مجدد شکایت نیست.
ماده ۲۸- در صورتی که هریک از موارد مذکور در بندهای (ب) تا (ث) و (ج) ماده (۱۸) این قانون در دادخواست رعایت نشده باشد و یا دادخواست از جهت شرایط مقرر در مواد(۱۹) الى (۲۳) این قانون نقص داشته باشد، مدیر دفتر شعبه ظرف دو روز نقایص دادخواست را طی اخطاریه ای به طور مستقیم یا از طریق دفاتر مستقر در مراکز استانها به شاکی اعلام می کند. شاکی، ده روز از تاریخ ابلاغ اخطاریه، فرصت رفع نقص دارد و چنانچه در مهلت مذکور اقدام به رفع نقص ننماید، دادخواست به موجب قرار مدیر دفتر یا جانشین او، رد می گردد. رسیدگی به اعتراض نسبت به رد دادخواست، توسط رئیس یا دادرس على البدل شعبه انجام می شود و پس از صدور دستور توسط قاضی مزبور، مراتب توسط مدیر دفتر شعبه به معترض ابلاغ می گردد. این تصمیم قطعی است. ولی رد دادخواسته مع طرح مجدد شکایت نیست.
نمونه دادخواست دیوان عدالت اداری
ماده ۲۹- پس از ارجاع دادخواست به شعبه، مدیر دفتر شعبه آن را پس از تکمیل بلافاصله در اختیار قاضی شعبه قرار میدهد. قاضی شعبه دیوان در صورت احراز صلاحیت و کامل بودن پرونده، آن را با صدور دستور ارسال یک نسخه از دادخواست و ضمائم آن به طرف شکایت، به دفتر اعاده می کند تا پس از ابلاغ دادخواست و ضمانم أن به طرف شکایت، در جریان رسیدگی قرار گیرد.
تبصره – شاکیان در صورتی که بیش از پنج نفر باشند، می توانند در دادخواست نماینده ای را از میان خود جهت امر ابلاغ و اخطار، به شعبه دیوان معرفی نمایند.
دیوان عدالت اداری یکی از مهم ترین مراجع رسیدگی به دعاوی علیه دستگاه های عمومی و دولتی می باشد. برای مثال اگر علیه شهرداری یا مصوبه دستگاه دولتی شکایت داشته باشید لازم است در دیوان عدالت اداری طرح دعوا کنید. توجه داشته باشید که رسیدگی به دعاوی و پرونده های دیوان عدالت اداری نیازمند احاطه و اشراف کامل به روند دادرسی در این مرجع است زیرا قواعد رسیدگی در دیوان عدالت اداری نسبت به سایر دادگاه های حقوقی متفاوت است. به همین جهت توصیه می شود اگر قصد طرح شکایت در دیوان عدالت اداری را دارید در کنار مشاهده نمونه دادخواست دیوان عدالت اداری، حتما با یک وکیل متخصص و مجرب در رسیدگی به دعاوی و پرونده های دیوان عدالت اداری مشورت نمایید.
لازم به ذکر است شما می توانید از طریق 1 با بهترین وکلای دیوان موسسه حقوقی تهران وکیل در ارتباط باشید و ضمن آگاهی از 1 ، سوالات و مشکلات خود را با 1 این موسسه در جریان بگذارید.
نمونه دادخواست دیوان عدالت اداری
نحوه رسیدگی در دیوان عدالت اداری
رسیدگی به دعوا در دیوان عدالت اداری نیازمند تقدیم دادخواست است. تنظیم دادخواست و ارائه ادله و مستندات محکمه پسند در دیوان عدالت اداری خود مسئله ای کاملا تخصصی و حرفه ای است که لازم است به وکیل متخصص دیوان عدالت اداری سپرده شود. اگر چه نمونه دادخواست دیوان عدالت اداری در سایت های مختلف حقوقی موجود است اما توجه داشته باشید که تقدیم دادخواست به دیوان عدالت اداری با توجه به اوضاع و احوال هر پرونده و شرایط ناظر بر آن می تواند متفاوت باشد اما در هر حال مطالعه و مشاهده نمونه دادخواست دیوان عدالت اداری در خصوص آشنایی اجمالی با شرایط تقدیم دادخواست در دیوان عدالت اداری می تواند مفید فایده باشد.
علی رغم دعاوی حقوقی که در دادخواست های ناظر به آن با دو طرف عمده دعوا به نام خواهان و خوانده مواجه هستیم در دیوان عدالت اداری از شاکی و طرف شکایت یا خوانده نام برده می شود. به همین جهت است که در نمونه دادخواست دیوان عدالت اداری غالبا با نام شاکی به جای نام خواهان مواجه هستیم. در حقیقت از آن جا که طرف مقابل دعوا یک دستگاه دولتی است ارائه ادله و مستندات قوی در دعوا بسیار حائز اهمیت است. به همین جهت در نمونه دادخواست دیوان عدالت اداری همراه با دادخواست تنظیمی لازم است ادله قوی و محکمه پسند و مدارک لازم به دادخواست دیوان عدالت اداری ضمیمه شود.
مشاوره حقوقی تنظیم دادخواست
توجه داشته باشید که تنظیم دادخواست دیوان عدالت اداری امری کاملا تخصصی است زیرا عدم قید موارد لازم در دادخواست دیوان عدالت اداری ممکن است دعوای شما را با قرار های رد دادخواست یا ابطال دادخواست مواجه کند. مطالعه نمونه دادخواست دیوان عدالت اداری در تنظیم دادخواست اگر چه می تواند موثر باشد اما به هیچ عنوان کافی نیست زیرا شرایط ناظر بر هر پرونده مطروحه در دیوان عدالت اداری با پرونده یا دعوای دیگر کاملا متفاوت است. لذا اگر قصد طرح شکایت در دیوان عدالت اداری را دارید تنظیم و تقدیم دادخواست دیوان عدالت اداری را به وکیل مجرب و متخصص در حیطه دعاوی دیوان عدالت اداری بسپارید.
با توجه به نیاز عموم افراد جامعه به خدمات تنظیم دادخواست دیوان عدالت اداری و رسیدگی به دعاوی دیوان عدالت اداری، موسسه حقوقی تهران وکیل با ارائه انواع خدمات مشاوره حقوقی تخصصی به صورت های مختلف حضوری، تلفنی و آنلاین می تواند راهنمای شما در اتخاذ بهترین تصمیم ممکن باشد.
نمونه دادخواست
مشخصات طرفین و نام و نام خانوادگی
نام پدر
شغل
محل اقامت
وکیل شاکی
طرف شکایت
موضوع شکایت و خواسته
شرح شکایت و دلایل و مستندات
امضاء
امضاء شاکی گواهی می شود
امضاء یا اثر انگشت شاکی باید به وسيله دفتر یکی از کارگاه ها با بخشدار با نیروهای انتظامی با یکی از ادارات دولتی و نهادهای انقلابی و یا آما جماعت مسجد محل سکونت مدعی گواهی باشد و در صورتی که شاکی مقیم خارج از کشور میباشد به گواهی یکی از مامورین کسولی جمهوری اسلامی ایران رسیده باشد
نمونه دادخواست دیوان عدالت اداری
.در صورت لزوم از پشت صفحه استفاده شود
امضاء شاکی گواهی می شود
امضا یا اثر انگشت شاکی باید به وسیله دفتر یکی از دادگاه ما با بخشدار با نیروهای انتظامی با یکی از ادارات بولنی نیارماما انقلابی و با امام جماعت مسجد محل سکونت مدعي گواهی شده باشد و در صورتی که شاکی مقیم خارج از کشور باشد به گواهی یکی از مأموریں کنسولی جمهوری اسلامی ایران رسیده باشد
مستخرج از قانون دیوان عدالت اداری
ماده ۱۴ – . کسانی که مغرضانه دعوای بی اساس و خلاف واقع علیه اشخاص اقامه نمایند در صورت شود و خلاف واقع و بی اساس بدون دعوا مطابق قوانین مربوط تعقیب خواهند شد
تبصره- شاکی و دیوان قبل از رسیدگی و ثبوت تخلف اعلام شده حق افشای آنرا ندارند. مطبوعات و وسایل جمعی نیز قبل از ثبوت تخلف از درج و نشر آن ممنوعند.
ماده ۱۶- به دیوان در صورت لزوم میتواند سوابق و اسنادی را که در واحدهای دولتی و موسسات وابسته شهرداری ها است مطالبه نموده و ملاحظه و مطالعه نماید واحدی که پرونده با سند نزد اوست مکلف است در مهلتی ک دیوان تعیین کرده سوابق با سند مورد مطالبه را ارسال نماید و اگر بعللی انجام آن مقدور نباشد جهات آن را به دیوان اعلام کند در غیر این صورت متخلف به انفصال موقت تا یک سال محکوم خواهد شد، همین مجازات مقرر است برای موردی که از دیوان احتیاج به اخذ توضیح از نماینده واحدهای مذکور در بند الف ماده ۱۱ دارد و مسئول مربوط از تعیین نماینده خودداری کند با نماینده تعیین شده از حضور در دیوان استنکاف نماید.
نمونه دادخواست دیوان عدالت اداری
ماده ۲۱- واحدهای دولتی اعم از وزارتخانه ها و سازمان ها و موسسات و شرکت های دولتی و شهرداری ها و تشکیلات و موسسات وابسته به آنها و نهادهای انقلابی مانند احکام دیوان را در آن قسمت که مربوط به واحدهای مذکور است اجرای نمایند در صورت استنکاف مرتکب به حکم دیوان به انفصال از خدمت دولتی و قانونی محکوم می شود
آدرس: تهران خیابان بهشت (خیابان جنوبی پارک شهر) دیوان عدالت اداری
کد پستی ۱۱۱۴۴