نحوه شکایت به دیوان عدالت اداری برای مرخصی زایمان

مرخصی زایمان

بخش ویژه ای  از شاغلین کشور را ، مادران تشکیل می دهند . به همین سبب برای رفاه حال مادران و همچنین سازگاری با آن ها ، قوانینی حمایتی در نظر گرفته شده است . از جمله این قوانین حمایتی برای مادران باردار ، می توان به تعیین مرخصی زایمان ، اشاره کرد . در واقع ، به جهت حفظ حق و حقوق زن و همچنین برای حمایت از بنیان خانواده ، برای ایجاد رفاه برای بانوان شاغل ، شرایطی در نظر گرفته شده است . بر همین اساس ، بانوان شاغل باردار به مدت ۹ ماه می توانند از مرخصی زایمان ( بدون حضور یافتن در محل کار از مزایا این امر ) بهره مند گردند .

باید افزود که : بانوان باردار ، می توانند در ماه آخر بارداری درخواست مرخصی کنند ، که در این بازه زمانی بر طبق مصوبه تامین اجتماعی ، به آن ها حقوقی تعلق گیرد . بهره مندی از مزایا و عیدی ، از دیگر حمایت هایی می باشد که دولت برای رفاه حال مادران شاغل ، در نظر گرفته ، که این مرخصی زایمان نیز ، به عنوان سابقه کاری برای این بانوان ، محسوب می گردد .

لازم به ذکر است که : بانوان باردار می توانند پس‌ از پایان یافتن مرخصی زایمان شان ، همچون گذشته به محل کار خود بازگردند و مشغول به کار شوند .

 

مرخصی زایمان

مشاوره رایگان در خصوص مرخصی زایمان

یکی از مهم ترین نکاتی که ، مشاوره رایگان به منظور نحوه شکایت به دیوان عدالت اداری برای مرخصی زایمان ، باید به آن اشاره کند ، چندین تبصره مرتبط با این امر می باشد ، که به این شرح است :

۱ / تنها به ۳ فرزند اول ، مرخصی زایمان تعلق می گیرد .

۲ / وظیفه تعیین مبلغ کمک هزینه بارداری ، بر عهده هیات مدیره سازمان می باشد .

۳ / زنان بارداری که برخوردار از کمک هزینه بارداری می باشند ، به جای دریافت کردن ماهانه کمک هزینه ، می توانند وجه نقدی را از تامین اجتماعی ، دریافت نمایند . که در این خصوص به نوع درخواست مادر بستگی دارد .

 

وکیل شکایت در دیوان عدالت اداری برای مرخصی زایمان

نکته بسیار مهم دیگری که می توان ، در مورد نحوه شکایت به دیوان عدالت اداری برای مرخصی زایمان ، اشاره کرد این امر است که : با تصویب سیاست های افزایش جمعیت ، در مورد فرزند آوری ، مرخصی زایمان به امری قابل بحث و مهم ، تبدیل شده است . در چنین مواردی با توجه به آن که افراد کثیری خواهان فرزند آوری می باشند ، به علت مشکلات اقتصادی و همچنین به علت این که تمامی افراد خانواده شاغل هستند ( تا بتوانند وسیله امرار معاش خود را فراهم نمایند ) ، مرخصی زایمان به مسئله ای مهم تبدیل شده است . چرا که برخلاف دیگر مسائل ، مرخصی زایمان مدت زمان بسیار بیش تری را ، صرف خود خواهد کرد و همین امر باعث می شود که در همه نهاد ها ، خلا وجود یکی از کارکنان ، پس از مدتی احساس شود . البته باید افزود که : این مسئله در شرکت های خصوصی ، می تواند حل شود اما در شرکت های دولتی ، این امر حتی برای ارباب رجوع نیز ، ممکن است مشکل ساز گردد .

لازم به ذکر است که : از آن جایی که دیوان عدالت اداری مرجعی تخصصی می باشد ، در جامعه کم تر فردی به آن نیازمند می گردد . لذا در چنین مواردی بهتر است فرد با مشورت و راهنمایی وکیل دیوان عدالت اداری و با همراهی او ، با دیدی وسیع تر به حل مسئله به وجود آمده بپردازد . تا روند پرونده ، به بهترین شکل ممکن و در کوتاه ترین زمان ، طی گردد .

 

مدارک مورد نیاز برای شکایت در دیوان برای مرخصی زایمان

از جمله مدارکی که برای شکایت در دیوان عدالت اداری ( در خصوص مرخصی زایمان ) ، نیاز است به این شرح می باشد :

۱ / کپی کارت ملی ،

۲ / کپی از اولین و دومین صفحه شناسنامه ،

۳ / کپی از اولین صفحه شناسنامه کودک ،

۴ / عریضه های تنظیم شده ،

۵ / کپی از استعلاجی با مهر پزشک ،

۶ / کپی از اولین صفحه دفترچه بیمه ،

۷ / برگه معرفی به کار و استعلام وضعیت .

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *