مشاوره حقوقی ورشکستگی: ورشکستگی به شرایطی گفته می شود که در آن تاجر از پرداخت بدهی های خود عاجز و ناتوان شود. البته در صورتی که شخص بدهکار تاجر نباشد، ورشکسته محسوب نشده و در این حالت فرد در حالت اعسار می باشد. برای کسب اطلاعات بیشتر مقاله 1 را مطالعه نمایید.
در ماده 412 قانون تجارت ایران ورشکستگی اینگونه تعریف شده است: ورشکستگی شرکت تجاری و یا تاجر در تنیجه توقف از تادیه وجوهی که بر عهده آن می باشد، حاصل می گردد.
انواع ورشکستگی
1- ورشکستگی عادی
2- ورشکستگی به تقصیر (مستلزم تعقیب کیفری)
3- ورشکستگی به تقلب (مستلزم تعقیب کیفری)
ورشکستگی عادی
ورشکستگی عادی ورشکستگی می باشد که بدون تقصیر و بدون تقلب و سوء نیت برای تاجر و یا شرکت تجاری رخ می دهد و آنها را از پرداخت وجوه و بدهی که بر عهده آنها می باشد را متوقف می سازد. مانند رخداد حوادث غیر مترقبه!
ورشکستگی به تقصیر و مجازات آن
بر اساس ماده 541 قانون تجارت تاجر و یا شرکت تجاری در موارد ذیر ورشکسته به تقصیر اعلان می گردد:
1- ورشکستگی زمانی که مخارج شخصی قرد و یا مخارج خانه مشارالیه در ایام عادی بالنسبه به عایدی او به طور کامل محیا باشد.
2- زمانی که تاجر نسبتت به سرمایه خود مبالغ عمده ای را صرف معاملاتی که در عرف تجارت موهوم یا نفع آن منوط به اتفاق محض است می نماید.
3- اگر تاجر به قصد تاخیر انداختن ورشکستگی، خریدی بزرگتر و یا فروشی نازل تر از مظنه ی بروز کرده باشد و یا اینکه به همان قصد باشد اعم از راه استقراض یا صدور برات یا به روشی دیگر.
4- اگر تاجر یکی از طلبکارهای خود را به هر دلیل پس از تاریخ توقف، بر سایر طلبکارها ترجیح دهد و طلب او را پرداخته نماید.
ورشکستگی به تقلب و مجازات آن
طبق ماده 549 قانون تجارت ایران، هر تاجر و یا شرکت تجاری ورشکسته که دفتر خود را مفقود نماید و یا اینکه بخشی از دارایی خود را به قصد اینکه به طلبکاران خود نپردازد مخفی نماید، یا اینکه به صورت معاوضه و یا یک معامله صوری مال خود را از میان ببرد و همین طور هر تاجر و یا شرکت تجاری ورشکسته که خئد را از طریق اسناد و یا دارایی و قرض هایی به صورت تقلب، به مقداری که مدیون نمی باشد، مدیون قلمداد نماید ورشکسته به تقلب اعلام می گردد و بر اسا قانون مجازات اسلامی مجازات می گردد.
بر اساس ماده 670 قانون مجازات اسلامی شخصی، مجازات شخص محکوم به ورشکستگی به تقلب حبس از یک سال تا 5 سال می باشد. برای اطلاعات دقیق تر از مشاوره حقوقی ورشکستگی موسسه ما کمک بگیرید. مقاله 1 را مطالعه نمایید.
شرایط ضروری جهت تحقق ورشکستگی
1- تاجر بودن
2- توقف از پرداخت بدهی
نکته:
- بدهی باید غیر مشروط و مسلم باشد
- می تواند دین تجاری یا مدنی نیز باشد
- تنها عدم پرداخت یک بدهی کافی می باشد و تعدد پرداخت نشده موثر در مقام نمی باشد.
برای ارتباط با 1 و یا 1 حتما به صفحات فوق یا صفحه 1 مراجعه نمایید.
اجاره مغازه بدون قرارداد و تصرف مغازه توسط مالک و بیرون کردن مستاجر