در این مطلب به موضوع مراحل رسیدگی به جرم قاچاق کالا و ارز اشاره شده است. شما می توانید در صورت نیاز به مشاوره حقوقی رایگان از طریق راههای ارتباطی با ما در تماس باشید
مراحل رسیدگی به جرم قاچاق کالا و ارز
مراحل رسیدگی به جرم قاچاق کالا و ارز به چه صورت است
آراء قابل تجدیدنظر در سازمان تعزیرات حکومتی: آراء شعب بدوی تعزیرات در مورد قاچاق کالا و ارز که ارزش آن ها کمتر از بیست میلیون (۲۰,۰۰۰,۰۰۰) ریال باشد، قطعی است. در سایر موارد آراء شعب ظرف بیست روز از تاریخ ابلاغ با درخواست محکوم علیه قابل تجدیدنظرخواهی در شعب تجدیدنظر سازمان تعزیرات حکومتی می باشند بدین ترتیب باید گفت آراء صادره از شعب تعزیرات حکومتی در مورد پرونده های قاچاق کالا و ارز قابل اعتراض در دیوان عدالت اداری و سایر مراجع قضائی نیست.
جهات تجدیدنظرخواهی و دارندگان حق اعتراض
جهات تجدید نظرخواهی در شعب تعزیرات حکومتی مطابق قانون آیین دادرسی کیفری است.
مراحل رسیدگی به جرم قاچاق کالا و ارز
آراء صادره از شعب بدوی تعزیرات حکومتی و دادگاه انقلاب در صورتی که مبنی بر برائت متهم باشد ظرف بیست روز از تاریخ ابلاغ و پس از درخواست دادستان یا دستگاه مأمور وصول درآمدهای دولت یا ستاد و یا عنداللزوم دستگاه کاشف، قابل تجدید نظرخواهی است. پرونده حسب مورد از سوی رئیس سازمان تعزیرات حکومتی یا رئیس کل دادگستری استان برای رسیدگی مجدد به یکی از شعب تجدیدنظر مربوطه ارجاع می شود. رأی شعبه تجدید نظر قطعی و لازم الاجرا است.
آرای وحدت رویه دیوان عالی کشور
در صورت نیاز به مشاوره حقوقی با 1 می توانید در هر ساعت از شبانه روز با موسسه تهران وکیل تماس حاصل فرمایید. همچنین می توانید به منظور دریافت 1 در ساعات غیر اداری از طریق راه های ارتباطی موجود در وب سایت اقدام فرمایید و همچنین در صورت نیاز نسبت به دریافت مشاوره حقوقی ار طریق واتساپ نیز اقدام فرمایید.
مراحل رسیدگی به جرم قاچاق کالا و ارز
صلاحیت دادگاه انقلاب در رسیدگی به جرم قاچاق کالاهای ممنوع
رسیدگی به جرم قاچاق کالاهای ممنوع مطلقا در صلاحیت دادگاه انقلاب است.
شماره رأی: ۷۳۶
تاریخ رأی:۴/۹/۱۳۹۳
الف) مقدمه
جلسه هیئت عمومی دیوان عالی کشور در مورد پرونده وحدت رویه ردیف۹۳/۳۹ رأس ساعت ۹ روز سه شنبه مورخ۴/۹/۱۳۹۳به ریاست حضرت حجت الاسلام و المسلمین جناب آقای حسین کریمی رئیس دیوان عالی کشور و حضور حجت الاسلام و المسلمین جناب آقای سید ابراهیم رئیسی دادستان کل کشور و شرکت جنابان آقایان رؤسای مستشاران و اعضاء معاون کلیه شعب دیوان عالی کشور، در سالن هیئت عمومی تشکیل و پس از تلاوت آیاتی از کلام الله مجید و قرائت گزارش پرونده و طرح و بررسی نظریات مختلف اعضای شرکت کننده در خصوص مورد و استماع نظریه دادستان کل کشور که به ترتیب ذیل منعکس می گردد، به صدور رأی وحدت رویه قضائی شماره ۷۳۶ – ۴/۹/۱۳۹۳منتهی گردید.
مراحل رسیدگی به جرم قاچاق کالا و ارز
ب) گزارش پرونده
با احترام، به عرض عالی می رساند: طبق بررسی هایی که به عمل آمده است در مورد تعیین صلاحیت مرجع رسیدگی کننده به جرائم مرتکبین قاچاق کالاهای ممنوع، با استنباط از مواد ۲۲ و ۴۴ قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز، آراء مختلفی از شعب دیوان عالی کشور صادر گردیده است به طوری که در تعدادی از آنها رسیدگی به این قبیل جرائم به طور مطلق در صلاحیت دادگاه انقلاب اعلام شده، ولی در تعدادی دیگر، در صورتی که مجازات قانونی جرائم مستلزم حبس و انفصال از خدمت باشد
مراحل رسیدگی به جرم قاچاق کالا و ارز
در صلاحیت دادگاه و در غیر این صورت در صلاحیت ادارات تعزیرات حکومتی تشخیص گردیده است که به عنوان نمونه جریان قسمتی از پرونده های شعب صادر کننده دادنامه های مورد بحث به شرح ذیل منعکس می گردد: