مبتلا ساختن دیگری به بیماری منجر به فوت

مبتلا ساختن دیگری به بیماری منجر به فوت •

در این مطلب به موضوع مبتلا ساختن دیگری به بیماری منجر به فوت اشاره شده است. شما می توانید در صورت نیاز به مشاوره حقوقی رایگان از طریق راههای ارتباطی با ما در تماس باشید 

 

 مبتلا ساختن دیگری به بیماری منجر به فوتمبتلا ساختن دیگری به بیماری منجر به فوت

آیا مبتلا ساختن دیگری به بیماری منجر به فوت جرم محسوب می شود؟

پرسش: اگر کسی عمدا دیگری را مبتلا به ایدز نماید چون این بیماری فورا کشنده نیست ممکن است در آینده مهار و بیمار معالجه شود یا ممکن است در آینده فوت کند فعلا عمل متهم مشمول کدام قانون است و چه جرمی محسوب می شود؟

اتفاق آراء

برای تحقق هریک از جرائم باید سه عنصر مادی، معنوی و قانونی باهم جمع باشند تا بتوان افعال عمدی مجرمانه اشخاص را با آن انطباق داد و سپس مجازات نمود. از طرفی با توجه به اصل قانونی بودن مجازاتها و با عنایت به ماده ۲ و ۱۱ قانون مجازات اسلامی اگر شخصی عمدا بیماری ایدز را منتقل کرده باشد چون برای این کار از لحاظ جزایی مجازاتی پیش بینی نشده است و قانون گذار نیز در حال حاضر مجازاتی را برایش در نظر نگرفته است فعل مادی مشارالیه عنوان مجرمانه ندارد و نمی توان مجازاتی برایش تعیین کرد باید منتظر نتیجه باشد چنانچه عمل ارتکابی منتج به نتیجه شود و مجنی علیه بر اثر همان فعل مادی یعنی منتقل نمودن ویروس ایدز تلف شود از باب اجتماع سبب و مباشر می توان برایش مجازاتی را در نظر گرفت و اگر در همان ابتدا خسارتی به مجنی عليه وارد شود می توان از باب مسئولیت مدنی خسارت وارده را مطالبه کرد.

مبتلا ساختن دیگری به بیماری منجر به فوتمبتلا ساختن دیگری به بیماری منجر به فوت

در صورت نیاز به مشاوره حقوقی با 1 می توانید در هر ساعت از شبانه روز با موسسه تهران وکیل تماس حاصل فرمایید. همچنین می توانید به منظور دریافت 1 در ساعات غیر اداری از طریق راه های ارتباطی موجود در وب سایت اقدام فرمایید و همچنین در صورت نیاز نسبت به دریافت مشاوره حقوقی ار طریق واتساپ نیز اقدام فرمایید.

با توجه به مواد ۳۱۶ و ۳۱۷ و ۳۱۸ و ۳۲۵ از قانون مجازات اسلامی با علم به اینکه شخص عمدأ مرتکب چنین عملی شده است و ناقل منتقل شده است که نهایتا منجر به فوت منتقل اليه می شود پس نام برده قابل تعقیب است و به اتهام قتل شبه عمد تفهیم اتهام شده و تأمین یک دیه کامل از نام برده اخذ گردد.

مبتلا ساختن دیگری به بیماری منجر به فوتمبتلا ساختن دیگری به بیماری منجر به فوت

نظریه سوم: در بدو امر اتخاذ تصمیم منوط به حصول نتیجه است و در حال حاضر چنانچه در اجرای ماده ۴۷۷ از قانون مجازات اسلامی شخصی به پزشکی قانونی معرفی می شود اگر پزشکی قانونی اظهارنظر کند که وجود این بیماری در شخص سلامتی وی را فعلا به مخاطره نمی اندازد با این وضعیت قابل تعقیب و مجازات نمی باشد؛ ولی اگر پزشکی قانونی اظهارنظر کند که وجود این بیماری به بدن شخص صدمه وارد کرده است و سلامتی وی را به مخاطره انداخته است و یا دیه تعلق می گیرد یا ارش اگر دیه مقرره نداشته باشد با تعیین ارش از ناحیه پزشکی قانونی مشارالیه به پرداخت ارش تعیین شده محکوم می شود.

مبتلا ساختن دیگری به بیماری منجر به فوتمبتلا ساختن دیگری به بیماری منجر به فوت

نظر کمیسیون نشست قضائی (۳) جزایی درباره مبتلا ساختن دیگری به بیماری منجر به فوت

کسی که با علم و اطلاع از اینکه بیماری ایدز قابل معالجه نیست و بیمار مبتلا به ایدز دیر یا زود فوت می کند و عمدا ویروس ایدز را به دیگران منتقل کند قصد قتل او را دارد اما در این مرحله مرتکب جرمی نشده است و باید منتظر نتیجه بود چنانچه مجنی علیه به علت بیماری ایدز فوت کند ناقل عمدی ویروس ایدز قاتل عمدی است و باید به مجازات قتل عمد محکوم شود و در نتیجه نظریه اول اعلام شده مورد تأیید گروه می باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *