در این مطلب به موضوع قرار اناطه در رفع تصرف عدوانی اشاره شده است. شما می توانید در صورت نیاز به مشاوره حقوقی رایگان از طریق راههای ارتباطی با ما در تماس باشید.
آیا در رسیدگی به دعوای رفع تصرف عدوانی، صدور قرار اناطه به منظور اثبات مالکیت جایز است؟
عدم جواز صدور قرار اناطه در دعوای رفع تصرف عدوانی
نظر اکثریت
در مورد شکایت تصرف عدوانی موضوع ماده ۶۹۰ قانون مجازات اسلامی با توجه به عبارت تعلق املاک به اشخاص، در صورت اختلاف در مالکیت، صدور قرار اناطه کیفری الزامی است. در مورد درخواست رفع تصرف عدوانی موضوع مواد۱۵۸ تا ۱۷۷ قانون آیین دادرسی مدنی با توجه به این که صرفا سبق تصرفات قانونی و لحوق تصرفات عدوانی، مورد نظر قانونگذار است؛ لذا موضوع مالکیت منتفی است و با این وصف موجبی جهت صدور قرار اناطه نمی باشد.
لازم به ذکر است در صورتی که در شمال تهران، غرب تهران، شرق تهران یا کرج هستید و به مشاوره با 1 نیاز دارید، می توانید با 1 موسسه حقوقی تهران وکیل در ارتباط باشید. همچنین اگر به دنبال شماره تماس 1 می گردید می توانید با گروه تهران وکیل تماس گرفته ابتدا از مشاوره رایگان و تلفنی با مشاورین این مجموعه داشته باشید و در صورتی که بخواهید می توانید با تعیین وقت حضور پیدا کرده و با وکلای حقوقی و ملکی این مجموعه که متخصص در این زمینه می باشند مشاوره داشته باشید.
نظر اقلیت
با توجه به ماده ۶۹۰ قانون مجازات اسلامی که از اصطلاح تصرف عدوانی نام برده است و این اصطلاح در قانون آیین دادرسی مدنی تعریف شده است و در باب مقررات تصرف عدوانی در قانون مزبور اشاره ای به لزوم اثبات مالکیت ندارد و با توجه به فلسفه وضع مقررات تصرف عدوانی که هدف آن حفظ نظم و جلوگیری از اقدام شخص یا اشخاص جهت احقاق حق است، در شکایت تصرف عدوانی با توجه به مقررات باب تصرف عدوانی، قسمت اخیر مواد ۶۹۰ و ۶۹۱ قانون مجازات اسلامی نیازی به اثبات مالکیت شاکی نیست و لذا صدور قرار اناطه جایز نیست.
نظر کمیسیون
نشست قضایی (۶): نظر به اینکه در فرض سؤال تنها اثبات سبق تصرف برای مدعی یا شاکی الزامی است در صورت ادعای مالکیت توسط متصرف عدوانی نیازی به اصدار قرار اناطه نمی باشد.
برای دریافت مشاوره حقوقی ملکی توسط 1 به صفحه فوق مراجعه نمایید.