در این مطلب به موضوع قتل غیرعمد و تخلف از مقررات رانندگی اشاره شده است. شما می توانید در صورت نیاز به مشاوره حقوقی رایگان از طریق راههای ارتباطی با ما در تماس باشید
قتل غیرعمد و تخلف از مقررات رانندگی
آیا قتل غیرعمد و تخلف از مقررات رانندگی جرم محسوب می شود؟
پرسش: در موارد قتل غیرعمدی ناشی از تخلف از مقررات رانندگی مواردی پیش می آید از قبیل عدم توجه به جلوو سرعت غیرمجاز راننده و امثال آن با توجه به اینکه تخلف از مقررات راهنمایی و رانندگی دارای مجازات تعزیری است و قتل غیرعمدی نیز دارای مجازات است آیا می توان موارد حادثه را دو فعل و دو عمل جداگانه محسوب نمود و در مورد قتل غیرعمدی با توجه به گذشت اولیاء دم و قانون دیات قرار موقوفی تعقیب صادر نمود و در مورد تخلف از مقررات رانندگی متهم را تعقیب نمود یا خیر؟
قتل غیرعمدی به واسطه بی احتیاطی یا عدم مهارت راننده یعنی بزه موضوع ماده ۱۴۹ قانون تعزیرات بزهی است مستقل و واحد که قانون گذار برای مرتکب آن علاوه بر پرداخت دیه در حق اولیاء دم مجازات حبس از سه ماه تا دو سال تعیین کرده است این بزه از مصادیق قتل خطایی که در قانون دیات آمده است نبوده و نباید آن را به دو عنوان جداگانه قتل و تخلف از مقررات رانندگی تجزیه کرد.
نظریه مشورتی شماره۷/۳۴۰ مورخ ۱۳۶۶/۲/۲۲اداره کل حقوقی قوه قضائيه
قتل غیرعمد و تخلف از مقررات رانندگی
اگر به دنبال شماره تماس بهترین 1 می گردید می توانید با موسسه تهران وکیل تماس گرفته و از 1 و تلفنی این مجموعه بهره ببرید و در صورتی که بخواهید می توانید با تعیین وقت حضور پیدا کرده و با بهترین وکلای کیفری این مجموعه که متخصص در این زمینه می باشند مشاوره داشته باشید.
قتل غیرعمد و نداشتن پروانه
راننده ای که فاقد گواهینامه رانندگی است در صورتی که مرتکب قتل غیرعمد شود آیا متهم می بایستی به مجازات شلاق، دیه قتل غیرعمد و حبس محکوم شود یا خیر؟
در صورتی که قتل غیرعمد در نتیجه رانندگی بدون پروانه باشد حسب مواد ۱۴۹ و ۱۵۳ قانون مجازات اسلامی (تعزیرات) متهم باید به بیش از نصف حداکثر مجازات مقرر یعنی (بیش از یک سال حبس )محکوم گردد و در صورت مطالبه دیه علاوه بر مجازات حبس حکم به پرداخت دیه صادر شود در این فرض نداشتن پروانه علت تشدید مجازات بوده و تعیین مجازات دیگر مورد ندارد؛
قتل غیرعمد و تخلف از مقررات رانندگی
لکن اگر متهم از جرم قتل یا جرح غیرعمد برائت حاصل نماید و یا به عللی قانونی دیگر از جمله گذشت شاکی خصوصی قابل تعقیب جزائی نباشد از جهت رانندگی بدون پروانه قابل تعقیب و مستحق مجازات است.