در این مطلب به موضوع قتل عمد فرزند به وسیله والدین اشاره شده است. شما می توانید در صورت نیاز به مشاوره حقوقی رایگان از طریق راههای ارتباطی با ما در تماس باشید
قتل عمد فرزند به وسیله والدین
قتل عمد فرزند به وسیله والدین به چه صورت است؟
پرسش: با توجه به اینکه قتل عمد از جمله جرائم خصوصی (حق الناس) است اگر اولیاء دم مرتکب قتل عمد شوند؛ مثلا پدر و مادری فرزند خود را به قتل برسانند آیا چنین قتلى قابل تعقیب کیفری هست یا خیر؟ در صورت قابل تعقیب بودن مستند قانونی آن چیست؟
برابر ماده ۳۲ قانون راجع به مجازات اسلامی اقدامات والدین و… به منظور تأدیب یا حفاظت اطفال، جرم نیست مشروط به اینکه در حدود متعارف تأدیب و محافظت باشد و نیز برابر ماده ۱۶ قانون حدود و قصاص پدر یا جد پدری که فرزند خود را بکشد فقط به پرداخت دیه قتل به ورثه مقتول محکوم و تعزیر می شود.
قتل عمد فرزند به وسیله والدین
بنابراین به موجب این دو ماده، چنان که پدری فرزند خود را به قتل برساند قابل تعقیب کیفری می باشد النهایه به جای قصاص باید دیه بپردازد ولی این امر در مورد مادر تجویز نشده و در صورت ارتکاب قتل عمد فرزندش، مجازات او تابع مقررات مربوط به قصاص خواهد بود.
در صورت نیاز به مشاوره حقوقی با 1 می توانید در هر ساعت از شبانه روز با موسسه تهران وکیل تماس حاصل فرمایید. همچنین می توانید به منظور دریافت 1 در ساعات غیر اداری از طریق راه های ارتباطی موجود در وب سایت اقدام فرمایید و همچنین در صورت نیاز نسبت به دریافت مشاوره حقوقی ار طریق واتساپ نیز اقدام فرمایید.
قتل عمد فرزند به وسیله والدین
اما در مورد اولیاء دم: چون طبق ماده ۴۷ قانون حدود و قصاص اولیاء دم همان ورثه مقتول اند، مگر زوج و زوجه، لذا اگر پدر یا مادر مرتکب قتل فرزند خود شوند، اولیاء دم، سایر ورثه مقتول خواهند بود و اگر ورثه غایب باشند به مدلول ماده ۵۲ قانون مذکور عمل شده و اگر ورثه دیگر نداشته باشد طبق ماده ۱۹۳ قانون دیات دادستان ولی محسوب می گردد.
نظریه مشورتی شماره۷/۹۰۷۶ مورخ۱۳۶۸/۱/۷ اداره کل حقوقی قوه قضائیه