در این مطلب به موضوع قتل عمدی به علت اشتباه در هدف گیری اشاره شده است. شما می توانید در صورت نیاز به مشاوره حقوقی رایگان از طریق راههای ارتباطی با ما در تماس باشید
قتل عمدی به علت اشتباه در هدف گیری
حکم قتل عمدی به علت اشتباه در هدف گیری چیست؟
پرسش: «الف» و «ب» با قصد قبلی تصمیم به قتل «ج» و «د» می گیرند آنها قرار می گذارند که «الف» «ج» را و «ب»، « د»را در مورد هدف تیراندازی قرار دهند، با تبانی قبلی هر چهار نفر به شکار می روند، در فرصت مناسب با قصد اجرای نقشه خود اقدام به هدف گیری و تیراندازی می نمایند؛ لیکن «الف»« د»را و «ب»، «ج» را مورد هدف قرار می دهد که هر دو نفر به قتل می رسند، چه عناوین مجرمانه ای قابل تصور است؟
نظر اکثریت
راجع به تعقیب هریک از متهمان به اتهام قتل عمدی تردید وجود ندارد؛ زیرا شخص معین را به قصد قتل هدف قرار داده و همان شخص را به قتل رسانده اند اقدام آنان از مصادیق بارز، بند «الف» ماده ۲۰۶ قانون مجازات اسلامی، می باشد.
قتل عمدی به علت اشتباه در هدف گیری
لیکن هیچ کدام را به عنوان معاونت در قتل نمی توان تعقیب نمود؛ زیرا چنانچه اقدامات هریک از متهمان را تا قبل از وقوع هریک از شقوق ماده ۴۳ قانون مجازات اسلامی بدانیم؛ چون جرم منظور واقع نشده معاونت متصور نیست. منظور «ب»از تحریک یا ترغیب یا تسهیل وسیله یا… برای « الف» این بود که او «ج»را به قتل برساند در حالی که این گونه نشد و « الف»« ج»را به قتل نرسانید و همین طور برای «الف» نیز معاونت در قتل قبول نمی باشد.
قتل عمدی به علت اشتباه در هدف گیری
اگر به دنبال شماره تماس بهترین 1 می گردید می توانید با موسسه تهران وکیل تماس گرفته و از 1 و تلفنی این مجموعه بهره ببرید و در صورتی که بخواهید می توانید با تعیین وقت حضور پیدا کرده و با بهترین وکلای کیفری این مجموعه که متخصص در این زمینه می باشند مشاوره داشته باشید.
نظر اقلیت
هر دو متهم از جهت قتل عمدی قابل تعقیب هستند و هریک نسبت به دیگری معاون در قتل عمدی محسوب می گردد.
قتل عمدی به علت اشتباه در هدف گیری
نظر کمیسیون نشست قضائی (۳) جزایی
« الف» و « ب» با تبانی و به قصد قتل «ج» و « د»به شکار رفته اند، با فرض بر اینکه در هدف گیری مرتکب اشتباه شده باشند، با حصول نتیجه، عمل ارتکابی آنان قتل عمدی است.