قانون حاکم بر کالاهای خوراکی قاچاق

قانون حاکم بر کالاهای خوراکی قاچاق •

در این مطلب به موضوع قانون حاکم بر کالاهای خوراکی قاچاق اشاره شده است. شما می توانید در صورت نیاز به مشاوره حقوقی رایگان از طریق راههای ارتباطی با ما در تماس باشید 

 

 قانون حاکم بر کالاهای خوراکی قاچاققانون حاکم بر کالاهای خوراکی قاچاق

قانون حاکم بر کالاهای خوراکی قاچاق به چه صورت است

مستفاد از ماده ۲۷ قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز مصوب۳/۱۰/۱۳۹۳ و تبصره یک آن ، فروش کالاهای خوراکی قاچاق که بر اساس اعلام وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی فاقد مجوز مصرف انسانی باشند، حسب مورد کالای تقلبی، فاسد، تاریخ مصرف گذشته یا مضر به سلامت مردم شناخته شده و مشمول مجازات قاچاق کالای ممنوع موضوع ماده ۲۲ این قانون می باشند که مطابق ماده ۴۴ قانون فوق الذکر، رسیدگی به جرائم مذکور در صلاحیت دادگاه انقلاب است؛ بنابراین در فرض سؤال، تعیین صلاحیت مرجع رسیدگی کننده به موجب مصرحات قانونی دائر مدار، وضعیت کالای مکشوفه از حيث قابلیت یا عدم قابلیت مصرف انسانی است که تشخیص آن امری در خور کارشناسی است که به موجب قانون به وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی محول گردیده و مرجع رسیدگی کننده مکلف به استعلام از وزارت مزبور و سپس انجام رسیدگی و یا ارسال پرونده به مرجع ذی ربط با قرار عدم صلاحیت و با رعایت تشریفات مربوطه است.

نظریه مشورتی شماره ۲۳۵۸/۹۳/۷ مورخ ۲۶/۹/۱۳۹۳ اداره کل حقوقی قوه قضائيه

قانون حاکم بر کالاهای خوراکی قاچاققانون حاکم بر کالاهای خوراکی قاچاق

ضمانت اجرای عدم پاسخگویی مستند موضوع بند «ب» ماده ۲۷ این قانون

توجه به اطلاق ماده ۷۴ قانون قاچاق کالا و ارز مصوب ۱۳۹۲ و اصلاحات و الحاقات بعدی که شامل وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی نیز می گردد، ضمانت اجرای عدم پاسخگویی مستند موضوع بند «ب» ماده ۲۷ این قانون، پس از گذشت مدت ۲۰ روز از تاریخ وصول استعلام و عدم پاسخگویی در این مهلت، برابر ماده ۷۴ قانون یاد شده، می باشد.

نظریه مشورتی شماره۳۳۱۰/۹۴/۷ مورخ ۲۸/۱۱/۱۳۹۴ اداره کل حقوقی قوه قضائیه

کالاهای فاسد، تقلبی، موعد گذشته و مضر به سلامت مردم

 در تعیین قیمت کالاهای موضوع سؤال (کالای غیر قابل مصرف انسانی) باید ارزش کالا بر اساس ضوابط تعیین شده قانونی و از جمله بند ح ماده یک و مواد ۴۷ و ۶۲ و ۶۶ قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز مصوب ۳/۱۰/۱۳۹۲  و نیز قانون امور گمرکی مصوب ۲۲/۸/۱۳۹۰ و آیین نامه اجرایی آن مصوب ۶/۱۲/۱۳۹۱ (حسب مورد)صورت پذیرد و لذا در مورد کالاهای فاسد، تقلبی، موعد گذشته و مضر به سلامت مردم موضوع قسمت اخیر بند ب ماده ۲۷ قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز مصوب۳/۱۰/۱۳۹۲ با توجه به نظر مقنن در شمول مجازات قاچاق کالاهای ممنوع نسبت به این کالاها و در نتیجه جرم انگاری اعمال شده در ماده، ارزش کالاهای مذکور به لحاظ اینکه مرتکبین جرائم مزبور به منظور استفاده در معارف انسانی اقدام به ارتکاب این جرائم نموده اند؛ بنابراین توجه به عدم قابلیت مصرف انسانی آنها، می بایست مورد قیمت گذاری واقع شوند زیرا در غیر این صورت اعمال مجازات های مقرر قانونی (در ماده ۲۲ قانون صدرالذکر) حسب مورد، منتفی یا ہلااثر خواهد بود.

نظریه مشورتی شماره ۷۲۴/۹۳/۷ مورخ ۲۸/۳/۱۳۹۳ اداره کل حقوقی قوه فنی

قانون حاکم بر کالاهای خوراکی قاچاققانون حاکم بر کالاهای خوراکی قاچاق

منظور از عبارت «محصولات فوق» در تبصره یک ماده ۲۷ قانون قاچاق کالا و ارز

منظور از عبارت «محصولات فوق» در تبصره یک ماده ۲۷ قانون قاچاق کالا و ارز مصوب ۱۳۹۲ با اصلاحات و الحاقات بعدی، کلیه موارد مذکور در صدر ماده ۲۷ و بندهای الف و ب آن و از جمله « فرآورده های زیستی (بیولوژیک)» می باشد.

نظریه مشورتی شماره۳۳۱۰/۹۴/۷ مورخ ۲۸/۱۱/۱۳۹۴اداره کل حقوقی قوه قضتبه

عرضه و فروش تجهیزات و ملزومات پزشکی

در خصوص عرضه و فروش تجهیزات و ملزومات پزشکی و نیز خرید اشیای مزبور، در صورتی که ساخت داخل بوده و به طور قانونی وارد کشور شده باشد، از شمول ماده (۲۷) یاد شده خارج می باشد.

نظریه مشورتی شماره ۱۷۰/۹۳/۷ مورخ ۲/۲/۱۳۹۳ اداره کل حقوقی  قوه قضائیه

قانون حاکم بر کالاهای خوراکی قاچاققانون حاکم بر کالاهای خوراکی قاچاق

فروش، عرضه، حمل و نگهداری داروی قاچاق

مطابق تبصره ۱ ماده ۲۷ قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز مصوب۳/۱۰/۱۳۹۲ فروش، عرضه، حمل و نگهداری داروی قاچاق (دارویی که از خارج به صورت غیر قانونی وارد کشور شده است)جرم بوده و مشمول مجازات های مقرر در این ماده است و رسیدگی به جرائم اخیرالذکر نیز مطابق ماده ۴۴ قانون فوق الذکر ناظر بر مواد ۲۲ و ۲۷ این قانون در صلاحیت دادگاه انقلاب است، صرف خرید داروی غیر مجاز و قاچاق در قوانین فعلی جرم و شناخته نشده است.

نظریه مشورتی شماره۳۱۶/۹۳/۷ مورخ ۱۵/۲/۱۳۹۳اداره کل حقوقی قوه قضائيه

در صورت نیاز به مشاوره حقوقی با 1 می توانید در هر ساعت از شبانه روز با موسسه تهران وکیل تماس حاصل فرمایید. همچنین می توانید به منظور دریافت 1 در ساعات غیر اداری از طریق راه های ارتباطی موجود در وب سایت اقدام فرمایید و همچنین در صورت نیاز نسبت به دریافت مشاوره حقوقی ار طریق واتساپ نیز اقدام فرمایید.

قانون حاکم بر کالاهای خوراکی قاچاققانون حاکم بر کالاهای خوراکی قاچاق

ساخت، حمل، نگهداری، عرضه یا فروش محصولات (فرآورده های) دارویی

با توجه به تصریح ماده ۷۷ قانون قاچاق کالا و ارز مصوب ۳/۱۰/۱۳۹۲ ، تبصره یک ماده ۳ قانون الحاق یک تبصره به ماده یک و اصلاح ماده ۳ قانون مربوط به مقررات امور پزشکی و دارویی و خوراکی و آشامیدنی مصوب۱۰/۱۲/۱۳۸۹ ، نسخ شده است ولذا سایر مقررات ماده ۳ قانون مذکور به قوت خود باقی است. ضمنا به موجب تبصره یک اصلاحی ماده ۲۷ قانون صدرالذکر، (ماده ۸ قانون اصلاح موادی از قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز مصوب ۲۱/۷/۱۳۹۴ )، «ساخت، حمل، نگهداری، عرضه یا فروش محصولات فرآورده های دارویی»بدون مجوز قانونی نیز جرم انگاری و مشمول مجازات ها و احکام مقرر در ماده ۲۷ یاد شده گردیده است.

نظریه مشورتی شماره ۲۴۹۹/۹۴/۷ مورخ ۱۶/۹/۱۳۹۴  اداره کل حقوقی قوه قضيه

قانون حاکم بر کالاهای خوراکی قاچاققانون حاکم بر کالاهای خوراکی قاچاق

ارتکاب قاچاق به وسیله مأمور

طبق ماده ۳۵ قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز ۱۳۹۲، در صورتی که مأموران دستگاه های کاشف یا وصول درآمدهای دولت، خود مرتکب قاچاق شده یا شرکت یا معاونت در ارتکاب جرم نمایند، علاوه بر مجازات قاچاق مقرر در این قانون به مجازات اختلاس که مستلزم حبس و انفصال از خدمت نیز می باشد، محکوم می شوند .

نظریه مشورتی شماره ۲۲۳۴/۹۳/۷ مورخ ۱۸/۹/ ۱۳۹۳ اداره کل حقوقی قوه قضائیه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *