عنوان مجرمانه رها نمودن فرد ناتوان به قصد مرگ

عنوان مجرمانه رها نمودن فرد ناتوان به قصد مرگ •

در این مطلب به موضوع عنوان مجرمانه رها نمودن فرد ناتوان به قصد مرگ اشاره شده است. شما می توانید در صورت نیاز به مشاوره حقوقی رایگان از طریق راههای ارتباطی با ما در تماس باشید 

 

 عنوان مجرمانه رها نمودن فرد ناتوان به قصد مرگعنوان مجرمانه رها نمودن فرد ناتوان به قصد مرگ

عنوان مجرمانه رها نمودن فرد ناتوان به قصد مرگ چیست؟

پرسش: نوه دختری که تنها وارث پدربزرگ خود در صورت فوت وی خواهد بود پدربزرگش را که نابینا و ناتوان است با قصد مرگ، او را در جنگل حفاظت شده که در آنجا حیوانات وحشی درنده نگهداری می شوند به بهانه تفریح برده و رها می نماید؛ ۲۴ ساعت بعد به محل مراجعه متوجه می شود که پدربزرگ هنوز در جنگل است او را به بهانه دیگری در وسط جاده ترانزیت که در کنار جنگل است قرار داده و منتظر می ماند. اتوبوسی که چراغ های جلوی آن خرابی قبلی داشته و راننده از این موضوع مطلع بوده با او برخورد می نماید. نوه دختری بلادرنگ با همکاری راننده اتوبوس وی را به بیمارستان منتقل، لیکن او فوت می نماید. پزشکی قانونی علت مرگ وی را شکستگی های ایجاد شده پاها و نیز کهولت سن تعیین می نماید، کاردان فنی علت حادثه را بی مبالاتی راننده اعلام می کند قاضی رسیدگی کننده در جریان تحقیقات با توجه به اقاریر نوه دختری به قصد او پی می برد؛ در فرض حال چه عناوین مجرمانه ای قابل تصور است؟

عنوان مجرمانه رها نمودن فرد ناتوان به قصد مرگعنوان مجرمانه رها نمودن فرد ناتوان به قصد مرگ

نظر اکثریت

در فرض مسئله نوه دختری مرتکب بزه موضوع ماده ۶۳۳ قانون مجازات اسلامی گردیده و راننده اتوبوس نیز به قتل غیر عمد به جهت بی احتیاطی در امر رانندگی قابل تعقیب می باشد.

نظر اقلیت

با عنایت به اینکه در شرع اسلام، نیت اساس هر امری است و در فرض مسئله نوه دختری به عنوان قاتل عمد (قتل به تسبيب) قابل تعقیب است و مباشر مسئولیتی ندارد.

در صورت نیاز به مشاوره حقوقی با 1 می توانید در هر ساعت از شبانه روز با موسسه تهران وکیل تماس حاصل فرمایید. همچنین می توانید به منظور دریافت 1 در ساعات غیر اداری از طریق راه های ارتباطی موجود در وب سایت اقدام فرمایید و همچنین در صورت نیاز نسبت به دریافت مشاوره حقوقی ار طریق واتساپ نیز اقدام فرمایید.

عنوان مجرمانه رها نمودن فرد ناتوان به قصد مرگعنوان مجرمانه رها نمودن فرد ناتوان به قصد مرگ

نظر کمیسیون نشست قضائی (۳) جزایی درباره مجرمانه رها نمودن فرد ناتوان به قصد مرگ

عمل نوه دختری با فرض بلوغ، در مورد رها کردن پدربزرگ در جنگل، چون صدمه ای به نام برده وارد نشده از مصادیق قسمت اول ماده ۶۳۳ قانون مجازات اسلامی است و در خصوص قرار دادن پدربزرگ در جاده، با توجه به اینکه خود مشار اليها نیز حضور داشته و رانندگی در جاده ها نیز، بر اساس مقررات مربوط به راهنمایی و رانندگی می باشد، از مصادیق رها کردن نیست و در قتل پدر بزرگ تقصیری متوجه او نمی باشد؛ زیرا اولا: قصد جرم، جرم نیست؛

عنوان مجرمانه رها نمودن فرد ناتوان به قصد مرگعنوان مجرمانه رها نمودن فرد ناتوان به قصد مرگ

ثانيا: با فرض اینکه مشارالیها، او را به قصد هلاکت در جاده قرار داده باشد، چون راننده در موقع رانندگی باید تمام جوانب امر را رعایت نماید و در اثر بی احتیاطی او قتل واقع شده است، موضوع، قتل شبه عمد است و راننده مقصر می باشد؛ زیرا چنانچه راننده رعایت مقررات را مینمود، قصد نوه دختری محقق نمی شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *