طلاق توافقی چقدر طول می کشد؟ [راهنما کامل]

طلاق توافقی چقدر طول می کشد؟ [راهنما کامل] •

در این مطلب به موضوع طلاق توافقی چقدر طول می کشد اشاره شده است. شما می توانید در صورت نیاز به مشاوره حقوقی رایگان از طریق راههای ارتباطی با ما در تماس باشید.

 

طلاق توافقی چقدر طول می کشدطلاق توافقی چقدر طول می کشد

طلاق توافقی در میان زوجین به چه صورت است

طلاق توافقی یکی از شایع ترین انواع دعاوی طلاق در میان زوجین است که دارای تشریفات خاص دادرسی است. اصولا از این جهت که طلاق توافقی در غالب موارد بدون نیاز به حضور طرفین و صرفا توسط وکیل خانواده متخصص طرح و پیگیری می شود می تواند در خور توجه باشد‌.

اصولا طرح و پیگیری دعوای طلاق توافقی از آن جا که نیازمند مراحل خاص داوری، مدارک خاص قانونی و تشریفات رسیدگی است و غالب اشخاص به این دسته از تشریفات رسیدگی در دادگاه ها و مراجع قضایی مختلف آشنا نیستند ممکن است این عدم آگاهی دعوای آن ها را با قرار هایی چون قرار رد دعوا، ابطال دادخواست، عدم استماع دعوا و… مواجه کند و طبیعتا چنین امری به معنای صرف هزینه مجدد و طرح دعوای مجدد است که منجر به اطاله دادرسی خواهد شد.

به طور کلی در مقام پاسخ به این سوال که طلاق توافقی چقدر طول می کشد؟ باید در درجه ی اول به این نکته توجه داشت که اوضاع و احوال و شرایط هر پرونده نسبت به دعوا و پرونده ی دیگری متفاوت است بنابراین به طور کلی در خصوص این پرسش که طلاق توافقی چقدر طول می کشد؟ نمی توان پاسخ داد. اما آن چه واضح و روشن است آن است که سپردن دعوای طلاق توافقی به وکیل متخصص و مجرب در امور خانواده علاوه بر تخصصی دنبال شدن پرونده این مزیت را دارد که در کوتاه ترین زمان ممکن به سرانجام می رسد.

اگر چه بسیاری از اشخاص با تصور این امر که بهره گیری از خدمات حقوقی و مراجعه به وکیل متخصص آنان را متحمل هزینه خواهد کرد، راسا و بدون مشورت با وکیل مجرب به پیگیری دعوای طلاق توافقی می پردازند اما توجه به این نکته ضروری است که عدم مشورت با وکیل یا سپردن پرونده طلاق توافقی به وکیلی که از تخصص کافی در دعاوی خانوادگی به خصوص دعوای طلاق توافقی برخوردار نیست ممکن است شما را متحمل هزینه های بیشتری کند.

طلاق توافقی چقدر طول می کشدطلاق توافقی چقدر طول می کشد

در مقام پاسخ به این پرسش که طلاق توافقی چقدر طول می کشد؟ توجه به مهارت و تخصص وکیل متخصص نقش بسیار مهمی دارد طبیعتا وکیلی که دارای سوابق کاری بسیار در حیطه طرح و پیگیری دعوای طلاق توافقی است و با رویه دادگاه خانواده آشنایی دارد می تواند در کوتاه ترین زمان ممکن پرونده را به سرانجام برساند.

در حقیقت دعوای طلاق توافقی صرفا به تعیین تکلیف در خصوص طلاق منحصر نمی شود بلکه لازم است دادگاه در خصوص مسائل مهمی چون حقوق مالی و غیر مالی زوجه مانند مهریه و اجرت المثل ایام زوجیت و حضانت فرزندان تصمیم گیری کند. همین امر لزوم بهره گیری از خدمات مشاوره حقوقی تخصصی را روشن تر می کند.

موسسه حقوقی تهران وکیل با برخورداری از دپارتمان تخصصی حقوق خانواده در هنگام مواجهه شما با چالش ها و بن بست های دادرسی در خصوص دعوای طلاق توافقی می تواند با ارائه بهترین راهکار حقوقی ممکن شما را در اتخاذ درست ترین تصمیم یاری کند. در این راستا و با هدف برخورداری عموم افراد جامعه از خدمات تخصصی مشاوره حقوقی در امور خانوادگی امکانات لازم جهت مشاوره حقوقی خانواده به شیوه های مختلف تلفنی، حضوری و آنلاین در نظر گرفته شده است.

در مورد طلاق توافقی و مدت زمان به سرانجام رسیدن آن ، باید گفت که در شهرهای مختلف ایران رویه دادگاه های خانواده متفاوت است ؛ و متاسفانه رویه یکسانی وجود ندارد.

طلاق توافقی چقدر طول می کشدطلاق توافقی چقدر طول می کشد

نکته جالب این است که حتی در شهر تهران و در هر شعبه دادگاه خانواده خط و مشی بخصوصی مشاهده  و پیاده میشود. بعضی قضات وقت رسیدگی تعیین می کنند و طرفین ( یا وکلای آن ها) را ضمن تعیین وقت برای رسیدگی دعوت می کنند و اما در بعضی از دادگاه ها نیز در وقت فوق العاده و در مدت زمان کمتری به پرونده رسیدگی و حکم گواهی عدم امکان سازش صادر میکنند .

در پاسخ به اینکه طلاق توافقی چند روز طول میکشد باید بگوییم که اگر زوجین در مورد مسائل مالی و غیر مالی طلاق با یکدیگر توافق داشته باشند، نیازمند بررسی طولانی و با وسواس در دادگاه نمی باشد و دادگاه های خانواده معمولا موضعی سهل گیرانه در این خصوص دارند اما مدت زمان طلاق توافقی با توجه به آنچه که گفته شد بسیار کم است ولی رویه دادگاه های شهر های مختلف ایران یکسان نیست.

معمولا طلاق توافقی بدون حضور وکیل «۱۵ الی ۳۰» روز طولی می کشد و این زمان در شهرهای مختلف کشور متفاوت می باشد و حتی در یک شهر هر شعبه دادگاه خانواده برای خود مشی خاصی دارد. بعضی قضات وقت رسیدگی تعیین می کنند و طرفین یا وکلای آن ها را ضمن تعیین وقت برای رسیدگی دعوت می کنند و بعضی از دادگاه ها نیز در وقت فوق العاده و در مدت زمان کمتری به پرونده رسیدگی و گواهی عدم امکان سازش (رای) صادر می کنند. در واقع می توان گفت هر شعبه ای که نمونه دادخواست طلاق توافقی به آن ارجاع می شود با توجه به سلیقه قاضی مدت زمان مربوط به خود دارد.

طلاق توافقی چقدر طول می کشدطلاق توافقی چقدر طول می کشد

اگر همچنان سوالاتی راجب طلاق توافقی و طلاق توافقی چقدر زمان میبرد دارید می توانید با گروه وکلای تهران تماس بگیرید و با وکلای مجرب دادگستری ما صحبت کنید تا شما را به بهترین نحو ممکن راهنمایی کنند.

 می توان گفت هر شعبه ای که دادخواست طلاق توافقی به آن ارجاع می شود با توجه به سلیقه قاضی مدت زمان مربوط به خود را دارد. عده ای از قضات معتقدند اگر مراحل طلاق توافقی کمی طولانی شود ممکن است بعضی از زوجین از تصمیم خود برای جدایی که بعضا در عصبانیت اتخاذ کرده اند، منصرف شوند و برای ادامه ی زندگی همت گمارند.

چرا که بسیاری از قضات و وکلای حاذق در عمل شاهد زن و شوهرانی بوده اند ، که چند روز بعد از تصمیم بر جدایی به روش طلاق توافقی، پشیمان شده اند و احساسات و عصبانیت اولیه فروکش کرده است. به هر حال اکثر زوجینی که تصمیم به طلاق توافقی می گیرند بسیار عجله دارند و معمولا با مراجعه به وکیل خواستار این موضوع هستند که در کمترین زمان ممکن کار به سرانجام برسد. با توجه به این که در هر دوره شرایط اخذ طلاق توافقی کمی تغییر می کند ، اما به طور کلی هم اکنون در اکثر دادگاه های خانواده تهران از صفر تا صد یعنی شروع دادخواست تا اخذ رای دادگاه حدود 3 الی 5 روز و حداکثر یک هفته طول میکشد ، و در صورت داشتن وکیل نیازی به حضور زوجین در تمام مراحل نیست.

طلاق توافقی، طلاقی است که زن و شوهر در مورد مسائل مالی و غیرمالی آن توافق می‌کنند. یعنی همسران با توافق در مورد حق و حقوق خود یا گذشتن از آن از قبیل مهریه، حضانت و ملاقات فرزند، جهیزیه، نفقه و… به راحتی به دادگاه مراجعه می‌کنند و پس از مدت کوتاهی به‌صورت توافقی از هم جدا می‌شوند.

مدت زمان طلاق توافقی با توجه به آنچه که گفته شد بسیار کم است ولی در دادگاه های مختلف ایران یکسان نیست و زمان قطعی را در این مورد نمی توان پیش بینی کرد. مثلا در شهر تهران، مجتمع های قضایی مختلف و شعبه های متفاوت دادگاه خانواده راه و روش های مخصوص به خود را دارند، ولی در حال حاضر در اکثر شعبه های خانواده تهران روند طلاق توافقی از ابتدا یعنی ثبت دادخواست در دفتر خدمات الکترونیک قضایی تا صدور رای (گواهی عدم امکان سازش) کمتر از یک هفته و معمولا ۳ الی ۴ روز توسط وکیل دادگستری انجام می پذیرد. اگر زوجین بدون داشتن وکیل بخواهند مراحل طلاق توافقی را انجام دهند از یک هفته الی ده روز طول می کشد.

اگر طلاق توافقی خود را به وکیل های موسسه تهران وکیل بسپارید آنها در دو روزه کاری، بدون حضور طرفین کار را به اتمام می رساند. با توجه به این که در هر دوره شرایط اخذ طلاق توافقی کمی تغییر می کند ، اما به طور کلی هم اکنون در اکثر دادگاه های خانواده تهران از صفر تا صد یعنی شروع دادخواست تا اخذ رای دادگاه حدود ۲ الی ۳ روز می باشد و این شعار گروه وکلای تهران است که در کوتاه ترین زمان طلاق توافقی شما را میگیرند.

اگر همچنان راجبه ( طلاق توافقی چقدر طول می کشد؟، طلاق توافقی چند روز طول می کشد؟، مدت زمان طلاق توافقی، طلاق توافقی چقدر زمان میبرد؟ ) سوال دارید می توانید از مشاوره حقوقی تلفنی رایگان گروه وکلای تهران استفاده نمایید.

در صورت نیاز به کسب اطلاعات بیشتر در باب 1 یا گرفتن مشاوره از 1 می توانید با شماره های موجود در وب سایت تهران وکیل تماس حاصل فرمایید.

در این مقاله میخواهیم راجب طلاق توافقی و اینکه طلاق توافقی چقدر طول می کشد صحبت کنیم و قانون های جدید طلاق توافقی را برای شما عزیزان بگوییم.

طلاق توافقی چقدر طول می کشدطلاق توافقی چقدر طول می کشد

رویۀ دادگاه ها در شهرهای مختلف ایران در خصوص طلاق توافقی یکسان نیست و حتی چه بسا در یک شهر در مجتمع های قضائی مختلف رویه یکسان نبوده و قضات بعضاً سلیقه ی شخصی خود را در این موارد دخیل کنند.  اینگونه موارد باعث میشود نتوان یک زمان قطعی و ثابت را خصوص مدت زمان طلاق توافقی اعلام کرد اما به جرأت میتوان گفت در صورتی که طلاق توافقی خود را به وکلای مختصص موسسه 1 بسپارید در مدت زمان هفت روز کاری این کار قابل انجام خواهد بود.

در 1 با توجه به اینکه زن و مرد در خصوص جزئیات مسائل مالی و غیرمالی و سایر مسائل مربوط به زوجیت، به توافق رسیده اند دادگاه های خانواده لزومی به رسیدگی طولانی مدت و ارجاع به داوری نمی بینند و زوجین صرفاً برای انجام مرحلۀ مشاوره به مرکز مشاوره خانواده که در هر حوزۀ قضائی به تعداد لازم وجود دارد، ارجاع داده میشوند. پس از اتمام مرحلۀ مشاوره، دادگاه با توجه به نظریۀ کارشناسی واحد مشاوره اقدام به صدور گواهی عدم امکان سازش مینماید. پس از صدور گواهی عدم امکان سازش، برای اجرای صیغۀ طلاق و ثبت آن به دفترخانۀ رسمی طلاق مراجعه میشود.

طلاق توافقی توسط وکیل چقدر طول می کشد؟

طلاق توافقی چقدر طول می کشد که یک سوال کلی است و کاملا بستگی دارد که شما وکیل دارید یا خیر. جلسات مشاوره را که خودش 45 روز است میخواهید بروید یا خیر؟ تمامی این مراحل اگر توسط زوجین انجام شود ممکن است حدود ده روز تا دو هفته به طول بیانجامد اما اگر زوجین برای انجام این امور به وکلای مجرب و متخصص در زمینۀ حقوق خانواده وکالت داده باشند، در بازه زمانی سه الی پنج روز و حداکثر یک هفته میتوانند به خواسته ی مورد نظرشان دست یابند و همچنین در این صورت در هیچ کدام از مراحلی که گفته شد حضور پیدا نمیکنند و این فرایند از ابتدا ( ارائه و ثبت دادخواست) تا سرانجام آن و اخذ نتیجه ( ثبت طلاق در محضر و اخذ طلاقنامه ) توسط وکیلشان انجام میشود.

طلاق توافقی چقدر طول می کشدطلاق توافقی چقدر طول می کشد

مدت زمان انجام مراحل و تشریفات 1 در شهرهای مختلف یکسان نیست، حتی در شعبه های مختلف یک شهر نیز رویۀ یکسانی وجود ندارد و متأسفانه شعبات دادگاه خانواده در رسیدگی به پرونده های طلاق توافقی رویه مخصوص به خود را دارند و به جرأت می توان گفت که رویۀ هرشعبه کاملاً سلیقه ای و مبتنی بر نظر شخصی است. از این رو در صورتی که مایلید مراحل مختلف طلاق توافقی را در مدت زمان مشخصی بدون نیاز به اینکه در دادگاه حضور داشته باشید به بهترین شکل ممکن انجام دهید، این کار به وکلای با تجربه و مختصص در حوزه دعاوی حقوق خانواده تهران وکیل بسپارید.

در صورت نیاز به کسب اطلاعات بیشتر در باب 1 یا گرفتن مشاوره از 1 می توانید با شماره های موجود در وب سایت تهران وکیل تماس حاصل فرمایید.

برای دریافت 1 و1 توسط کارشناسان حقوقی به صفحه مربوطه مراجعه کرده و یا با کارشناسان ما تماس حاصل نمایید.

طلاق توافقی چقدر طول می کشد + طبق قوانین سال 1401

در دعاوی خانواده و به خصوص طلاق، طولانی بودن مراحل رسیدگی و اجرای طلاق همواره زمان زیادی را به خود اختصاص می دهد. این عامل می تواند به خاطر وجود پرونده های فراوان و تقاضا برای جدایی باشد که دادگاه های خانواده را با این مشکل روبرو گردانیده است. طلاق توافقی هم از زمره همین دعاوی خانواده است و زمان نسبتا” طولانی را برای اجرا طی می نماید.

در طلاق توافقی وجود قوانین و مقررات و رعایت آنها باعث شده است تا مدت زمان اجرایی شدن آن به عوامل متعددی بستگی داشته باشد. انجام امورات مورد نیاز برای تکمیل پرونده و تقاضای طلاق توافقی که در ادامه به بررسی آنها خواهیم پرداخت، شاید تا حدود زیادی مدت زمان اجرای طلاق توافقی را تعیین و مشخص می نمایند.

زوج و زوجه برای اینکه بتوانند طلاق توافقی را به اجرا برسانند، باید در خصوص کلیه حق و حقوق قانونی خود توافق نمایند. وجود توافق نامه می تواند زمینه ساز تقاضای برای طلاق توافقی از دادگاه باشد، تقاضای طلاق توافقی از جانب زوج و زوجه در قالب یک درخواست از دادگاه خانواده می بایست مطرح شود.

برای توافق در مورد حقوق زوجین این نکته حائز اهمیت است که: باید این توافق با رضایت کامل زوج و زوجه و با تعیین و مشخص نمودن دقیق حقوق موجود صورت گیرد. قانونگذار در این راستا زوج و زوجه را مسئول تعیین حقوق و نحوه برقراری آنها قرار داده است، و اختیار کامل را به زوجین واگذار نموده است.

در طلاق توافقی ایجاد توافق در خصوص حقوق زوج و زوجه می تواند زمان بر باشد. این امر به دلیل حساسیت در مورد برخی از حقوق موجود برای زوجین است، بنابراین در این موارد طلاق توافقی می تواند مدت زمان بیشتری طول بکشد. وجود توافق مابین زوجین و ارائه توافق نامه به دادگاه می تواند به روند رسیدگی تسریع ببخشد، مدت زمان اجرای طلاق توافقی تا حد بسیار زیادی به ایجاد توافق بستگی دارد.

vakil

با وجود توافق مابین زوج و زوجه و ارائه آن به دادگاه و انجام سایر امورات مورد نیاز اداری، عملا” اجرای طلاق توافقی حدودا” 3 تا 4 ماه طول می کشد. علاوه بر وجود توافق نامه حضور در جلسات مشاوره خانواده و انجام آزمایشات و … از مواردی است که برای اجرای طلاق توافقی ضروری می باشد. انجام این قبیل اقدامات قانونی به دلیل عدم آشنایی زوجین به این مراحل و تشریفات قانونی، اجرای طلاق توافقی را با مدت زمان نسبتا” طولانی روبرو خواهد کرد.

وجود وکیل در مراحل مورد نیاز برای طلاق توافقی می تواند تا حدود زیادی به زوج و زوجه کمک کند تا بتوانند در مدت زمان بسیار کوتاه تری طلاق توافقی را اجرایی نمایند. شناخت مراحل و مدارک و مستندات مورد نیاز، همچنین آشنایی کامل و مناسب نسبت به انجام امورات مورد نیاز برای اجرای طلاق توافقی از جانب وکیل، می تواند زمان اجرایی شدن طلاق توافقی را طبق قوانین سال 1401 در مدت زمان بین ده تا سی روزه عملی نماید.

برای طلاق توافقی زوج و یا زوجه می توانند تقاضای خود را در سامانه مختص به طلاق سازمان بهزیستی ثبت نمایند. اخذ نوبت و شرکت در جلسات مشاوره خانواده که طبق قوانین جدید پنج بار می باشد، باید در یکی از مراکز مشاوره بهزیستی انجام شود.

انجام این مورد تقریبا” تا 45 روز طول خواهد کشید، و در این مدت از جانب مرکز مشاوره سازمان بهزیستی گواهی مبنی بر عدم توافق بین زوج و زوجه، یا عدم انصراف از طلاق توسط زوجین است که صادر می شود و به دادگاه ارائه خواهد شد.

وجود گواهی از مرکز مشاوره سازمان بهزیستی مبنی بر عدم توافق زوجین و انصراف از طلاق در دادگاه، مستلزم ارائه دادخواست طلاق توافقی می باشد که با ثبت دادخواست در سامانه خدمات قضایی ثنا صورت می گیرد. این قبیل اقدامات از جانب زوجین می تواند مدت زمان طولانی را طی نماید، اجرای طلاق توافقی طبق قوانین سال 1401 به واسطه انجام کلیه اقدامات مذکور می باشد.

انجام امورات مربوط به ثبت نام زوج و زوجه در سامانه خدمات قضایی ثنا و ثبت دادخواست طلاق توافقی در این سامانه، که برای ارائه به دادگاه و اطلاع از روند رسیدگی لازم وضروری می باشد، موجب خواهد شد تا برای اجرای طلاق توافقی مدت زمان زیادی صرف شود.

وجود وکیل در این مراحل می تواند به زوجین کمک نماید تا این اقدامات را در مدت کوتاه تری انجام دهند، و طلاق توافقی را طبق قوانین سال 1401 اجرایی نمایند.

وجود توافق نامه مبنی بر تعیین حقوق قانونی زوج و زوجه در دادگاه، به عنوان مهمترین و اصلی ترین دلیل پذیرش تقاضای زوجین برای طلاق توافقی محسوب می شود. دادگاه ملاک رسیدگی و دستور اجرایی طلاق طلاق توافقی را وجود توافق بین زوج و زوجه و انجام سایر مراحل قانون و اداری آن می داند، صدور گواهی عدم سازش در طلاق توافقی برای زوجین از طرف دادگاه، تا 3 ماه مهلت دارد تا با ارائه آن به دفترخانه ثبت ازدواج و طلاق زمینه اجرای طلاق توافقی طبق قوانین سال 1401 فراهم شود.

در طلاق توافقی چنانچه گواهی عدم امکان سازش که از طرف دادگاه برای دفترخانه صادر می شود تا طلاق توافقی را اجرا نماید، تا مدت 3 ماه مورد استفاده قرار نگیرد و زوجین برای اجرای طلاق و ارائه آن به دفترخانه اقدام ننمایند، از درجه اعتبار ساقط شده و باطل می شود. حضور زوج و زوجه در کلیه مراحل مورد نیاز برای طلاق توافقی طبق قانون سال 1401 الزامی است.

در طلاق توافقی وکیل مجرب و آشنا به قوانین و مقررات می تواند امکاناتی را فراهم نماید تا زوج یا زوجه در هیچ کدام از مراحل رسیدگی حضور نداشته باشند.  این قبیل اقدامات وکیل باعث می شود تا زمان کمتری برای انجام مراحل قانونی و اداری صرف شود، تسریع در این امور امکان اجرای طلاق توافقی را طبق قوانین سال 1401 را کوتاه تر خواهد نمود.

گروه تخصصی وکلای طلاق کلیه امورات و اقدامات مورد نیز برای طلاق توافقی را با استفاده از همکاری وکلای با تجربه در این زمینه برای شما انجام خواهد داد. اقدامات قانونی برگرفته از تجارب تخصصی وکلای گروه تخصصی وکلای طلاق نتیجه مورد نظرتان را در کوتاه ترین زمان ممکن فراهم می آورند.

در گروه تخصصی وکلای طلاق این امکان فراهم می باشد تا زوج یا زوجه بدون حضور در مراحل رسیدگی و سایر جلسات و اقدامات مورد نیاز، از اجرای طلاق توافقی طبق قوانین سال 1401 در کوتاهترین زمان ، بهره مند شوند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *