اگر زن و مردی در عقد دائم به جدایی و طلاق تمایل داشته باشند؛ می توانند با 1 از یکدیگر جدا شوند.
![طلاق توافقی و مهریه طلاق توافقی و مهریه](/images/New/836/1.png)
همان طور که از اسم طلاق توافقی پیداست، زن و شوهر باید نسبت به مسائل مادی و غیر مادی همچنین در مورد چگونگی این امر به تفاهم رسیده باشند؛ سپس دادگاه در مورد مهریه؛ جهزیه؛ حضانت فرزندان؛ نفقه و امکان چطور دریافت مهریه یا عدم آن حکم صادر خواهد کرد.
گرفتن مهریه در طلاق توافقی
اکثر مردم نسبت به 1 این نظر را دارند که 1 در طلاق توافقی الزامی می باشد و طلاق توافقی بدان معنا نیست که مهریه بخشیده می شود؛ بلکه هر تصمیمی که زوجین در مورد مهریه حین توافقات قبل از طلاق گرفته باشند؛ با گرفتن طلاق منافاتی نخواهد داشت. در واقع در طلاق توافقی ممکن است مهریه از طرف زن نسبت به مرد گرفته شود و یا اصلا اینطور نباشد؛ همچنین روش پرداخت آن به صورتی است که زوجین به توافق رسیده باشند؛ مثلا پرداخت تمام آن به صورت نقدی انجام شود و یا قسمتی از آن نقدی و قسمتی به صورت اقساط و یا حتی به صورت چک و سفته صورت گیرد.
رجوع به مهربه گرفته شده بعد از طلاق توافقی
از مواردی که در طلاق توافقی ممکن است بوجود آید؛ این است که زن مهریه ای را که گرفته، برگرداند. در واقع در طی مدت زمانی که زن در حال گرفتن طلاق خود است، به دلیل آن که طلاق توافقی یک (طلاق خلع) می باشد و از زیرمجموعه (طلاق بائن) به شمار می آید؛ طبق ماده 1146 قانون مدنی، زن به دلیل نفرت نسبت به شوهر خود، مالی را که مهریه اش می شود را به همسر خود بخشیده و از او جدا می شود. همچنین در طلاق های (بائن) این امکان وجود دارد که زن می تواند در طی گذراندن عده، مالی را که بخشیده است را دوباره از همسر خود طلب کند. البته اگر این کار صورت گیرد طلاق از حالت بائن به (رجعی) تبدیل می شود و این امکان را برای مرد فراهم میکند که در زمان عده دوباره به همسر خود رجوع کند.
رجوع مرد بعد از طلاق توافقی
![طلاق توافقی و مهریه طلاق توافقی و مهریه](/images/New/836/2.png)
اگر زوجه در هنگام ثبت طلاق توافقی ]باکره[ و یا یائسه باشد؛ طلاق قابل رجوع نیست؛ ولی اگر طلاق (رجعی) باشد در طی 3 ماه عده مرد می تواند به همسر خود رجوع کند و به حالت زوجیت برگردند؛ ولی اگر طلاق توافقی از نوع (خلعی) باشد یعنی زن چیزی از مهریه و یا غیر از آن از همسر خود نمی خواهد و آن را می بخشد. در اینصورت اگز زوجه یائسه یا دوشیزه نباشد؛ زن در طی مدت عده می تواند به آن چه که گرفته است رجوع کند و در دفترخانه ای که طلاق توافقی خود را ثبت کرده، تقاضای رجوع کند؛ که طلاق به ماهیت (رجعی) بودن است باز می گردد؛ در اینصورت مرد نیز می تواند به همسر خود رجوع کند و دوباره به حالت زن و شوهری برگردند. اما پس از تمام شدن مدت زمان عده، زوجه به هیچ عنوان به آنچه که بذل کرده نمی تواند رجوعی داشته باشد.
![طلاق توافقی و مهریه طلاق توافقی و مهریه](/images/New/836/3.png)
در صورت نیاز به کسب اطلاعات بیشتر در باب 1 یا گرفتن مشاوره از 1 می توانید با شماره های موجود در وب سایت تماس حاصل فرمایید.
برای ارتباط با 1 به صفحه فوق مراجعه نمایید.