شرایط تبدیل کسری پارکینگ به جریمه + وکیل

تبدیل کسری پارکینگ به جریمه

شروع عملیات ساختمانی با اخذ پروانه ساختمانی و پایان عملیات ساختمان به صدور پایان کار ختم می گردد. زمانی که تخلفات ساختمانی یک ملک حل‌ و فصل می گردد به این معناست که پرونده ی ملک به کمیسیون رفته و در مورد آن تصمیم‌گیری شده باشد یعنی در صورت لزوم تخریب، جریمه و عوارضش پرداخت شود و سپس پایان کار صادر می گردد. بعد از آن، صورت‌مجلس تفکیکی تنظیم می‌شود و سپس با رعایت مقررات مربوط به قانون ثبت، سند رسمی ملک قابل صدور خواهد بود.

ممکن است این سوال برای شما پیش آید که منظور از کسری پارکینگ چیست؟ و آیا می شود کسری پارکینگ را به جریمه نقدی تبدیل کرد؟ منظور از کسری پارکینگ یعنی این که مالک ساختمان در هنگام صدور پروانه به گونه ای نتواند پارکینگ مورد نیاز ملک مربوطه را تامین نماید و اما در چه شرایطی می توان کسری پارکینگ را به جریمه تبدیل کرد؟ در شرایطی که در ساختمان به هر دلیلی پارکینگ ساخته نشده باشد، هم چنین امکان اصلاح ملک برای ساخت پارکینگ وجود نداشته باشد، کمیسیون ماده ١٠٠ شهرداری، با توجه به موقعیت محلی ساختمان و شرایط دیگر، رای مبتنی بر اخذ جریمه صادر خواهد کرد.
و اما مبلغ جریمه، حداقل یک برابر و حداکثر دو برابر ارزش معاملاتی ساختمان برای هر متر مربع فضای از بین رفته ی پارکینگ می باشد.

مرجع رسیدگی به شرایط تبدیل کسری پارکینگ به جریمه کجاست؟

طبق ضوابط و مقررات طرح های جامع و تفصیلی، کلیۀ واحدهای مسکونی، اداری، تجاری و صنعتی می بایست پارکینگ داشته باشند؛ لذا به موجب تبصره 5 ماده 100 قانون شهرداری،احداث نکردن پارکینگ یا  قابل استفاده نبودن آن، از تخلفاتی است که در کمیسیون ماده 100 شهرداری رسیدگی می شود. صدور رأی تبدیل کسری پارکینگ به جریمه به شرایطی اختصاص دارد که اصلاح پارکینگ ممکن نباشد.

تبصره 5 ماده 100 قانون شهرداری

در مورد عدم احداث پارکینگ و یا غیرقابل استفاده بودن آن و عدم امکان اصلاح آن، کمیسیون می تواند با توجه به  موقعیت محلی و نوع استفاده از فضای پارکینگ، رأی به اخذ جریمه ای که حداقل یک برابر و حداکثر دو برابر ارزش معاملاتی ساختمان برای هر مترمربع فضای ازبین رفتۀ پارکینگ باشد، صادر نماید (مساحت هر پارکینگ با احتساب گردش ، 25 متر مربع می باشد.) شهرداری مکلف به اخذ جریمۀ تعیین شده و صدور برگ پایان ساختمان می باشد.

 روند اعتراض به رای کمیسیون ماده ۱۰۰ شهرداری

اگر به رأی صادره از کمیسیون ماده ۱۰۰ شهرداری اعتراض داشته باشیم چه باید بکنیم؟
لازم به ذکر است که کمیسیون ماده ۱۰۰ شهرداری، یک کمیسیون بدوی دارد و رأی صادره در کمیسیون بدوی آن ظرف ۱۰ روز از طرفین دعوا یعنی شهرداری، مالک یا ذی‌نفع ملک قابل‌ اعتراض است و سپس برای بررسی مجدد پرونده در کمیسیون تجدیدنظر ماده ۱۰۰ رسیدگی خواهد شد. رأی قطعی کمیسیون ماده ۱۰۰ نیز ظرف ۳ ماه از تاریخ ابلاغ، قابل‌اعتراض در دیوان عدالت اداری خواهد بود فلذا اگر مالک اعتراضی به  رأی تجدیدنظر ماده ۱۰۰ داشته باشد باید به‌صورت مستدل دادخواست خود را به دیوان عدالت اداری  ارائه بدهد تا موضوع رسیدگی شود. در صورتی ‌که اعتراض شاکی وارد تشخیص داده شود رأی کمیسیون ماده ۱۰۰ نقض و برای رسیدگی مجدد به کمیسیون اعاده می‌شود اما در صورتی‌که اعتراض وارد نشود، شکایت شاکی رد می‌شود و رأی کمیسیون لازم‌الاجرا خواهد بود.

وکیل تبدیل کسری پارکینگ به جریمه

همانطور که مستحضر هستید پیگیری مراحل تبدیل کسری پارکینگ به جریمه نیاز به دانش و تجربه حقوقی دارد و مردم عوام با توجه به دانش و تجربه کمی که در این زمینه دارند نمی توانند به خوبی از پس این امر برآیند. وکیل تبدیل کسری پارکینگ به جریمه با توجه به تجربه و دانشی که دارد می تواند بهترین دادخواست را تنظیم کند و بهترین دفاع را در دادگاه داشته باشد.

برای آگاهی بیشتر و اخذ مشاوره با وکیل مربوطه با شماره های داخل سایت تماس بگیرید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *