در این مطلب به موضوع سامانه دیوان عدالت اداری اشاره شده است. شما می توانید در صورت نیاز به مشاوره حقوقی رایگان از طریق راههای ارتباطی با ما در تماس باشید.
سامانه دیوان عدالت اداری
همه چیز درباره سامانه دیوان عدالت اداری
دیوان عدالت اداری به موجب اصل 173 قانون اساسی، به منظور رسیدگی به شکایات، دادخواهیها و اعتراضات مردم نسبت به مأموران یا واحدها یا آییننامههای دولتی و احقاق حقوق آنها، تاسیس شده است. جهت ثبت دادخواست در دیوان عدالت اداری سامانه ای به اسم سامانه ساجد با آدرس اینترنتی sajed.divan-edalat.ir ایجاد شده است. این سامانه با هدف افزایش شفافیت قضایی و دسترسی راحت به خدمات دیوان در دسترس کاربران می باشد.
افرادی که از ادارات دولتی و سازمان ها شکایت دارند باید ابتدا وارد سامانه ساجد شوند و از بخش دادخواست بدوی دادخواست خود را ثبت کنند. اشخاصی هم که قبلا دادخواست بدوی در دیوان عدالت اداری مطرح کرده اند و برای آنها دادنامه صادر شده است به مدت بیست روز بعد از ابلاغ دادنامه فرصت دارند تا از بخش ثبت دادخواست تجدیدنظر از سامانه نسبت به دادنامه اعتراض خود را ثبت کنند.
سامانه دیوان عدالت اداری
پیگیری پرونده در سامانه دیوان عدالت اداری
افرادی که در سامانه و در دیوان عدالت اداری پرونده ثبت کرده اند از بخش مشاهده و پیگیری پرونده برای آنها این امکان فراهم شده است تا از آخرین وضعیت پرونده خود اطلاع پیدا کنند و اقدامات لازم را انجام دهند. همچنین اگر می خواهید نامه ای برای دیوان ارسال کنید یا لایحه ای به پرونده خود اضافه کنید می توانید از بخش ارسال لوایح و نامه ها در سامانه ساجد اقدام کرد.
برخی اوقات سازمان ها اقدام به تصویب بخشنامه یا مصوبه ای می کنند که خلاف قانون، شرع یا حوزه اختیارات آن سازمان است در این صورت هر فردی حتی اگر ذینفع هم نباشد میتواند نسبت به ابطال آن مصوبه اقدام کند. برای این کار باید از بخش ثبت درخواست ابطال مصوبه استفاده کرد.
سامانه دیوان عدالت اداری
اگر رای که برای فردی صادر می شود با رای در شعبه دیگری در دیوان عدالت اداری متعارض است این امکان فراهم شده است از طریق ثبت درخواست رسیدگی به تعارض آراء شعب درخواست ثبت شود.
اگر یک رای در دیوان صادر شده است و شما شاکی یا طرف شکایت پرونده نیستید اما به آن رای اعتراض دارید می توانید از گزینه ثبت دادخواست اعتراض ثالث اقدام کنید.
لازم ب ذکر است شما می توانید از طریق 1 با بهترین 1 موسسه حقوقی تهران وکیل در ارتباط باشید و این موسسه آماده پاسخگویی به سوالات حقوقی شما عزیزان می باشد.
سامانه دیوان عدالت اداری
نحوه ثبت دادخواست در سامانه دیوان عدالت اداری
کاربران سامانه ساجد می توانند برای ثبت دادخواست بدوی خود ابتدا با استفاده از نام کاربری و رمز عبور وارد سامانه شوند البته باید قبلا در سامانه ثنا ثبت نام کرده باشند. در بخش ثبت دادخواست باید طرف شکایت انتخاب و اضافه شود در مرحله بعدی موضوع و شرح خواسته درج خواهد شد. در بخش بعدی باید تصویر مستندات و ضمائم دادخواست بارگزاری شود.
بعد از بارگذاری مدارک به مرحله بعد خواهیم رفت در این مرحله اطلاعات وارد شده نمایش داده می شود در صورت درست بودن اطلاعات آن را تایید و به مرحله بعدی خواهیم رفت. در این قسمت هزینه دادرسی نمایش داده می شود از طریق درگاه پرداخت آن را واریز می کنیم و دادخواست به ثبت میرسد با مراجعه به بخش مشاهده می توانید محتویات پرونده و روند آن را مشاهده کنید.
سامانه دیوان عدالت اداری
برخی از امکانات سایت سامانه دیوان عدالت اداری
در قسمتی از سامانه میتوانید طرف شکایت های قابل طرح در دیوان عدالت اداری را با شناسه ملی مشاهده کنید اسامی این سازمان ها و ادارات دسته بندی شده است که در قسمت جستجو نیز می توانید اداره یا سازمان مورد نظر را جستجو کنید.
در بخش دیگری از سایت سامانه دیوان عدالت اداری که آیکن ذره بین شکلی دارد می توانید آراء هیات عمومی و هیات های تخصصی را جستجو کنید و تمام آرای که رای به عدم ابطال مصوبه، رای به ابطال مصوبه و رای وحدت رویه باشد را مشاهده کنید.
سامانه دیوان عدالت اداری
ذکر این نکته الزامی است تا زمانی که هزینه دادرسی پرداخت نشده است می توانید دادخواست خود را ویرایش کنید اما اگر هزینه دادرسی پرداخت شود دیگر امکان ویرایش دادخواست امکان پذیر نخواهد بود. اگر پرونده دارای نقص باشد برونده دوباره به شما ارجاع داده خواهد شد و شما می توانید آن را ویرایش کنید. راه دیگری که وجود دارد زمانی که پرونده شما به شعبه ارسال شده از طریق بخش ارسال لایحه درخواست ویرایش پرونده را ثبت کنید در صورتی که پذیرش شود می توانید دادخواست را ویرایش کنید.