رسیدگی به دعاوی کارگر و کارفرما در دیوان عدالت اداری

رسیدگی به دعاوی کارگر و کارفرما در دیوان عدالت اداری •

در این مطلب به موضوع رسیدگی به دعاوی کارگر و کارفرما در دیوان عدالت اداری اشاره شده است. شما می توانید در صورت نیاز به مشاوره حقوقی رایگان از طریق راههای ارتباطی با ما در تماس باشید 

 

 رسیدگی به دعاوی کارگر و کارفرما در دیوان عدالت اداریرسیدگی به دعاوی کارگر و کارفرما در دیوان عدالت اداری

رسیدگی به دعاوی کارگر و کارفرما در دیوان عدالت اداری به چه صورت است

رسیدگی در دیوان عدالت اداری روند ثابتی دارد که طبق قانون دیوان عدالت اداری می توان به بررسی آن پرداخت. در ادامه بررسی شیوه تقدیم دادخواست، طرفین دعوای کارگری و کارفرمایی و روند رسیدگی خواهیم پرداخت.

گفتار اول: تقدیم دادخواست

فرم دادخواست باید شامل مشخصات شاکی، در صورت دارا بودن وکیل دادگستری مشخصات وکیل و ارائه وکالت نامه، مشخصات طرف شکایت، شرح شکایت و همچنین امضای دادخواست باشد.

دادخواست و کلیه مدارک و ضمائم پیوستی باید به تعداد طرف شکایت به علاوه یک نسخه باشد.

طبق ماده ۲۳ قانون دیوان عدالت اداری، پس از تنظیم دادخواست و ضمائم میبایست به وسیله پست سفارشی به دبیرخانه دیوان یا دفاتر اداری آن مستقر در استانها تحویل و یا به پست الکترونیکی به دیوان ارسال شود. تاریخ ثبت دادخواست در دبیرخانه و یا ارسال از طریق پست الکترونیکی و یا تسلیم آن به پست سفارشی، تاریخ تقدیم دادخواست محسوب خواهد شد.

رسیدگی به دعاوی کارگر و کارفرما در دیوان عدالت اداریرسیدگی به دعاوی کارگر و کارفرما در دیوان عدالت اداری

برای شکایت از آرای هیئت های حل اختلاف اداره کار باید آراء هیئت های تشخیص و حل اختلاف به دادخواست ضمیمه شود. در صورتی که آراء هیئت های تشخیص و حل اختلاف علیه شرکت، کارگاه تولیدی یا کسبه صادر شده باشد، ارائه روزنامه رسمی منضم به آخرین تغییرات برای شرکت ها، پروانه اشتغال با تولیدی معتبر برای کارگاه ها و پروانه کسب معتبر برای کسبه الزامی است.

در صورتی که رأی هیئت تشخیص به علت عدم اعتراض قطعی شده باشد ارائه گواهی قطعیت رأی مذکور الزامی است.

طرفین دعوای شکایت از آرای مراجع اداره کار در دیوان عدالت

طرفین دعوای تجدیدنظر هم می تواند کارگری باشد که از شعبه بدوی دیوان متضرر است و هم می تواند کارفرمایی باشد که محکوم علیه این دعوی می باشد.

رسیدگی به دعاوی کارگر و کارفرما در دیوان عدالت اداریرسیدگی به دعاوی کارگر و کارفرما در دیوان عدالت اداری

گفتار سوم: روند رسیدگی

مستندا به بند ۲ ماده ۱۱ قانون دیوان عدالت اداری حاکمیت رسیدگی دیوان به اعتراضات و شکایت از آراء و تصمیمات قطعی مراجع حل اختلاف قانون کار منحصرا از حيث نقض قوانین و مقررات یا مخالفت با آنها( رسیدگی شکلی) بوده و رسیدگی ماهوی به شکایات کارگران و کارفرمایان از حوزه صلاحیت دیوان خارج می باشد. بدیهی است در موردی که ایراد دیوان در ماهیت است به لحاظ رعایت حکم ماده ۲۱ قانون دیوان، ضمن اجرای رأی صادره از سوی دیوان و طرح مجدد پرونده در هیئت حل اختلاف، هیئت مزبور تکلیفی در تبعیت از نظر دیوان در مورد ماهیت دعوی نداشته و مکلف است با رعایت کلیه مقررات و با حفظ استقلال رأی خود، مبادرت به رسیدگی و اتخاذ تصمیم مقتضی نماید مگر در مورد آراء اصدار یافته از ناحیه هیئت عمومی دیوان عدالت اداری که در این حالت رأی مزبور برای کلیه مراجع مربوط در موارد مشابه لازم الاتباع می باشد.

اگر به دنبال شماره تماس بهترین 1 و 1 می گردید می توانید با گروه تهران وکیل تماس گرفته ابتدا از مشاوره رایگان و تلفنی با مشاورین این مجموعه داشته باشید و در صورتی که بخواهید می توانید با تعیین وقت حضور پیدا کرده و با وکلای حقوقی و کیفری این مجموعه که متخصص در این زمینه می باشند مشاوره داشته باشید. همچنین برای مشاوره حقوقی درباره 1 می توانید با موسسه تهران وکیل در ارتباط باشید.

رسیدگی به دعاوی کارگر و کارفرما در دیوان عدالت اداریرسیدگی به دعاوی کارگر و کارفرما در دیوان عدالت اداری

ماده ۲۳ آیین دادرسی دیوان عدالت اداری شعبه دیوان 

منطبق با ماده ۲۳ آیین دادرسی دیوان عدالت اداری شعبه دیوان می تواند در صورتی که مقتضی بداند هر یک از طرفین شکایت را برای رسیدگی و اخذ توضیح دعوت نماید و همچنین شعبه دیوان در صورت لزوم می تواند پرونده ها و سوابق و اسنادی را که در واحدهای دولتی و مؤسسات وابسته و شهرداریهاست مطالبه کرده و ملاحظه و مطالعه  نماید واحدی که پرونده یا سند نزد اوست مکلف است در مدت مقرر پرونده یا سوابق یا سند مورد مطالبه را ارسال نماید مگر اینکه ارسال با ابراز پرونده یا سند منافی با مصالح سیاسی کشور یا انتظامات عمومی باشد که در این صورت باید پاسخ لازم یا توضیح کافی به شعبه دیوان بدهد و چنانچه شعبه دیوان با لحاظ توضیح مزبور ارسال و یا ابراز سند یا پرونده را لازم دانست اسناد با پرونده مورد مطالبه را ارائه نماید و الا کسی که مسئولیت عدم ارسال ابراز سند یا پرونده متوجه او است به حکم شعبه دیوان به انفصال موقت از خدمات دولتی و نهادهای انقلابی تا یک سال محکوم می شود.

رسیدگی به دعاوی کارگر و کارفرما در دیوان عدالت اداریرسیدگی به دعاوی کارگر و کارفرما در دیوان عدالت اداری

همین مجازات مقرر است برای موردی که شعبه دیوان احتیاج به اخذ توضیح از نماینده واحدهای مذکور در بند «الف» ماده ۱۱ قانون دیوان دارد و مسئول مربوط از تعیین نماینده خودداری کند یا نماینده تعیین شده از حضور در دیوان و اداء توضيحات مورد نیاز استنکاف نماید.

پس از آن شعبه بدوی دیوان می تواند با بررسی پرونده رسیدگی کرده و رأی را نقض یا ابراهم کند. در دورت نقض پرونده را به شعبه هم عرض هیئت های حل اختلاف و تشخیص برمی گرداند.

رسیدگی به دعاوی کارگر و کارفرما در دیوان عدالت اداریرسیدگی به دعاوی کارگر و کارفرما در دیوان عدالت اداری

در مواردی که پرونده ای بر اساس رأی صادره از یکی از شعب دیوان عدالت اداری وی بایستی در هیئت حل اختلاف هم عرض مجددا مورد رسیدگی قرار گیرد اصولا طرح پرونده می باید در هیئت حل اختلاف هم عرض در همان اداره کل کار و امور اجتماعی که پرونده قبلا در آن مورد رسیدگی قرار گرفته، صورت گیرد مگر اینکه در محدوده اداره كل مزبور، هیئت حل اختلاف دیگری موجود نباشد که در این صورت پرونده می تواند در هیئت حل اختلاف اداره کل دیگری (ترجیحا اداره کل کار مجاور)مورد رسیدگی قرار گیرد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *