دستور موقت فوری دیوان

دستور موقت دیوان

بر طبق ماده ۳۴ قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت اداری ، اگر شاکی ضمن طرح شکایت و یا حتی پس از طرح شکایت خود ، مدعی این امر شود که : اجرا نمودن تصمیمات ، اقدامات ، یا آراء قطعی ، و یا حتی خودداری نمودن از انجام وظیفه اشخاص و مراجع مذکور در ماده ۱۰ قانون فوق الذکر ، منجر به ورود خسارتی شده است  می تواند ، صدور دستور موقت را تقاضا نماید .

دستور موقت دیوان

وکیل دستور موقت فوری دیوان

یکی از اساسی ترین نکاتی که وکیل دستور موقت فوری دیوان ، می تواند در این خصوص ذکر کند ، این امر است که : شاکی باید بعد از طرح شکایت و تا پیش از ختم رسیدگی ، درخواست خود را در خصوص صدور دستور موقت فوری دیوان ، به دیوان عدالت اداری تقدیم کند . البته باید توجه داشت که ، این درخواست نیازمند پرداخت هزینه ای نمی باشد .

شعبه رسیدگی کننده ، ضمن بررسی موضوع و همچنین ضرورت آن ، اقدام به صدور دستور موقت فوری مبنی بر اجرای دستورات ، و یا حتی توقف اقدامات ، می نماید. در واقع در خصوص دستور موقت فوری دیوان، باید افزود که : دیوان عدالت اداری ، بر خلاف دیگر مراجع قضائی ، دارای شعب محدودی می باشد. به همین خاطر روند رسیدگی در دیوان ، زمان بر و طولانی است. دستور موقت فوری دیوان ، به علت جلوگیری نمودن از معسر شدن اشخاص و ورود خسارت های غیر قابل جبران ، در نظر گرفته شده است .

به همین سبب ، پیشنهاد می شود که : اشخاص پیش از هر اقدامی ، با وکیلی متخصص و تضمینی در این زمینه ، مشورت نمایند تا با اتکا بر دانش و تجربه او ، روند پرونده در کوتاه ترین زمان ممکن و به بهترین شکل ، طی گردد .

انواع دستور موقت دیوان

به سبب آن که شخص شاکی ، متحمل ضرری در جریان پرونده نشود ، می تواند از دستور موقت فوری دیوان ، بهره مند گردد . دستور موقت فوری دیوان ، به سه نوع تقسیم می شود :

۱ / توقیف مال ،

۲ / منع از انجام  یک عمل و یا چندین عمل ،

۳ / اجبار به انجام یک عمل و یا چندین عمل .

در واقع ، می توان این طور گفت که : برای این که شخص در گرفتن دستور موقت فوری دیوان ، موفق باشد لازم است که ، به چندین نکته دقت کند :

۱ / دستور موقت ، قاطع دعوی نیست و این دستور به تنهایی ، نمی تواند دلیلی بر حقانیت شخص شاکی باشد ( چرا که در برخی مواقع ، با وجود صدور دستور موقت ، حکم بر عدم حقانیت شخص شاکی صادر می‌ گردد ) . البته باید اشاره کرد که : مدارک و دلایل شاکی در هنگام درخواست و دادخواست دستور موقت ، می تواند نشان از حقانیت او داشته باشد . بنابراین ، اگر حکم به نفع شخص شاکی صادر گردد ، دستور موقت دائمی می شود و از انجام عمل یا اعمال غیر قانونی سازمان یا اداره ، در دیوان ، به صورت دائم جلوگیری می شود ‌.

۲ / دستور موقت فوری دیوان ، هیچ تاثیری در وضعیت و ماهیت دعوا ندارد و فقط با عنایت بر ضرورت امر ، و همچنین جلوگیری از ضرر و زیان به شخص شاکی ، با تایید رییس دیوان صادر می شود . بنابراین دستور موقت فوری دیوان ، مربوط به زمان خاصی است و هر زمان که دیوان صلاح بداند ، می تواند آن را لغو کند .

۳ / دستور موقت فوری دیوان ، نشان از فوریت و ضرورت امری دارد که بر طبق درخواست شخص شاکی بوده ، که بر طبق مدارک و دلایل شاکی ، در آن خصوص تصمیم گیری می شود و در نهایت ، قاضی در آن امر تصمیم می گیرد .

۴ / در نهایت باید افزود که : دستور موقت فوری دیوان ، غیر قابل اعتراض و تجدیدنظر می باشد ‌.

مشاوره با وکیل تضمینی دیوان

وکیل متخصص دیوان عدالت اداری ، وکیلی با تجربه و زبده می باشد که سال ها در این زمینه فعالیت نموده و پرونده های بسیاری را با موفقیت ، به سرانجام رسانده است . دستور موقت فوری دیوان ، یکی از پیچیده ترین و حساس ترین اموری است که شخص با مشورت با وکیل تضمینی دیوان و سپردن ۰ تا ۱۰۰ روند پرونده خود به او ، می تواند از ورود هر گونه ضرر و خسارتی ناشی از اشتباه در نوشتن دادخواست ، درخواست دستور موقت و … جلوگیری نماید .

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *