در این مطلب به موضوع دستور موقت در دیوان عدالت اداری+ نمونه درخواست اشاره شده است. شما می توانید در صورت نیاز به مشاوره حقوقی رایگان از طریق راههای ارتباطی با ما در تماس باشید.
{index
دستور موقت در دیوان عدالت اداری برای جلوگیری از ورود ضرر به شاکی در مواد 34 الی 40 و همچنین ماده 73 دیوان عدالت اداری در نظر گرفته شده است. برخی اوقات عملی ممکن است در صورتی که اجرا شود ضرر جبران ناپذیری را به شاکی وارد کند بر همین اساس شاکی تقاضای دستور موقت در دیوان عدالت اداری را مطرح می کند.
فردی می تواند تقاضای دستور موقت در دیوان عدالت اداری داشته باشد که دادخواست دعوای اصلی را تقدیم دیوان نموده باشد. شاکی به هیچ وجه نمی تواند قبل از طرح دعوای اصلی تقاضای دستور موقت را داشته باشد. قاضی اگر تشخیص دهد عملی که قرار است انجام شود ضرری به شاکی نمی رساند تقاضای دستور موقت را رد خواهد کرد معمولا دستور موقت ها در اولویت قرار می گیرد و در سریعترین زمان ممکن دستور داده خواهد شد.
- در صورتی که در شمال تهران، غرب تهران، شرق تهران یا کرج هستید و به 1 نیاز دارید، می توانید از طریق راه های ارتباطی موجود با ما تماس حاصل فرمایید؛ همچنین، در صورتی که در سایر نقاط ایران هستید می توانید با تماس با این موسسه از 1 آگاه شوید.
الزام اجرای دستور موقت توسط ادارات
بر اساس قانون تمامی ادارات، سازمان ها، هیئت ها و طرف شکایت ملزم به اجرای دستور موقت در دیوان عدالت اداری هستند. بعد از اینکه دستور موقت ابلاغ شد اگر دستگاه متولی از اجرای آن خودداری کند مسئول مربوطه به 6 الی یک سال انفصال از خدمت و جبران خسارت وارده محکوم می شود.
شعبه صادر کننده دستور موقت وظیفه رسیدگی به خودداری از اجرای دستور موقت را خواهد داشت و باید آن را پیگیری کند. شعبه بعد از احراز استنکاف آن را به رئیس دیوان عدالت اداری یا معاون قضایی گزارش خواهد داد و پرونده ای در این خصوص را تشکیل خواهد داد. موسسه حقوقی تهران 1 و تخصص چند ساله در حوزه دیوان عدالت اداری به آسانی شما را در گرفتن دستور موقت و پیگیری پرونده های حقوقی همراهی خواهد کرد.
نمونه درخواست دستور موقت
شاکی می تواند در تقاضای دستور موقت خود را در سامانه دیوان عدالت اداری ثبت نماید. نمونه درخواست تقاضای دستور موقت به شرح زیر است.
ریاست محترم شعبه ……….. دیوان عدالت اداری
با سلام؛ احتراما به استحضار می رساند با توجه به اینکه تجدید نظر کمیسیون ماده 100 قانون شهرداری ……….. حکم تخریب ساختمان اینجانب را صادر کرده است و شکایت این موضوع در پرونده مطروحه کلاسه ………….. در آن شعبه در جریان است اگر حکم مربوطه اجرا شود خسارات جبران ناپذیری به اینجانب وارد خواهد شد. جهت جلوگیری از اجرای حکم کمیسیون ماده 100 تا زمان صدور حکم توسط دیوان عدالت اداری تقاضای صدور دستور موقت را دارم.
نمونه رای صدور دستور موقت
بعد از اینکه تقاضای درخواست دستور موقت توسط شعبه بررسی شد حکمی مبنی بر رد یا صدور دستور موقت صادر خواهد شد. نمونه قرار شعبه در صدور رای بعد از درج گردش کار به شرح زیر است.
قرار شعبه
در ارتباط با درخواست شاکی و بررسی خواسته وی نظر به اینکه اجرای رای موصوف موجب خسارت به شاکی خواهد شد صدور دستور موقت ضروری است لذا به تجویز مواد 34 و 35 آیین دادرسی دیوان عدالت اداری دستور موقت بر توقف عملیات اجرایی موضوع رای معترض عنه تا تعیین تکلیف قطعی شکایت صادر و اعلام می گردد.
نکاتی که باید در مورد دستور موقت بدانیم
- درخواست دستور موقت ممکن است در شعبه رسیدگی کننده پرونده رد یا تایید شود اما این موضوع تاثیری در اصل شکایت نخواهد داشت اما صدور دستور موقت برای شاکی برخی اوقات با اهمیت است.
- برای اینکه از خسارات احتمالی پیشگیری شود به درخواست های دستور موقت خارج از نوبت رسیدگی خواهد شد.
- اگر درخواست دستور موقت رد شود تنها به شاکی ابلاغ میشود اما اگر تایید شود به طرفین پرونده ابلاغ خواهد شد البته هر زمانی که شعبه صادر کننده دستور موقت دلیل بر عدم ضرورت صدور دستور موقت پیدا کند می تواند دستور موقت صادر شده را لغو کند.
- دستور موقت غیر قابل اعتراض است و اگر تقاضای دستور موقت تائید یا رد شود قطعی است و در آیین دادرسی دیوان عدالت اداری به اعتراض نسبت به دستور موقت اشاره ای نشده است.