عقد وکالت : یکی از عقودی که امروز فی ما بین افراد جامعه منعقد می شود کابردی فراوان بین مردم دارد عقد وکالت است .
مطابق ماده 656 ق . م وکالت عقدی است که …………… به موجب آن یکی از طرفین طرف دیگر را برای انجام امری نایب خود می نماید . به عبارت عامیانه شخصی ، دیگری را نماینده خود می نماید تا اقدام به انجام اموری نماید که این امور مکلف است ماهیت حقوقی یا مادی داشته باشد بر فرض مثال موکل به شخصی وکالت می دهد تا وکیل اقدام به خرید یا فروش خودرویی نماید .
مطابق ماده 663 ق . م وکیل نمی تواند عملی را که از حدود وکالت او خارج است انجام دهد به این نحوه که اگر وکالت وکیل برای فروش خودرو ی پراید موکل است اقدام به فروش خودروی پژوی موکل نماید عمل حقوقی انجام شده فروش مال غیر محسوب می شود .
بحث مهمی که در باره مسئولیت وکیل وجود دارد این است که طبق ماده 667 ق . م وکیل باید در تصرفات و اقدامات خود ، مصلحت موکل را مراعات نماید و از آنچه که موکل بالصرام به او اختیار داده یا بر حسب قرائن و عرف و عادت داخل اختیار اوست تجاوز نکند .
همچنین وفق ماده 666 ق . م هرگاه از تقصیر وکیل خسارتی به موکل متوجه شود که عرفا وکیل ، مسبب آن محسوب می گردد و مسئول است .
حال اگر بطور مثال فردی خودروی خود را به شخصی سپرده تا آن را بفروشد اما وکیل عمدا خودروی موکل را تلف نماید ممکن است بحث خیانت در امانت مطرح شود یا اینکه طی وکالتنامه اختیار استفاده از خودرو نداشته اما در جهت شخصی اقدام به استفاده شخصی نماید در اینجا وکیل مسئولیت کیفری داشته و ممکن است به 1 در محکوم شود .
برای دریافت 1 توسط 1 به صفحه فوق مراجعه نمایید یا با کارشناسان 1 ما در ارتباط باشید.