در این مطلب به موضوع حضانت فرزند پسر بعد از طلاق اشاره شده است. شما می توانید در صورت نیاز به مشاوره حقوقی رایگان از طریق راههای ارتباطی با موسسه حقوقی تهران وکیل در تماس باشید .
حضانت فرزند پسر بعد از طلاق
یکی از نگرانیهای مهمی که بعد از طلاق برای والدین به وجود میآید، مسئله حضانت فرزندان میباشد. البته ما در این مطلب فقط به بررسی حضانت فرزند پسر میپردازیم. زمانی که والدین تصمیم به طلاق میگیرند، معمولا با سوالهای زیر مواجه میشوند:
حضانت فرزند پسر تا چه سنی با مادر است؟
آیا خود فرزند حق انتخاب یکی از والدین را دارد؟
مخارج زندگی فرزند بعد از طلاق به عهده چه کسی خواهد بود؟
آیا ازدواج تاثیری در حضانت فرزندان دارد؟
در چه شرایطی حضانت فرزندان از والدین سلب میشود؟
حضانت فرزند پسر بعد از طلاق
بدیهی است که هر کدام از والدین تمایل دارند فرزندان را نزد خودشان نگه داشته و حضانت آنها را به عهده بگیرند، اما قانون به تنها چیزی که اهمیت میدهد خیر و صلاح فرزندان است. به همین دلیل قوانین خاصی برای حضانت فرزندان وضع شده است که در ادامه به بررسی آنها خواهیم پرداخت؛ همراه ما باشید.
حضانت فرزند پسر تا 7 سالگی
تمام کودکان از بدو تولد تا 7 سالگی به مهر و محبت مادر نیاز دارند. از طرفی دیگر، این دوره از زندگی فرزندان مهمترین دوره در شکل گیری شخصیت آنها بوده و تاثیر زیادی روی تربیت و سلامت روانی آنها در آینده خواهد داشت. به همین دلیل حضانت فرزندان (چه دختر و چه پسر) تا سن 7 سالگی با مادرشان خواهد بود.
حضانت فرزند پسر بعد از طلاق
در گذشته افراد عقیده داشتند که نیازی نیست حضانت فرزند پسر تا 7 سالگی با مادرش باشد و فقط فرزند دختر را تا این سن به مادر میسپاردند. اما امروزه نیاز جسمی و روحی کودکان از بدو تولد تا 7 سالگی به مادرشان غیرقابل انکار است و قانون حضانت آنها را در این سنین به مادر میسپارد.
حضانت فرزند پسر از 7 تا 15 سالگی
حضانت فرزند پسر بعد از 7 سالگی تا 15 سالگی از مادر گرفته شده و به پدر داده خواهد شد. البته درصورتی که پدر موافقت کند، فرزند میتواند تا 15 سالگی هم نزد مادرش بماند. البته بعد از انتقال حضانت به پدر هم مادر همچنان حق ملاقات فرزندش را خواهد داشت.
باید توجه داشته باشید که در هر صورت، حتی اگر حضانت فرزندان با مادر باشد هم نفقه آنها به عهده پدرشان خواهد بود.
حضانت فرزند پسر بعد از طلاق
حضانت فرزند پسر بعد از 15 سالگی
زمانی که پسر به سن 15 سالگی که همان سن بلوغ میباشد برسد، اصطلاحا از سن حضانت خارج شده و میتواند با میل و اختیار خود نزد هرکدام از والدین زندگی کند. درواقع بعد از سن 15 سالگی، حضانت فرزند پسر به اقدامات قانونی ندارد و خود او باید تصمیم گیری کند که نزد کدامیک از والدین بماند.
نکته: از سن 15 سالگی که پسر از سن حضانت خارج میشود، تا سن 18 سالگی نفقه پسر همچنان با پدرش خواهد بود.
حضانت فرزند پسر بعد از طلاق
شرایط سلب حضانت فرزند پسر از والدین
همانطور که گفتیم، حضانت فرزند پسر تا سن 7 سالگی با مادر خواهد بود. اما اگر مادر در زمانی که حضانت فرزندش را به عهده دارد تصمیم به ازدواج بگیرد، حضانت از او سلب شده و به پدر داده میشود.
همچنین اگر هرکدام از والدین در مدت زمانی که حضانت فرزند را به عهده دارند رفتارهای ناشایستی مثل اعتیاد به مواد مخدر از خود نشان دهند و به سلامت جسم و روان فرزند آسیب وارد کنند، دادگاه حضانت را از آنان سلب کرده و به طرف مقابل میدهد.
لزوم مراجعه به وکیل برای دادخواست حضانت فرزند
موضوع حضانت فرزندان یکی از موضوعات پیچیده و چالش برانگیز است. به همین دلیل بهتر است برای حفظ سلامت روانی خود و فرزندتان و همچنین جلوگیری از تنش و استرس رفت و آمد در دادگاه، تمام کارهای مربوط به 1 و حضانت را به یک وکیل حرفه ای بسپارید.
حضانت فرزند پسر بعد از طلاق
وکلای خانواده ما در موسسه حقوقی تهران وکیل از تخصص و تجربه فراوانی در این زمینه برخوردار میباشند و آماده اند که به تمام سوالات شما پاسخ دهند.
برای ارتباط با 1 به صفحه فوق مراجعه نمایید.