در این مطلب به موضوع جریمه کمیسیون ماده 100 بر تراکم اضافه اشاره شده است. شما می توانید در صورت نیاز به مشاوره حقوقی رایگان از طریق راههای ارتباطی با ما در تماس باشید.
جریمه کمیسیون ماده 100 بر تراکم اضافه
شهرداری ها برای اداره امور شهری و زیبا سازی ان دارای قوانین متفاوتی می باشند و برای تامین هزینه های مربوط به امور شهری نیاز به منابع مالی دارد .براساس قوانین شهرداری افراد باید برای امور مختلفی منجمله پاکسازی شهری ، احداث ساختمان و غیره اقدام به پرداخت مالیات نمایند .
در بسیاری از موارد در شهرها و به خصوص در حاشه های شهر که افراد آن کم بضاعت بوده و باقوانین آشنایی چندانی ندارند معمولا اقدام به بنای ساختمان در مناطق مختلفی می کنند که خارج از مناطق شهری می باشد . علاوه بر این مورد اکثرا این ساختمانها فاقد شرایط استاندارد بوده و اکثرا دارای کاستی های فراوانی از نظر قوانین می باشند.
در این نوشتار سعی در بررسی کمیسیون ماده 100 و جریمه این کمیسیون در خصوص تراکم اضافه خواهیم پرداخت .
قبل از هرگونه بحثی در این نوشتار می خواهیم به بررسی مفهوم تراکم اضافه بپردازیم.به طور کلی منظور از تراکم اضافه این است که فردی بعد از گرفتن پروانه ساختمانی با مقداری بیشتر را مورد ساخت و ساز قرار دهد.
مطابق قوانین شهرداریها هیچ فردی حق ندارد بیشتر از میزان معین شده در پروانه ساختمانی در محوطه زمین یا منزل خود ساخت و ساز نماید ، در غیر این صورت مشمول جریمه یا تخریب خواهد شد.
کمیسیون ماده 100 شهرداری :
کمیسیون ماده 100 شهرداری یک مرجع برای رسیدگی به تخلفات امور ساختمان سازی و اصول استاندارد و ایمنی می باشد .اگر فردی هر هنگام ساخت منزل مسکونی یا اداری یا تجاری مرتکب تخلفی گردد مشمول ماده 100 شهرداری شده در این مرجع به ان رسیدگی خواهد شد.:
تخلفا مشمول ماده 100 شهرداری :
1- احداث هرگونه بنا به صورت غیر استاندارد و یا ایجاد تراکم اضافه بیشتر از پروانه
2- عدم ساخت پارکینگ در هنگام ساخت و ساز و یا احداث ان به صورت غیر قابل استفاده
3- امدن ساخت و ساز به معابر عمومی مانند کوچه و خیابان
4- عدم رعایت استانداردهای ایمینی و ساختمان سازی
5- تغییر غیر مجاز کاربری
6- وجود تخلفات مهندس ناظر در پیگیری کار
نحوه رسیدگی در کمیسیون ماده 100 :
کمیسیون ماده 100 مرکب از نماینده های دادگستری ، شورای شهر ، فرمانداری ، شهرداری می باشد.
جلسه کمیسیون بعد از اخد لایحه دفاعیه از شخص مورد نظر شروع می شود. در این جلسه فرد حق حض.ر ندارد و تنها درمواردی که اخذ توضیح لازم باشد فرد حق حضور را پیدا می کند.
رای کمیسیون مورد نظر از زمان صدور و ابلاغ به مدت ده روز قابل اعتراض می باشد و در غیر این صورت قطعی می شود .
در صورت قطعی شدن رای صادره در کمیسیون ماده 100 شهرداری دیگر در این کمیسیون قابل اعتراض نبوده و لذا مرجع اعتراض به رای صادره دیوان عدالت اداری می باشد.
در این مرجع فرد با طرح شکایت علیه کمیسیون ماده 100 شهرداری در خصوص رای صادره انها اقدام می نماید .
برای این امر فرد ابتدا می تواند با طرح و پرنمودن دادخواست دیوان عدالت اداری مطابق قوانین مربوطه و بر روی فرمهای خاص ان را در سامانه دیوان عدالت اداری ثبت نماید .
در صروت رفع نقض توسط شاکی در دیوان پرونده مطابق شرایط عادی به نزد قاضی یکی از شعبات بدوی ارسال و بعد از بررسی پرونده تحت رسیدگی قرار می گیرد.
بعد از رسیدگی به پرونده در صورت وجود دلائل و مدارک قابل اتکا رای به نفع شخص صادر می شود و در غیر این صورت رای مورد نظر قابل تجدید نظر می باشد.
در صورت اعتراض شخص یا شهرداری به این رای دیوان از طریق یکی از شعبات تجدید نظر اقدام به بررسی دوباره پرونده نموده و در نتها رای را صادر می نماید . رای صادره قطعی بوده و دیگر قابل اعتراض نمی باشد.
جریمه کمیسیون ماده 100 بر تراکم اضافه
در پرونده های کمیسیون ماده 100 شهرداری ها باتوجه به اینکه در ان اکثرا از موارد مهندسی و تخصصی استفاده می شود در بسیاری موارد افراد با توجه به عدم فهم دقیق موضوع در کمیسیون مربوطه رای به جریمه تایید می گردد. در این باره مهم می باشد که فرد هم لایحه خود به کمیسیون تجدی نظر و هم در صورت لزوم اعتراض و حتی دادخواست شکایت در دیوان را به 1 دادگستری بسپارد .
021- 77221941 برای مشاوره تخصصی و داشتن 1 با موسسه حقوقی تهران وکیل تماس بگیرید