در این مطلب به موضوع تسلیم اموال غایب به ورثه + درخواست + وکیل اشاره شده است. شما می توانید در صورت نیاز به مشاوره حقوقی رایگان از طریق راههای ارتباطی با ما در تماس باشید.
تسلیم اموال غایب به ورثه + درخواست + وکیل
مدارک مورد نیاز برای تسلیم اموال غایب به ورثه
همهی ما میدانیم که تمامی کارهای حقوقی و قانونی، نیاز به مدارک خاصی دارد که توسط ادارهی قانونی مشخص میشود. تسلیم اموال غایب به ورثه نیز جزو اقدامات قانونی و حقوقی به شمار میآید و نیاز به مدارک خاصی دارد تا قانون بتواند به این اقدام صورت دهد.
این مدارک عبارتند از:
- تصویر مصدق شناسنامهی غایب و وراث:
زمانی که تسلیم اموال فرد غایبی بخواهد صورت بگیرد، وراث باید به صورت اجباری شناسنامهی صادقهی شخص غایب و همچنین شناسنامهی خود را به مراجع قانونی ارائه دهند. در صورتی که شناسنامهی غایب و وراث وجود نداشته باشد، تسلیم اموال صورت نمیگیرد.
- به همراه داشتن کارت شناسایی توسط همهی وراث:
امروزه در جمهوری اسلامی ایران شناسنامه و کارت ملی به عنوان کارت شناسایی افراد شناخته شده است که برای انجام تمامی امور قانونی مورد استفاده قرار میگیرند.
برای تسلیم اموال غایب به ورثه نیز هم کارت ملی غایب و هم کارت ملی ورثه باید موجود باشد.
- داشتن عابر بانک جهت پرداخت هزینههای مربوط به دادرسی:
برای انجام دادرسیهای حقوقی و استفاده از خدمات دادگاه لازم است که وراث مبالغی را به دولت بپردازند. به همین علت باید کارت عابر بانک نیز به همراه داشته باشند.
گاهی اوقات ممکن است ورثه مدارک کافی از غایب را نداشته باشند. به جز تصویر و شناسنامه که یک مدرک اجباری است، در صورت نبود هر یک از مدارک بالا ، میتوانید از مدارک زیر استفاده کنید:
- تحقیقات محلی یکی از راههایی است که نشان میدهد که آیا یک فرد غایب هست یا نه؟ و اگر این فرد غایب باشد،اموال میتوانند به ورثه تسلیم یابند یا خیر؟
- مدرک بعدی معتبر و اختیاری، استماع شهود مطلعین است که در صورت شهادت دادن آنها در دادگاه، ورثه میتوانند اموال غایب را به تصرف درآورند.
- شماره پرونده استنادی و سایر استدلالات نیز میتوانند به عنوان یک مدرک معتبر کاربرد داشته باشند.
تسلیم اموال غایب مفقودالاثر به ورثه
برای این که تسلیم اموال غایب مفقودالاثر را برای شما توضیح دهیم، ابتدا باید بدانیم که غایب مفقودالاثر کیست؟
غایب مفقودالاثر کسی است که در مدت رمانی طولانی از نظرها پنهان شده و هیچ خبری از او موجود نیست. در این صورت ورثه میتوانند اقدام به تسلیم اموال این فرد کنند.
برای این کار وارثان باید مدارکی همچون کارت شناسایی و شناسنامهی غایب و ورثه را به دادگاهها و مراکز قانونی و حقوقی ارائه کنند.
پس از ارائهی مدارک، این مدارک توسط کارشناسان مرکز قانونی بررسی میشوند و اگر صحت آنها مشخص شود، اموال غایب بین آنها تقسیم میگردد. البته باید توجه داشت که اموال غایب چقدر هست و تعداد وارثان دختر و پسر به چه میزان میباشند. پس از آن بر اساس اصول قانون اساس جمهوری اسلامی، اموال غایب مفقود الاثر بین دختران و پسران تقسیم میشود.
اگر شما نیز در مسائل حقوقی این چنینی دچار مشکل شدهاید و نمیدانید که چگونه باید به تسلیم اموال غایب مفقودالاثر بپردازید، لازم است که با وکیلان زبده و ماهری همچون وکیلان تهران وکیل مشورت نمایید و از خدمات مختلف آنها بهرهمند شوید.
نجام روند قانونی تسلیم اموال غایب به ورثه یکی از خدماتی است موسسه تهران وکیل برای شما انجام میدهد و در تمام مراحل آن در کنار شما خواهد بود. همان طور که میدانیم در صورتی که شخصی فوت کند، اموال او به ورثه میرسد و طبق قانون در اختیار آنها قرار میگیرد. این در صورتی است که فوت شخص ثابت شده و مشخص باشد. اما در صورتی که شخصی غایب شود و مفقودالاثر شود، غایب خوانده میشود و ورثه وی میتوانند درخواست تسلیم اموال غایب به ورثه را از دادگاه داشته باشند.
اما این کار شرایطی دارد که با اگاهی از آنها می توان این روند قانونی را به درستی و با سرعت هرچه بیشتر طی کرد. در چنین شرایط مهمی نیاز به یک متخصص است که بر مادههای قانونی تبصرههای آن تسلط کافی داشته باشد و البته تجربه حضور در این دادگاهها را نیز داشته باشد. به همین دلیل، مراجعه به وکیل کمک بسیار مفیدی برای ورثه خواهد بود. در ادامه اطلاعاتی را در این زمینه در اختیار شما قرار خواهیم داد.
درخواست تسلیم اموال غایب به ورثه چه زمانی مطرح میشود؟
این درخواست بر طبق ماده 1025 قانون مدنی زمانی مطرح میشود که شخصی به مدت حداقل 2 سال غایب باشد. به این معنی که شخص مفقودالاثر گشته و هیچ گونه اخباری از او در دست نباشد. تا حدی که حتی زنده بودن یا مردن او مشخص نباشد. در این صورت ورثه وی میتوانند قبل از این که حکم موت فرضی شخص غایب صادر شود، درخواست تسلیم اموال غایب به ورثه را به دادگاه ارائه دهند و حق تصرف اموال او را دریافت کنند.
البته شرط بسیار مهمی که در قانون برای این درخواست آمده، این است که شخص غایب اداره اموال خود را به شخص معینی واگذار نکرده باشد. در واقع شخصی به عنوان امین غایب وجود نداشته باشد. لازم به ذکر است که در این صورت حق تصرف به صورت موقت به ورثه داده میشود و تنها زمانی این حق تصرف قطعی میشود که حکم موت فرضی شخص غایب صادر شود. در چنین شرایطی ورثه بهتر است به یک وکیل تسلیم اموال غایب به ورثه مراجعه کنند تا ملزومات قانونی را به درستی برای آنها تهیه و پیگیری کند.
تسلیم اموال غایب به ورثه + درخواست + وکیل
برای تسلیم اموال غایب به ورثه چه روندی را باید طی کرد؟
زمانی که درخواست تسلیم اموال غایب به ورثه به دادگاه ارائه میشود، اگر دادگاه با بررسی مدارک و شرایط درخواست، آن را موجه بداند، دستور چاپ آگهی صادر میشود که در آن درخواست مذکور ذکر شده و از اشخاصی که از فرد غایب اطلاعی دارند، خواسته میشود که به دادگاه مراجعه کنند.
این آگهی باید هر ماه و در کل سه مرتبه به صورت پی در پی چاپ شود و از زمان چاپ اولین اگهی باید حداقل یکسال گذشته باشد تا حکم تسلیم اموال غایب به ورثه صادر شود. برای صدور این حکم و بر اساس ماده 1026 قانون مدنی، ورثه باید ضمانت دهند که در صورتی که غایب بازگردد یا اشخاص ثالثی ثابت کنند که حقی بر اموال غایب دارند، این مطالبات را پذیرفته و پاسخگو باشند. این تضمینها تا زمانی که حکم موت فرضی غایب صادر شود پا بر جا هستند.
اختیارت ورثه پس از تسلیم اموال چقدر است؟
در صورتی که وکیل تسلیم اموال غایب به ورثه موفق به گرفتن حکم مربوطه شود، وراث باید در حفظ و ادارهی اموال غایب به گونهای عمل کنند که مصحلت غایب نیز حفظ شود. در واقع تا زمانی که حکم موت فرضی غایب صادر شود و اموال وی به صورت قطعی به تصرف ورثه درآیند، وراث به عنوان وکیل و نماینده غایب در اداره اموال او هستند.
حق دیگری که ورثه با اجازه دادستان دارند، این است که اموال منقولی از غایب را که به آنها نیازی نیست، میتوانند به فروش برسانند و به جای آن مال دیگری خریداری کنند که مصلحت غایب نیز در آن باشد، یا کار دیگری که برای غایب صرفه اقتصادی داشته باشد، انجام دهند.
هنگام تسلیم اموال غایب به ورثه، در صورتی که وصیتی از غایب نیز موجود باشد، در صورتی که مطابق با قانون ماده 1026 باشد، اموال مربوطه طبق وصیت به وصی له انتقال داده میشود. همچنین، اشخاصی که نفقه آنها بر عهده غایب است، میتوانند نفقه خود را از اموال نقدی یا غیر نقدی غایب دریافت کنند. همچنین در صورتی که غایب دینی بر عهده داشته باشد نیز از اموال او پرداخت میشود. برای این موارد اگر وجه نقد یا اموال منقول غایب کافی نباشد، از اموال غیرمنقول او فروخته میشود. در شرایطی غیر از این وراث حق فروش یا رهن دادن اموال غیرمنقول را ندارند.
تسلیم اموال غایب به ورثه + درخواست + وکیل
وضعیت دارایی غایب به چه شکلی تعیین میشود؟
در صورتی که غایب به صورت قانونی برای اداره اموال خود وکیل یا امینی تعیین نکرده باشد، دادگاه از طریق تعیین امین یا تسلیم اموال غایب به ورثه به صورت موقت تکلیف اموال وی را مشخص میکند یا حکم موت فرضی او را صادر می کند. اما اگر غایب شخص مجنون یا سفیه باشد و یا این که متواری باشد، اداره اموال او به دست ولی، قیم یا وکیل او است و این اختیار تا زمان بازگشت غایب بر عهده او است.
در شرایطی که غایب، جزو ورثه باشد، در کار انحصار وراثت و تقسیم اموال بین دیگر وراث مشکلی به وجود نمیآید. زیرا این تقسیم اموال ضرری برای غایب به همراه ندارد و از طرف دیگر اشاعه تا زمان بازگشت غایب برای وراث دیگر دارای زیان است. در چنین شرایطی تا زمانی که درخواست تسلیم اموال غایب به ورثه به دادگاه داده شود و یا این که حکم موت فرضی وی صادر شود، سهم الارث او کنار گذاشته میشود تا زمانی که غایب بازگردد و یا به هر شکلی وضعیت وی مشخص شود.
لازم به ذکر است که در صورتی که غایب قبل از مرگ مورث، فوت کرده باشد سهم او در بین سایر ورثه تقسیم میشود. اما اگر پس از مورث فوت کرده باشد، سهم او به ورثه خودش منتقل میگردد.
تسلیم اموال غایب به ورثه + درخواست + وکیل
کلام آخر
برای دریافت حق قانونی و پیشروی درست و سریع کارهای حقوقی مراجعه به 1 و یک حقوقدان همیشه بهترین راه است. به همین منظور موسسه حقوقی تهران وکیل، با بیش از 1200 1، میتواند بهترین وکیل تسلیم اموال غایب به ورثه را به شما معرفی کند. موسسه تهران وکیل با بهره گیری از بهترین وکلا در تمام زمینه ها در سراسر کشور خدمات حقوقی و مشاوره را به شما عزیزان ارائه میدهد و شما میتوانید برای درخواست تسلیم اموال غایب به ورثه با خیال راحت از طریق این موسسه اقدام کنید.
برای ارتباط با 1 به صفحه فوق مراجعه نمایید.