در این مطلب به موضوع تبدیل وضعیت از کارگری به کارمندی کارکنان شهرداری در صورت برگزاری آزمون و مسابقه اشاره شده است. شما می توانید در صورت نیاز به مشاوره حقوقی رایگان از طریق راههای ارتباطی با ما در تماس باشید
تبدیل وضعیت از کارگری به کارمندی کارکنان شهرداری در صورت برگزاری آزمون و مسابقه به چه صورت است
شماره دادنامه: ۴۰
تاریخ:۱۳۹۱/۲/۴
آقای الله مراد سهرابی به موجب لایحه ای اعلام کرده است که در موضوع «تبدیل وضعیت استخدامی کارگران شهرداری به کارمندی» شعب ۳۰ و ۲۷ دیوان عدالت اداری آراء معارض صادر کرده اند. نامبرده رفع تعارض و صدور رأی وحدت رویه را خواستار شده است.
پرونده ها و مشروح آراء به قرار زیر است:
الف) شعبه ۳۰ دیوان عدالت اداری در رسیدگی به پرونده شماره ۸۹۰۹۹۸۰۹۰۰۰۵۴۱۳۸ با موضوع دادخواست آقای الله مراد سهرابی به طرفیت شهرداری قصر شیرین و به خواسته الزام شهرداری به تبدیل حکم کارگزینی به کارمندی به موجب دادنامه شماره ۸۹۰۹۹۷۰۹۰۳۰۰۰۷۸۴ – ۱۳۸۹/۹/۲۱، مفادا به شرح آینده به صدور رأی مبادرت کرده است:
آقای الله مراد سهرابی مدعی شده است از ۱۳۷۰/۱/۱ در شهرداری مشغول خدمت بوده است و الزام شهرداری قصر شیرین را به تبدیل وضعیت استخدامی از کارگری به کارمندی (رسمی) تقاضا کرده است. شهرداری طی شماره ۹۸۳۴- ۱۳۸۹/۹/۱۴ضمن تأييد اشتغال وی به صورت کارگر رسمی از بدو خدمت اعلام کرده است نامبرده در حین خدمت موفق به دریافت مدرک فوق دیپلم شده و تاکنون در شهرداری هیچ گونه تبدیل وضعیتی از کارگری به کارمندی سابقه نداشته است و دستورالعمل یا بخشنامه ای نیز در این رابطه وجود ندارد. علیهذا شکایت وارد تشخیص نمی شود، به رد آن حکم صادر میشود. رأی صادر شده قطعی است.
ب) شعبه ۲۷ دیوان عدالت اداری در رسیدگی به پرونده شماره۱۱۴۱/۸۷/۲۷با موضوع دادخواست آقای عنایت عثمانی به طرفیت شهرداری تازه آباد و به خواسته تبدیل وضعیت از کارگری به کارمندی به موجب دادنامه شماره ۷۶۶- ۱۳۸۸/۳/۳۰مفادا، به شرح آینده به صدور رأی مبادرت کرده است:
در خصوص شکایت آقای عنایت عثمانی به طرفیت شهرداری تازه آباد به خواسته تبدیل وضعیت استخدامی از کارگری به کارمندی با توجه به محتویات پرونده و دلایل ارائه شده از جمله مدرک تحصیلی فوق دیپلم و جانباز بودن شاکی و مدت چهار سال سابقه حضور در جبهه و دانشجو بودن مشارالیه در دوره لیسانس و بیش از ۱۵ سال خدمت در شهرداری و نیز با توجه به لایحه دفاعیه طرف شکایت به شماره ۲۲۵ – ۱۳۸۸/۱/۳۱ مبنی بر اینکه تبدیل وضعیت مشارالیه امکان پذیر است و با وجود پست سازمانی مناسب توجها به نامه شماره ۱۵۸۹ – ۱۳۸۷/۳/۶ممضى به امضای شهرداری مبنی بر اینکه اکنون در سمت معاونت شهرداری مشغول به خدمت است و مورد تأیید شهردار نیز هست. شکایت وارد است یعنی که مقتضی موجود و مانع مفقود است و تبدیل وضعیت مشارالیه از کارگری به کارمندی منع قانونی ندارد. با استناد به مادتین ۱۳ و ۷ قانون دیوان عدالت اداری به وارد دانستن شکایت و الزام شهرداری به تبدیل وضعیت شاکی از کارگری به کارمندی حکم صادر می شود این رأی قطعی است.
اگر به دنبال شماره تماس بهترین 1می گردید می توانید با گروه تهران وکیل تماس گرفته ابتدا از مشاوره رایگان و تلفنی با مشاورین این مجموعه داشته باشید و در صورتی که بخواهید می توانید با تعیین وقت حضور پیدا کرده و با وکلای حقوقی و کیفری این مجموعه که متخصص در این زمینه می باشند مشاوره داشته باشید. همچنین برای مشاوره حقوقی درباره 1 می توانید با موسسه تهران وکیل در ارتباط باشید.
هیئت عمومی دیوان عدالت اداری در تاریخ یاد شده با حضور رؤسا، مستشاران و دادرسان شعب دیوان تشکیل شد. پس از بحث و بررسی، با اکثریت آراء به شرح آینده به صدور رأي مبادرت می کند.
رای هیئت عمومی دیوان عدالت اداری درباره تبدیل وضعیت از کارگری به کارمندی کارکنان شهرداری
اولا: تعارض در آرای مذکور محرز است.
ثانيا: در آیین نامه استخدامی کارکنان شهرداری کشور مصوب۱۳۸۱/۸/۱۵ که حاکم بر مسائل استخدامی کارکنان شهرداریها است، استخدام برای تصدی پست های سازمانی شهرداری ها از طریق برگزاری آزمون و مسابقه صورت می گیرد و موضوع تبدیل وضعیت از کارگری به کارمندی بدون برگزاری آزمون و مسابقه پیش بینی نشده است؛ بنابراین رأی شعبه ۳۰ دیوان عدالت اداری در حدی که به رد شکایت رقم خورده است، صحیح و موافق مقررات تشخیص می شود. این رأی به استناد بند ۲ ماده ۱۹ و ماده ۴۳ قانون دیوان عدالت اداری برای شعب دیوان و سایر مراجع اداری مربوط در موارد مشابه لازم الاتباع است.
هیئت عمومی دیوان عدالت اداری
معاون قضائی دیوان عدالت اداری
علی مبشری