تأثیر گذشت شاکی و اعمال تبصره ۲ ماده ۲۶۹ قانون مجازات اسلامی

تأثیر گذشت شاکی و اعمال تبصره ۲ ماده ۲۶۹ قانون مجازات اسلامی •

در این مطلب به موضوع تأثیر گذشت شاکی و اعمال تبصره ۲ ماده ۲۶۹ قانون مجازات اسلامی اشاره شده است. شما می توانید در صورت نیاز به مشاوره حقوقی رایگان از طریق راههای ارتباطی با ما در تماس باشید 

 

 تأثیر گذشت شاکی و اعمال تبصره ۲ ماده ۲۶۹ قانون مجازات اسلامیتأثیر گذشت شاکی و اعمال تبصره ۲ ماده ۲۶۹ قانون مجازات اسلامی

چون برای اعمال تبصره ۲ ماده ۲۶۹ قانون مجازات اسلامی، قانون گذار سه شرط را بیان کرده است، آیا در مواقع اعمال آن باید سه شرط با هم جمع باشند و با وجود یکی از آنها برای اعمال تبصره کفایت می کند؟

ضمنا آیا تبصره ۲ ماده مرقوم، فقط جنبه عمومی دارد و یا اینکه هر دو جنبه خصوصی و عمومی را داراست؟ و نتیجتا با رضایت محکوم له امکان تخفیف مجازات محكوم عليه وجود خواهد داشت.

نظر اكثريت

«عمومی بودن جرم و عدم امکان تخفیف مجازات با گذشت شاکی»

 اولا: با لحاظ ماده ۶۱۴ قانون مجازات اسلامی که تاریخ تصویب آن در مقایسه با تبصره ۲ ماده ۲۶۹ همان قانون مؤخر می باشد، حصول هریک از موارد سه گانه مندرج در ابتدای تبصره ۲ ماده ۲۶۹ و به طور کلی هر موردی که امکان قصاص را از بین ببرد، برای تعیین حبس تعزیری، کافی خواهد بود ضمن اینکه لزوما سایر شرایط مندرج در قانون از نظر «نوع آسیب و آثار آن و نظم جامعه و بیم تجری دیگران»رعایت خواهد شد.

ثانيا: با توجه به سابقه مربوطه به تصویب قانون، اعمال کیفر حبس تعزیری، به موجب تبصره ۲ ماده ۲۶۲ و مواد ۶۱۴ و ۷۲۷ قانون مجازات اسلامی، صرفا جنبه عمومی محض (بند ۱ ماده ۴ قانون آیین دادرسی کیفری)دارد و رضایت محكوم عليه، موجب تجدید محاکمه و تخفیف مجازات موضوع ماده ۲۷۷ قانون آیین دادرسی کیفری نمی باشد.

تأثیر گذشت شاکی و اعمال تبصره ۲ ماده ۲۶۹ قانون مجازات اسلامیتأثیر گذشت شاکی و اعمال تبصره ۲ ماده ۲۶۹ قانون مجازات اسلامی

اگر به دنبال شماره تماس بهترین 1 می گردید می توانید با موسسه تهران وکیل تماس گرفته و از 1 و تلفنی این مجموعه بهره ببرید و در صورتی که بخواهید می توانید با تعیین وقت حضور پیدا کرده و با بهترین وکلای کیفری این مجموعه که متخصص در این زمینه می باشند مشاوره داشته باشید.

نظر اقلیت

«امکان تخفیف مجازات در موردی که شاکی وجود داشته باشد.»

در مورد قسمت دوم بحث، نظر به عبارت «جرائم غیر قابل گذشت» در ماه ۲۷۷ قانون آیین دادرسی کیفری، چنان چه در پرونده، شاکی وجود داشته باشد و او از شکایتش صرف نظر کند امکان تخفیف مجازات، وجود خواهد داشت.

تأثیر گذشت شاکی و اعمال تبصره ۲ ماده ۲۶۹ قانون مجازات اسلامیتأثیر گذشت شاکی و اعمال تبصره ۲ ماده ۲۶۹ قانون مجازات اسلامی

نظر کمیسیون نشست قضائی (۷) جزایی درباره تأثیر گذشت شاکی و اعمال تبصره ۲ ماده ۲۶۹ قانون مجازات اسلامی

اعمال مقررات تبصره ۲ ماده ۲۶۹ قانون مجازات اسلامی، منوط به تحقق یکی از قیود مندرج در آن تبصره می باشد و نیازی به تحقق همه قيود نبوده و قابل جمع نیستند. در قسمت دوم سؤال هم جرم مذکور، متضمن هر دو جنبه عمومی و خصوصی می باشد و به طور کلی در جرائم تعزیری، گذشت شاکی، از جمله موجبات و موارد اعمال تخفیف مجازات است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *