در این مطلب به موضوع بررسی استیذان جرم قصاص قاتل فراری اشاره شده است. شما می توانید در صورت نیاز به مشاوره حقوقی رایگان از طریق راههای ارتباطی با ما در تماس باشید
بررسی استیذان جرم قصاص قاتل فراری
بررسی امکان یا عدم امکان و مطابقت یاعدم مطابقت استیذان جهت قصاص قاتل فراری با موازین قانونی؟
نظر اکثریت
استیذان با توجه به شرایط فوق الذکر مقرون به صحت نمی باشد مهم ترین فلسفه وضع حکم استیذان آن است که عالی ترین مقام رسمی کشور (ولی امر)یا مقامی که از طرف ایشان به وی تفویض اختیار شده، با در نظر گرفتن اوضاع و احوال مصالح کشور در زمانی قریب به اجرای حکم، موافقت یا عدم موافقت خود را در مورد مقرون به صواب بودن و به مصلحت بودن اجرای حکم در آن مقطع زمانی خاص اعلام نماید، لهذا انجام استیذان در شرایطی که قاتل متواری است و زمان دستگیری وی معلوم نمی باشد، صحیح نبوده و موافق روح و فلسفه قواعد و قوانین نمی باشد.
بررسی استیذان جرم قصاص قاتل فراری
نظر اقلیت
وضع حکم استیذان از باب احتیاط در دماء مسلمین است که این امر به عهده ولی امر یا مقام مفوض الیه می باشد لذا با توجه به اینکه دادنامه صادره از دادگاه به تأیید دیوان عالی کشور رسیده و پرونده از حیث رسیدگی قضائی تکمیل شده و به انتها رسیده است، ریاست معظم قوه قضائیه در هر حال می توانند نسبت به بررسی موضوع اقدام و چنانچه حكم مطابق موازین شرعی و قانونا اصدار یافته و قصاص ثابت باشد، اذن در آن صادر فرمایند هرچند قاتل متواری باشد و آنچه از ماده ۲۶۵ قانون مجازات اسلامی مستفاد می گردد همین است.
بررسی استیذان جرم قصاص قاتل فراری
در صورت نیاز به مشاوره حقوقی با 1 می توانید در هر ساعت از شبانه روز با موسسه تهران وکیل تماس حاصل فرمایید. همچنین می توانید به منظور دریافت 1 در ساعات غیر اداری از طریق راه های ارتباطی موجود در وب سایت اقدام فرمایید و همچنین در صورت نیاز نسبت به دریافت مشاوره حقوقی ار طریق واتساپ نیز اقدام فرمایید.
نظرکمیسیون نشست قضائی (۲) جزایی درباره بررسی استیذان جرم قصاص قاتل فراری
هرچند ماده ۲۰۵ قانون مجازات اسلامی قصاص قاتل را منوط به اذن ولی امر دانسته است؛ لیکن قصاص قاتل فراری (مادام که دستگیر نشده) ممکن نیست؛ بنابراین استیذان آن هم موجبی ندارد خصوصا آنکه طبق ماده ۲۶۰ همان قانون اگر تا هنگام مردن قاتل به او دسترسی نباشد قصاص منتفی و تبدیل به دیه می شود که باید از مال قاتل پرداخت گردد چنانچه مال نداشته باشد از اموال نزدیک ترین خویشان او به نحو الاقرب فالاقرب پرداخت می شود و چنانچه نزدیکانی نداشته باشد یا آنها تمكن نداشته باشند دیه از بیت المال پرداخت می گردد.